multipas Vloženo 19. Září 2006 Sdílet Vloženo 19. Září 2006 tak som bol dnes na teste tlmicov. 1,2 40kw, 105 tis km. LP 68%, PP 74%, LZ 71 %, PZ 74% po tolkych km celkom dobre,ake mate skusenosti s tlmicmi ?? mato Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Bowie77 Vloženo 19. Září 2006 Sdílet Vloženo 19. Září 2006 ja mam na 1.9 TDI -PD tlumice, na kterych je najeto 154 tis km.... To uz asi budou v haji co? NUtno rict, ze uz je to znat.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 19. Září 2006 Sdílet Vloženo 19. Září 2006 tak som bol dnes na teste tlmicov. 1,2 40kw, 105 tis km.LP 68%, PP 74%, LZ 71 %, PZ 74% po tolkych km celkom dobre,ake mate skusenosti s tlmicmi ?? mato Ty procenta ber trochu s rezervou, viděl jsem tlumič 60% vymontovaný z auta a byla to hrůza jak se propadal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jeník Vloženo 19. Září 2006 Sdílet Vloženo 19. Září 2006 Kolik stojí taková zkouška? Při jakých % doporučují výměnu tlumiče? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
multipas Vloženo 19. Září 2006 Autor Sdílet Vloženo 19. Září 2006 cca 300sk. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kovis Vloženo 19. Září 2006 Sdílet Vloženo 19. Září 2006 Já jsem dneska měnil silentbloky (najeto 113 tisíc) a bylo mi řečeno, že se mám pomalu připravit na tlumiče, přibližně přespříští prohlídku (tj. 135 tisíc). Ale není to prý ještě akutní. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xp3 Vloženo 19. Září 2006 Sdílet Vloženo 19. Září 2006 To jsi byl na ShockTesteru v pneuservise nebo na HekaTestu ve škododovce? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Grygy Vloženo 19. Září 2006 Sdílet Vloženo 19. Září 2006 Urcite tlumice po 120tis uz nebudou k svetu, takze bych ani na nejake mereni nechodil a rovnou je menil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 20. Září 2006 Sdílet Vloženo 20. Září 2006 Já mám skoro 160 000km a na výměnu se chystám. Asi dám plynokapalinové Billstein. Tom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Topolíno Vloženo 21. Září 2006 Sdílet Vloženo 21. Září 2006 Já mám skoro 160 000km a na výměnu se chystám.Asi dám plynokapalinové Billstein. Tom Pokud neprožíváš nějaký tuning nebo "závodění", pak bych raději zůstal u originálního dílu ... tedy škodováckého tlumiče. Jsem jednou udělal blbost, na auto jsem si dal AL-KO tlumiče ... laciná věc - dvakrát kupovaná!!! Netrvalo dlouho, jeden přední začal unikat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mira xj Vloženo 21. Září 2006 Sdílet Vloženo 21. Září 2006 Hele ale bilstein rozhodně není levnej tlumič a rozhodně žádnej shit. chválně mrnkni na www.bilstein.de ,proti tomuto je mornoe sr..ka. Je pravda že jsou trochu tužší,ale auto drží jako pes. Mám je na autě už asi 25 000km a spokojenost!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sebo Vloženo 22. Září 2006 Sdílet Vloženo 22. Září 2006 No, pravda je že Bilsteiny dává v prvovýrobě na své vozy i Porsche. Takže dobré budou, ale otázka je jak si pohráli při vývoji s tlumičem na Škodovku a jestli tenhle tlumič má stejnou konstrukci jako třeba ten na Porsche, asi ne. Prostě cena za tlumič se musí projevit na komplikovanosti konstrukce, ale podle mně ne na kvalitě. Standart kvality si pohlídají. Takže asi tak : jednoduchý ale kvalitní tlumič na Škodovku. Mimochodem tlumiče Monroe na škodovky můžu nabídnout za super cenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 22. Září 2006 Sdílet Vloženo 22. Září 2006 to Topolíno: V dílně montuju zásadně plynokapalinové Billsteiny a zákazníci jsou spokojení takže jim budu věrnej ještě dlouhou dobu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Topolíno Vloženo 23. Září 2006 Sdílet Vloženo 23. Září 2006 pro TOMAS.cz: já jsem neřekl ani půl slova proti značce, kterou preferuješ ... já jen zastávám názor, že pro standartního řidiče jsou nejlepší ty originální - jednak kvalita a odpovídající naladění pro daný podvozek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomas.cz Vloženo 23. Září 2006 Sdílet Vloženo 23. Září 2006 O obou by se dalo polemizovat ale budiž. Tom Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fifi Vloženo 28. Září 2006 Sdílet Vloženo 28. Září 2006 Tak jsem zjistila,že mám utržené oba plastové kryty na zadních tlumičích.Daj se nějak vyměnit nebo se musí koupit nové tlumiče ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
srandek Vloženo 28. Září 2006 Sdílet Vloženo 28. Září 2006 Dají se v pohodě vyměnit, mě to měnili nedávno za pakatel (v neautorizovaným servisu), ale když se projdeš po parkovišti, zjistíš, že to má utrhaný každá druhá fabie a možná nejen fabie, po ostatních jsem nekoukal. Je to normální. Zkrátka se to vymění a je to, žádná tragédie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fifi Vloženo 28. Září 2006 Sdílet Vloženo 28. Září 2006 A neviš kolik stoji ten díl ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
srandek Vloženo 29. Září 2006 Sdílet Vloženo 29. Září 2006 Přesně to nevim, ale bude to pár korun. Měl jsem auto v neautorizovanym servisu, měnili olej, brzdovou kapalinu, klínovej řemen, dávali novou výfukovou sponu a na zadních tlumičích tyhle kryty a celý to stálo 2400,-Kč i s prací. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
master00 Vloženo 30. Září 2006 Sdílet Vloženo 30. Září 2006 čus. jsou to dorazy tlumičů . výměna stála za oba 718kč a číslo dílu 6X0512131A Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jan.ackermann Vloženo 4. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2006 Ahoj všem, chystám se na výměnu tlumičů a prosím o radu. Je možnost sehnat nějaké "lepší" tlumiče než jsou originální ATESO? Tím pojmem lepší myslím kvalitnější, jemnější, preciznější (jako když vybírám brzdové destičky), hlavně nechci za žádnou cenu přitvrzovat, stačí mi co mám teď, spíš naopak (na blbnutí si někdy koupím porsche 911 ). Mám snahu maximalizovat komfort. Uvažoval jsem SACHS, ale kupodivu mi řekli, že mají pouze na předek. SACHS by mi ke Škodovce dobře ladil, aspoň barvou loga , ale mám smůlu. Prosím dejte pár tipů. Díky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 2. Březen 2007 Sdílet Vloženo 2. Březen 2007 tak je přede mnou nutnost výběru tlumičů, chtěl bych se zeptat, kdo má zkušenosti s výběrem u snížené fábky (pružiny -30) Kayba nebo Bilstein ... anebo origo?, jedná se mi o tvrdost, nechci jít do tvrdších! nikdo nic? chjo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
joujou Vloženo 4. Duben 2007 Sdílet Vloženo 4. Duben 2007 Zdravím, také předemnou visí otázka : jaké tlumiče....hnací býk má 1.4 MPi takže žádnej vítěz, každopádně i tak umí hezky uhánět. kola 195/50 15. jaké tlumiče a péra doporučíte? mám na starých 145 tis km, a v zatáčkách a celkově už jo to dost znát jejich opotřebení. Jsem naprostý laik, přečetl sem pár témat zaznělo tu billstein, monroe, weitec, nebo orig....ale ted babo rad. Chtěl bych možná krapet snížit ale ne omoc, tak asi 20 mm páč zas mám u nás hodně děr tak abych projel..každopádně ani nevím jestli koupit třeba jen základní tlumiče a k tomu tvrdší péra..snížení ale není podmínka, budu žít i bez snížení! wink.gif díky za rady tipy.veškeré info! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepek Vloženo 4. Duben 2007 Sdílet Vloženo 4. Duben 2007 Přidal bych svoji nejnovější zkušenost. Asi před měsícem jsem vyměnil tlumiče za KONI FSD. Od té doby mají ujeto asi 2,5 tis. km, část na vyšších zimních, část na nižších letních pneu. Zatím to vypadá, že tlumiče se hodně povedly. Dělají to, co u nich KONI inzeruje. Když vjedeš do díry, tlumič to odtlumí. Když potřebuješ v zatáčce nebo při prudším manévru podržet udělají to. Auto mi celkově připadá o trochu tvrdší ale o dost stabilnější a jistější. Zároveň s tlumiči jsem měnil i zadní silentbloky ramene přední nápravy za ty plné z Cupry (někde se tu o nich psalo), takže je dost těžko rozlišit, co udělaly tlumiče a co silentbloky. Ještě uvidíme, jak dlouho tlumiče vydrží. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leonin Vloženo 11. Duben 2007 Sdílet Vloženo 11. Duben 2007 Zdarec najde se nekdo z Okoli Brna až Hodonina kdo by me vymenil zadni tlumiče seriove se všim pomužu oběd a občerstveni platim a zamozřejmne praci s kterou i pomužu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.