Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdar,

mám Fabii Combi 1.4MPi/50kW mám najeto 35000km, do provozu 1/2003. ..... a nejak se zacina sr.. . Únik oleje viz. skupina Motor a nyní při přejezdu podélných příčných nerovností se ozývá klepání od PP kola. jako kdy by PP tlumič netlumil a šel "nadoraz". Co to může být?

Tlumič snad ne...má to najeto oněch poctivých 35 000km.

Pítr

Vloženo
Zdar,

mám Fabii Combi 1.4MPi/50kW mám najeto 35000km, do provozu 1/2003. ..... a nejak se zacina sr.. . Únik oleje viz. skupina Motor a nyní při přejezdu podélných příčných nerovností se ozývá klepání od PP kola. jako kdy by PP tlumič netlumil a šel "nadoraz". Co to může být?

Pítr

muže to byt cokoliv ale nejdřiv bych se podival na kosti-tyčka stabilizatoru
Vloženo

Souhlas, pri najetych 35 tis. km to muze byt kost.

Nicmene, ja jsem v 40 tis. km menil axialni lozisko na hornim ulozeni tlumicove jednotky, zvukove se to projevovalo ale jen pri prejezdu pricnych nerovnosti s kolama v rejdu a pak pri otaceni volantem na miste.

Vloženo
Zdar,

Pítr

Ahoj teť jsem to měnil na oktě určitě to bude ta kosti-tyčka stabilizatoru.To je normální a na českých silnicích se neni čemu divit.Dělalo mi to pravé předni ale levé už bylo taky načaté tak jsem nechal vyměnit obě.

Vloženo

Zdar,

ne je to takový tupý zvuk....opravdu jak s tím braborem do kýblu. A ty výmne těch kostí se dělá vpravo i vlevo současně, na kolik to přijde a je nutná po výměněně geometrie?

Pítr

Vloženo
Zdar,

ne je to takový tupý zvuk....opravdu jak s tím braborem do kýblu. A ty výmne těch kostí se dělá vpravo i vlevo současně, na kolik to přijde a je nutná po výměněně geometrie?

Pítr

udělěj obě, nic dělat nemusíš, jen auto zvednout, sundat kolo a vyměnit, pokud to děláš poprvé, podruhé už nebudeš sundávat ani kolo, ikdyž kouknout na destičky není od věci :) , za půl hoďky máš hotovo, taky se ti hodí ještě špalek ev. druhý nůžkový zvedát, lépe se kost uvolní - tlačí na ní stabík od druhého kola

Vloženo

PS....ty kosti to jsou ty tyčky co jsou zavěšené z boku u tlumiče a vedou svisle dolů?

Pítr

Zdar,

Pítr

udělěj obě, nic dělat nemusíš, jen auto zvednout, sundat kolo a vyměnit, pokud to děláš poprvé, podruhé už nebudeš sundávat ani kolo, ikdyž kouknout na destičky není od věci :) , za půl hoďky máš hotovo, taky se ti hodí ještě špalek ev. druhý nůžkový zvedát, lépe se kost uvolní - tlačí na ní stabík od druhého kola

• o 2 týdny později...
Vloženo

Mne zase na fabii robi tiez take tlmene udery ale nemame stabilizatory-junior a takisto nam klepe volant, pricom kolesa boli vyvazene a kotuce su asi rok stare.

Vloženo
... a takisto nam klepe volant, pricom kolesa boli vyvazene a kotuce su asi rok stare.

tak to klepanie bolo sposobene zlou pneumatikou asi prebrzdene koleso

• o 1 rok později...
Vloženo

Dělalo mi to taky tu bramboru do kyblu, vyměnili mi tu kost vpravo a dela to porad, nemuze to byt tlumic? Je to rana jako kladivem do blatniku nebo podběhu nebo co tam je, při prujezdu někdy i mirnych nerovnosti a vicekrat zasebou takze axialni ložisko to určitě neni i když už taky lupe. Co by to tak mohlo třiskat?

Vloženo (editace)
Dělalo mi to taky tu bramboru do kyblu, vyměnili mi tu kost vpravo a dela to porad, nemuze to byt tlumic? Je to rana jako kladivem do blatniku nebo podběhu nebo co tam je, při prujezdu někdy i mirnych nerovnosti a vicekrat zasebou takze axialni ložisko to určitě neni i když už taky lupe. Co by to tak mohlo třiskat?

nejsem mechanik, ale co doraz tlumičú v háji? ;) PS: i když co popisuješ přesně sedí na uložení stabíků.

Editováno: , autor: kibi

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...