Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo
Diagnostika a pak jít dál......jak psal kolega asi to bude čidlo.....ale závad může být víc.....

Tak, tak :palec2: KaJe i MartinRS mají pravdu, většinou to dělá jen to čidlo. Mě to dělalo vždy po výjezdu z myčky nebo při dešti. Takže jsu zajel na díru, rozpojil kontakty, vytřel hadříkem, cáknul Kontaktolem a vrátil zpět. Od té doby pohoda! :palec2:

Zkus to také. Když to nepomůže, bude čidlo v háji. Ale závada by se měla určitě objevit v registru ŘJ, takže přes VAG načíst. :palec2:

Dej vědět, jak to dopadlo ;)

Vloženo

dakujem za rady, tak som skudil vycistit cidla... ona su to tam nejake magnetky??? v predu sa to dalo ale v zadu je to zakryte. hm ale kontrolka stale svieti hm tak asik pc

Vloženo
dakujem za rady, tak som skudil vycistit cidla... ona su to tam nejake magnetky??? v predu sa to dalo ale v zadu je to zakryte. hm ale kontrolka stale svieti hm tak asik pc

nejrychlejší bude vyčistit pojistky na baterii,to bývá nejčastější projev této závady.

• o 1 měsíc později...
Vloženo

Zdravím. Dnes jsem se rozjížděl na parkovišti a u PP kola mi něco luplo. Vizuálně jsem nic nezjistil, ale asi po pár metrech se mi rozsvítily kontrolky ABS a ASR. Po nastartování svítí pouze ABS, po rozjetí se rozsvítí i ASR. Byl jsem u kolegy v servisu, VAG hlásí mechanickou závadu PP-G45. Říkal, že to bude 100% snímač otáček. Je to možné? Jak může dojít k takové závadě... Nikde po špinavých cestách jsem nejel.

post-2202-1200065309_thumb.jpg

Vloženo
Mohlo tam být něco přimrzlé a jak jsi se rozjel, tak se to čidlo mohlo urvat. Kus ledu dokáže věci. ;)

To bych bral, kdyby mrzlo, ale je "teplo". Asi nějaká nečistota...

Vloženo
To bych bral, kdyby mrzlo, ale je "teplo". Asi nějaká nečistota...

To že už máte v Ostravě léto jsem tedy netušil, u nás na Šumavě pořád ještě mzne. :D

Tak možná ty nějaké nečístoty, je to přeci jen spodek auta, tam se dostane věcí.

Vloženo
To že už máte v Ostravě léto jsem tedy netušil, u nás na Šumavě pořád ještě mzne. :D

Tak možná ty nějaké nečístoty, je to přeci jen spodek auta, tam se dostane věcí.

lol Njn... lol

Vloženo

Nejlepší je to stejně projet VAGem. Sice čidla odcházejí, ale mě se stalo několikrát to samé - rozsvítili se kontrolky ABS a ASR. Znovu jsem nastartoval a za chvilku zase. Bylo to čidlem na brzdovým pedálu. Orig. za 350,-.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Závada odstraněna. Bylo to snímačem otáček. Asi se tam něco dostalo, protože snímač byl prasklý. Naštěstí oprava za 230 Kč. Snad to za ty prachy něco vydrží :palec2:

• o 2 týdny později...
Vloženo

Tento isty problem mala A6 co som chcel kupit... Ale bal som sa, co to moze byt. Talian v servise sam nevedel, ci je to cidlo, ci snimac, alebo cela skrinka ABS-ka... tak som dal ruky prec od toho... samotna skrinka vychadzala na cca. 20 000,--

dnes mam supa a nebanujem lol

• o 2 týdny později...
  • o 2 týdny později...
Vloženo

Tak taky mam ten problem s ABS dnes se mi kontorlka rozsvitila a nechce zhasnout,ale pred 2 dni jsem slisel pisklavej zvuk ze zadniho kola ale pak to prestalo,muze to byt i tim ,no nevim poistky jsou ok,projedu to vagem a uvidim,mam vzadu bubny,tam ale nejsou cidla ABS nebo jo? :feve:

Vloženo

Tak jsem to projel vagem a je to jasny ,závadu PP-G45 snimac ABS to sami co mel tomci,akurad je mi divny ze u auta ktery ma najeto jenom 50 tis.km,se vyskytne takova chyba a prej nasadit novej senzor neni jen tak(jde tam spatne) :aggressive:

• o 4 týdny později...
Vloženo

Tak dnes jsem vymenil senzor ABS prace tak 10 minut na vymenu coz bylo bezva,ale kdyz jsem chtel vymazat pamet zavad tak mi to tam porad vyskakuje ta chyba 287 kontrolka nechce zhasnout vy nekdo co s tim??

Vloženo (editace)
Tak dnes jsem vymenil senzor ABS prace tak 10 minut na vymenu coz bylo bezva,ale kdyz jsem chtel vymazat pamet zavad tak mi to tam porad vyskakuje ta chyba 287 kontrolka nechce zhasnout vy nekdo co s tim??

Projeď to a pak to teprve zkus vymazat..

Já (po výměně obou čidel) to vymazal po 130 km (ujetých) a bez problémů. :palec2:

p.s. jen 10 minut jó??? lol já to měl 3/4 hodiny na 1 čidlo, nechtělo se jim dovnitř ;)

Editováno: , autor: Petr

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...