Přejít na obsah

Silentbloky přední nápravy, vůle nápravy

TiGeRZ

Doporučené příspěvky

• o 6 měsíců později...
  • o 2 týdny později...

Jasné že je to na instalování silentbloku do přední nápravy, mě se jednalo o rozměry jelikož mi to tu nikdo nepoměřil tak jsem si udělal přípravek abych nemusel sundávat hliníkovou konzolu takže paráda .... hned jsem vyměnil i Silentblok ramene váleček byl úplně k.o dělal jsem to u 1.9tdi kamošovi práce na 3,5 hodin cca

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...

Je to trošku off, ale chci se zeptat. Na mé fabii 1.9 tdi se mi sjíždí špatně všechna kola. A to takovým způsobem jako by byla všechna podhuštěna. Přitom mám na každém kole tlak 2,8 baru. Sjíždí se tedy každé kolo (i na zadní nápravěú zvenku i zevnitř. Střed zůstává dobrý. Moc nechápu čím by to mohlo být. Sice bylo moje auto kdysi bourané, ale nezdá se mi že by to bylo tím. Na zadní nápravě už mám horší uložení, ale jinak je fabia v dobrém stavu.

Nenapadá tu někoho co by to mohlo dělat?

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

mam 1.4mpi 44kw čipnutú pri 36000km momentalne mam nabehane 72000km, problem so silenblokmi mi ukázal pán z STK a dokonca ako majitel fabie poradil nove štvorbodé čo sa tu horevyššie doporučujú

Editováno: , autor: Pawouk
Necituj předchozí příspěvek!
Odkaz ke komentáři

Ty zadní silentbloky jsou namáhaný víc, proto odcházejí - při záběru se v nich opírá vlastně celej krouticí moment kola o zbytek auta, navíc ještě musejí zachycovat boční síly, aby to "netlouklo" do volantu. Původní byly poddimenzovaný, proto se začaly už od série osazovat silnější a změnila se i specifikace ND, aby se už ty "lehčí" neprodávaly. Ale pokud se mění, tak vždycky oboustranně - pravej i levej najednou.

Odkaz ke komentáři

• o 5 měsíců později...

Dotaz (asi se to tu už řešilo, ale nemám kapacitu přečíst celou diskusi):

Dá se něčím nahradit ten olejíček G 294 421 A 1 uvedený v dílenské příručce, který prý "zanechá tenkou lepkavou vrstvu, která zaručuje
pevné usazení lůžka" - při použití jiných olejů nebo tuků se prej může lůžko během provozu hnout v té konzole. Na jiném fóru jsem se dočetl, že používají mazadlo pro patky pneu při nazouvání.

Taky by mě zajímalo, z čeho je ten vnější kroužek lůžka - origo příručka říká z kovu ("pryžokovové" lůžko), jinde čtu o plastu, na autě jsem do toho rýpal (tchánovo Junior model 2005, výroba koncem roku 2004), vypadá to na plast.

Ještě rozmýšlím, zda origo nebo plné z cupry - názory jsem četl různé, kritika spíš u dieselů - podle mne by to ale mělo být znát třeba i při jízdě po nerovnostech - aby z toho nebyl prkeňák.

Odkaz ke komentáři

Žádný olejíček nepotřebuješ. Vnitřek konzole vem po vylisování jemným smirkem. Hezky ten hliník vyhladíš a nalisovat to de pak krásně. Vnější kroužek origo z dírama je plast.  A jestli nemáš D,tak bych taky plné nedoporučoval. Už se to tu hodně řešilo. Osobně jsem dával origo a spokojenost.

Editováno: , autor: Mirek 835
Odkaz ke komentáři

Díky za reakce, s tou volbou typu silentbloku souhlasim, vidim to podobně. Takže bude origo s dírama - jde o tříhrnčák 40kW bez posilovače (a tím pádem i bez stabilizátoru a na 155/80-13"). Co se jízdy týká, i na mojí 1,2 47kW Combi nevidím problém ani s těma dvoupackovýma - mám ještě origo (5/2006 najeto 45tis) - jako že by to bylo moc volný - akorát holt nevydrží - já tam mám zatím jen milimetrové prasklinky, ale taky mě čekají.

Nevim, jak jemně je ta konzola obrobená z výroby, ale s tim vyhlazením jemným smirkem to zní rozumně. Taky mě napadlo navlhčit to olejosyntetickým ředidlem S6006 - je neagresívní k většině kvalitních plastů, mazlavé a vyprchává přiměřeně rychle a úplně.

Jinak to vypadá na místní autorizovaný servis (Auto-Kopta Žatec) - ptal jsem se odpoledne, cena i s materiálem prý cca 1200Kč - ale říkal mi to majitel, servisní technik už tam nebyl - zítra tam tchán ráno zajede. Docela mě ta cena překvapila - všude jsem četl vyšší částky.

Jinak - máte někdo zkušenost s tímto nebo podobným přípravkem?

http://autobazar.hyperinzerce.cz/servis-diagnostika/inzerat/5969008-pripravek-demontaze-a-montaze-silentbloku-fabia-vw-nabidka/

Odkaz ke komentáři

...případně by šla i indulona - tu dávám (stejně jako instalatéři) při montáži plastových odpadových trubek. Ale víc mě láká to mejdlo nebo na sucho - jestliže to teda jde. Jo, ten přípravek vypadá dobře, spíš jsem se bál, aby nebyl z "tvarohu" (jako jeden stahovák na čepy řízení, co jsem kdysi koupil). Možná bych to měl i kde nechat udělat, ale zase "lovit" rozměry...

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...

Zdravím prosim o radu mam fabie sdi rok 2000 problem je takoý že se mě sjelo přední pneu zevnitř u řidičové strany druhe pneu je pravidělně sjete jelikož se bliží zima chci dat nové zimaky vuz sme měli zvedly na heveru a jediné co sme našli bylo to že je načatý čep a tyčka na straně u spolujezce

zname mě říkal že sjeté pneu zevnit děla vadný selemblok spodního ramene že kolo se jako by př rozjiždeni a brzdění pohybuje do předu a do zadu

prosim o radu

Odkaz ke komentáři

Pod dehta klidně ty plný - je jedno, jestli je to SDI nebo TDI, prostě je to půldruhametrákový heblo, který potřebuje kloudný futro, aby s tou nápravou necloumalo jako kurva s děckem. 

Obráceně pod haťapku nebo jednačtyřku (a je jedno jestli škodováckou 3x uloženou ohavu, nebo 5x uloženej folkswágn) bych plný silentbloky nedával - tam by zas to uložení bylo moc tvrdý a mlátilo by to do řízení...

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...