Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

a z akého dôvodu si rozobral celý traktor? či si čistil sanie?

Pokud se takto shazuje sání, je vhodné současně vyměnit i ty kruhové a oválné těsnění. Jsou po letech ztvrdlé a pak netěsní. Způsobuje to pak přisávání, což rozhodí chod motoru. Spousta lidí pak řeší jiné věci. Bohužel prodejců neví kolik by si za ty těsnění řekli.
Tu výměnu svíček lze provést i bez demontáže sání (kloubový nástavec a prodlužovací tyčka plus klíč na svíčku).

Rozebíral jsem to celé proto, že jsem to sání čistil a jednak z důvodu, že je tam hrozně šílený přístup a hlavně taky proto, že nejsem první majitel a nevím, jak se k tomu dotyčný choval. Navíc jsem alespoň zkontroloval v jakém stavu jsou ty těsnění, vypadá to , že už to bylo jednou měněný. Ty svíčky už byly docela na hraně. Navíc jsem koupil originální NGK svíčky, které jsou předepsané výrobcem (cena 1000kč za 4ks) místo původních BOSCH. Jinak co se týče ceny těsnění tak sada kruhových + oválných kroužku 4+4 ks je asi 800 kč, ale protože jsem poslední 2 měsíce řešil problém s převodovkou a její hlučnosti, která mě stála nemalé peníze, tak ty kroužky momentálně neřeším. Volnoběžné otáčky to drží a nejde při jízdě pocítit nějaké kolísání otáček. V průběhu dalšího víkendu budu čistit škrtící klapku vypadá docela znečištěně. ?

urob si výlet na SK a ukážem ti ako ti tie sviečky vymením za 15 min aj s cigárom a v kľude ... a nebudem dve hodiny rozoberať vykrehnuté plasty a triafať skrutky 

Když "víš", tak to se to hulí u práce :-D

ani nie , nie som mechanik a zase tak veľa 1,6 tu nemám , mám kolegu čo mu to ide ešte lepšie ale aj tak na tom nič nie je 

• 4 roky později...

Chlapi, jak sundam to horní sání, potřebuji vymenit tesneni vika ventilu a vrtami hlavou, jak vlastne sundat to vrchní sání...na čem to drží?

• 6 měsíců později...

Zdravičko mám taký problém že po výmene sviečok začalo strieľať do sania čo stým môže byť? Auto nevie ani naštartovať 

No jestli to do výměny svíček vše bylo OK, tak bude asi problém ve svíčkách... Jdi zpětně krok po kroku co jsi dělal, jestli jsi něco nezanedbal. Případně vrať staré svíce a uvidiš jestli je problém pryč...

• 10 měsíců později...

Taky jsem je včera měnil. Přivezené auto se mi nezdálo, že u úplně studeného motoru trvá první start dlouho a pak se motor chvíli rozkašlává. A taky jsem si všiml, že pokud hned jedu se studeným, auto nechce jet, ani po zahřátí 20km a při jízdě v obci mi to i párkrát střelilo. Po zastavení na pumpě najednou jelo jak z praku. A druhý den zas. Tak jsem vyměnil svíčky, byly tam nějaký Bosche za Brisk s měděnou elektrodou, ty já rád a je po problémech. Jo a při té gynekologické demontáži jsem si pomohl hadičkou na vodu. Krásně do ní strčím svíčku, vytočím, zatočím novou a klíčem jen dotáhnu/povolím.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.