Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

A ja jsem jel kolem kralovopolske a 15,90 :)

kde je u kralovopolske v brne cerpacka?? Jedinej s 15.90 v Brne je Cadek a ten to ma jen pro svoje prestavby.. Jinak co vim tak nejlevnejsi je v Brne u Kauflandu v kr. poli za 16.40...

Upraveno od JirkaBrno

Šťastné úterý Lukoil Chomutov 15,30,-Kč!! To už jde...

tak snad asi po dvou letech konečně Lukoil Lipůvka šla na 16,90. V pondělí měli 17,50, s jejich úterky šli na 17,-, to jsem tam ráno nabral plnou a zavečer jedu z hokny a už v měli 16,90

asi se v nich hnulo svedomi...

kde je u kralovopolske v brne cerpacka?? Jedinej s 15.90 v Brne je Cadek a ten to ma jen pro svoje prestavby.. Jinak co vim tak nejlevnejsi je v Brne u Kauflandu v kr. poli za 16.40...

kluci, oba máte trochu pravdu - u královopolské má novou čerpačku Čadek, cena je 15,90, ale jen pro jeho montáže

no vsak ;)

dneska jsem bral tomegas v kr. poli u tesca, cena 16.50.. prijemne.. na cadka se nedostanu pac nemam od neho montaz....

• 1 měsíc později...

Trošku to tu oživím, minulý týden proběhla dovča v Itálii, přesněji na severu, středisko Cavallino. A teď k cenám  - Brno "Čadkovská" 15,90, dotankování na Benzině před Mikulovem 17,60 (na zpáteční cestě už 17,90), v Rakousku je s LPG bída, takže tankování v Griffenu na BP za 0,849€, Itálie ceny mezi 0,689€ a 0,719€. Cena docela super, protože BA 95 tam koštuje 1,63 - 1,75€. A ještě jeden střípek - v den odjezdu jdu ráno do podzemní garáže pro auto a.... startér 2x přežvejknul motorem na baterka kaput. Po asi 3 marných pokusech o roztlačení se jak na zavolanou objevili 2 taloši :kol-21: , parkovali s autem. Já s totální neznalostí italštiny a oni s totální neznalostí angličtiny. Ale domluvili jsme se, vytáhl  z auta kabely, napíchli naši Fanku, nastartoval on potom i my. Potom jsem objel městečko, aby se trochu oživila a cestou domů se už normálka dobila, až bude trocha času, stavím se někde na zátěžáku, abych věděl, jak na tom je. Pro jistotu mám sice nějakou tu asistenci, ale toto byl snad dar z hůry. Takže příště pro jistotu přibalím i ty kabely. Přeji vám hezké dovolené s LPG.

Jen pro doplnění, orientační ceny paliv v Itálii zde:

http://www2.prezzibenzina.it/

... napíchli naši Fanku, nastartoval on potom i my. Potom jsem objel městečko, aby se trochu oživila a cestou domů se už normálka dobila,

...Takže příště pro jistotu přibalím i ty kabely.

...

Ta baterka bude kaput, tohle ty dnešní moderní dělají, že najednou z fleku ztratí startovací schopnost - prostě uvnitř pixly přehnijou spojovací můstky mezi článkama, nebo v rámci jednoho článku spojky mezi deskama.

A k těm kabelům - já vozím jednu sadu celoročně pohromadě s tažným lanem ve vykuchaným plastovým kufříku od vysloužilý akuvrtačky...

jj, s baterkou začínám počítat, ale jak jsem psal, dám to na zátěžák a ten by to mohl odhalit, nebo ne?

stalo semi tak 5 let zpět to samé, klekla prakticky bez varování, ale naštěstí necelý týden před dovčou, takže také kupodivu v létě

Na zátěžáku se to samozřejmě pozná, tím "vyhnitím" spojek stoupne vnitřní odpor baterky, takže i když je schopná malým proudem dodávat energii skoro pořád stejně dlouho jako nová (její celková kapacita se změní minimálně) , tak při velkým zatížení na ní rychle spadne napětí. A to je vlastně princip "měření" zátěžákem - neměří se nic jinýho, než pokles napětí na vnitřním odporu baterky, kterej poměrně dobře vypovídá o jejím vnitřním stavu.

pánové já vám poradím,jestli si ovšem necháte :kol-28: .....nejlepší je koupit baterku kde se články dají otevřít...každý podzim se zkontroluje elektrolyt, v každém článku odsaju kyselinu až k deskám, doleju novou, nechá se na nabáječce probublat a baterky vydrží i 8 let bez problémů....

Karle - k Tvojí radě jen 1 jedinou připomínku - POKUD DNES TAKOVOU BATERKU SEŽENEŠ. Bohužel, drtivá většina dnes nabízenejch baterek je uzavřená, "bezúdržbová", takže se s ní nic takovýho co popisuješ učunit nedá.

Tím nechci říct, že bys radil blbě, nebyla to pravda nebo že by to nefungovalo - ano, funguje to, máš na 100% pravdu, ale jen v případě, že se Ti povede takovou otevíratelnou baterku sehnat...

• 2 týdny později...

tak dnes jsem ráno tankoval u čerpačky kde bylo tak 3 dny zpět ještě 16,90 za příšerných 18,30 fuck  v létě

• Autor

prepacte naivnu otazku, ale preco sa odsava ta kyselina z baterky ?

ved kyselina sa nepotrebuje, jej molekuly zostavaju rovnake.

dokonca poucka hovori, ze sa kyselina neodparuje, preto sa tam dolieva len destilka...... :help:

Když akučko při vybíjení nebo nabíjení "vaří", tak se kyselina rozstřikuje a vznikají droboučký kapičky, který unikají odvětrávacím systémem článků jako AEROSOL - když se do takovýho aku dolívá trvale jen a jen destilka, postupně tak klesá hustota elektrolytu. Je proto dobrý OBČAS - přibližně jednou do roka po ošetření a nabití do znaků plnýho nabití hustotu přeměřit a případně "zahustit" elektrolyt na hustotu 1,26g/ml až 1,28g/ml podle provedení baterky.

• Autor

ééjha, ten aerosol je ale beťár !

vdaka za info. :kol-47:

je ale zaujimave, ze v motorke mam este origo akumulator z roku 2005 a stale ide OK.  :kol-90:

A product made in Furukawa Battery.

super..az na to ze dolivaci baterku snad nejde ani sehnat... ja mel ve felde baterku 5 let, Bosch silver, pred zimou jsem ji pokazdy dobil a bylo.. jeste abych se sral s merenim elektrolitu a dolivanim kyseliny.. az odejde vyhodit a koupit novou...feldu jsem pred mesicem prodal, tak uvidime jak dlouho panovi jeste baterka povali...

Jde o to, jak dobře utěsněná ta baterka je - jestli projde jen plyn, nebo i ten kapalnej rozstřik H2SO4...

• 2 týdny později...

hmmm je to zvlastni, ale zatimco nektere LPG benzinky slevnuji-napr benzinka ve slatine pred najezdem na dalnici-LPG z 17.50 na 16.90 tak nektere benzinky zase zdrazuji..napr. v rajhrade z 17.50 na 17.90  a nekteri zidaci maji furt stejne - Malinka Rakvice 18.40... :kol-32:

též jsem včera s napětím čekal kolik bude mít Lipůvka a hle, stále stejných 16,90

jen pro vaši informaci, v posledních 14 dnech šly nákupní ceny plynu skoro o 1.20 nahoru....a teď poradťe, jak by jste se zachovali Vy, kdyby ta daná čerpačka byla Vaše, jak by jste to řešili.... 

Karle - k Tvojí radě jen 1 jedinou připomínku - POKUD DNES TAKOVOU BATERKU SEŽENEŠ.

Kolega co dělá v práci ti takových nových šroubovacích akumulátorů sežene 10ks/týden. Chceš?

No a když jde nákupni cena dolu???Hodně dlouho čerpadlaři drži pro ně vyhodnou puvodni vyšši cenu na stojanech...

Upraveno od bitttpower

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.