Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Jasný. nemám rád názory, že to jsou šmejdy když to ani nevyzkoušej! není pravidlem, že značková guma bude vždy lepší. Chce to vyzkoušet a pak hodnotit. Ne jen nadávat kvůli výrobci

Vloženo

2don carlos: je to diskuze, tak se nediv že se ozývám ;) Kolik myslíš že lidí tady jezdí slalomy, nebo jiné odvětví, kde uznávám že ty pneu Infiniti asi strácejí význam....ale jak píšeš ty, na "nákupy" běžný ježdění a sem tam si zablbnutí opravdu stačí - kupodivu nechci a ani nemám na to abych co sezónu přezouval za nějakých 12t gumy. Jak jsem psal, tak pod rukou mi prošlo taky "pár" značek pneumatik, nějaké lepší...nějaké horší a jako BĚŽNÝ uživatel řadím ty Infiniti do lepších gum - prostě mě nijak nezradily a problémy s nimy nebyly, tak si přeci nebudu vymýšlet a hatit je, že koupí zrujnuju celosvětovou ekonomiku a český trh - až mi nabýdnou Barumku za stejnou cenu co odvede stejnej díl práce, tak nebudu váhat.....nebo ty si snad kupuješ všechno made in ČR? Sorry ale i blbý triko si kupuju, podle toh jak se mi líbý a jakou má za svoji cenu užitnou hodnotu - je to pořád jen obchod ;) PS: uznávám žee na VÍCE než běžné ježdění bych si pořídil gumy v jiné cenové kategorii.

Vloženo
Jasný. nemám rád názory, že to jsou šmejdy když to ani nevyzkoušej! není pravidlem, že značková guma bude vždy lepší. Chce to vyzkoušet a pak hodnotit. Ne jen nadávat kvůli výrobci

Čau.

V servisu jsem chtěl koupit letní pneu Barum ,ale mechanik mně od koupi odradil, že barumky jsou moc měkké a v zatáčce uskakují,doporučil mi Čínské Sunny 165x14 jsem spokojen,nehučí a vzatáčkách drží.Nejezdím samozdřejmě dvoustovkou.Není pravda že značkové jsou nejlepší.

Vloženo
Brácha má tyhle infinity na octě 1.9 TDI a nejsou vůbec špatný. Před tim tam měl obytý Bridgestone a seděj ůplně stejně jako ty Infinity. Nebál bych se. Dneska je stejně jedna fabrika, má tam dvě linky . Na jedný jedou Michelinky a na druhy třeba nějaky Kormorány lol

jj, a o tom to je.. jde jen o to, zjistit, zda tomu tak opravduu je.. pokud ano a to člověk zjistí až když vyzkouší oboje, pak už není důvod platit z značku.. :p

jinak to srovnání s jogurtem bylo trefné :palec2::palec2::palec2:

Vloženo (editace)

Každopádně by se to vyzkoušet mělo, protože když někdo přijde na to, že rozdíl mezi takovýma pneu je akorát tak v ceně.. závodit člověk nepotřebuje, jen od nich chce "dobré" základní vlastnosti.. (aby v prvé řadě byly bezpečné, držely stopu, nekouzaly na mokru, kvalitně přenášely zrychlení a brždění na vozovku a pokud možno se nesjížděly moc rychle) - to je základ který naprosto stačí.., málokdo z nás asi potřebuje vlastnosti závodních pneu...

jen to vyzkoušet.., takže závěrem: nakupujte infinity, zkoušejte a testujte a pak piště zkušenosti... (já se podle toho potom rozhodnu) :smich::smich::smich:

-teď na nový disky koupím dunlop sp sport maxx..., příště třeba infinity...

Editováno: , autor: jvees69
  • o 10 měsíců později...
Vloženo

Zdravím všechny.

Jsem "normální" pilot fábie nakroutící ročně asi 20.000km a čeká mě koupě dalších letních pneu. Nevím kterou značku mám vybrat.!!!!!!!!!!!!!!!!!! Fanoušci "barumek" prosím přeskočte tuto téma !!!!!!!!!!!!! S tutima šlupkama nechci mít už nikdy nic společného. Jinak jezdím převážně s rodinou a nebo cestuju do práce se spolupracovníkama, takže fráze tipu : "Ty sedí i ve dvoustovce" a nebo "v zatáčkách sedí jako přibitý" mě nezajímají, pač rallye nejezdím. Jak jsem napsal, jsem normální pilot a chci gumy na věčnost za dobrý peníz.... ;) Jo,a všechny peníze nevražím do auta ale do rodiny, takže prosím nějaký gumy v přijatelný cenový kategorii ( kolem 1100 Kč/ks ). Díky za rady. :help:

Vloženo

Uprimne, tomuhle moc nerozumim.

Chapu, ze je dobry vrazet penize do rodiny a ne do auta, ale ta rodina tim autem taky jezdi. A proto alespon do nekolika veci je dobre investovat.

Z tech beznych veci myslim bezpecnostni dily, napr. brzdove komponenty a taky pneumatiky, ktere mohou zasadne ovlivnit chovani auta.

Nemusis jezdit rally, ale 100km/h asi bezne jezdis a kdyz pak potrebujes zastavit, muze se ti par metru rozdilu v brzdne draze mezi kvalitni pneu a nejakou levnejsi sakra vyplatit. Nehlede na to, ze dneska koupis velmi kvalitni pneu pro Fabii v rozmerech do 195/50 R15 spolehlive do 1500,- kc/ks.

Pouze pro 16" kola (pneu 205/45 R16) jsou uz drazsi.

Vloženo

jako majitel Barum Bravuris teda toto tema přeskakuju,ale za málo peněz dobrá muzika,ješte mám osobní zkušenost s Debicama a ty jsou tak srovnatelné s Barum Brilantis.

Vloženo

ja suhlasim s maverickom, jedina vec co sa dotyka zeme su gumy. nekupuj do auta subwoofer a nemusis si lakovat plasty ale gumy su gumy.

a pri gumach neplatis len za znacku ale aj za materialy a vyrobne postupy a testovanie....

na gumach sa neoplati setrit. ani teda na brzdach.

Vloženo

Nepíšeš aký rozmer ale na 185/60 R14 H sú podľa ADACu zvlásť doporučené napr. tieto:

Michelin Energy Saver, Continental PremiumContact 2, Bridgestone Turanza ER300 + pár ďalších - celý test je na ich webe. Tieto 3 značky kúpiš v cene do 60 €.

Vloženo
Uprimne, tomuhle moc nerozumim.

Chapu, ze je dobry vrazet penize do rodiny a ne do auta, ale ta rodina tim autem taky jezdi. A proto alespon do nekolika veci je dobre investovat.

Z tech beznych veci myslim bezpecnostni dily, napr. brzdove komponenty a taky pneumatiky, ktere mohou zasadne ovlivnit chovani auta.

Nemusis jezdit rally, ale 100km/h asi bezne jezdis a kdyz pak potrebujes zastavit, muze se ti par metru rozdilu v brzdne draze mezi kvalitni pneu a nejakou levnejsi sakra vyplatit. Nehlede na to, ze dneska koupis velmi kvalitni pneu pro Fabii v rozmerech do 195/50 R15 spolehlive do 1500,- kc/ks.

Pouze pro 16" kola (pneu 205/45 R16) jsou uz drazsi.

Zdravim.

Jasný,že si tam nedám šlupky od vietnamců :) , ale zase nechci nějaký kdoví jaký závodní speciály.Jestli mi rozumíte. Měl jsem Barum (asi bravuris) a po dvou sezonách šli do sběrnýho dvora. Sjetý vnitřky, ačkoliv geometrie a silentbloky a vše ostatní bylo v pořádku. Dal jsem zimní Debici a v pohodě. Tuo se opakovalo každý přezutí. Jinak rozměry jsou z výroby : 165/70 R14. Díky za názory a pište dál. Díky :palec2:

Vloženo

na FI máš rozměr 195/55?? to je tak na FII a RO :) u mne:

letní

R14" 185/60

Barum Bravurys - za sucha celkem solidní, ale celkem měkký gumy - brzy si v zatáčkách písknou...za mokra nic moc

Matador MP?? - katastrofa...za sucha ještě jakštakš, ale za mokra vážně strašný..na auto nikdy víc !!

R15" 196/50

Dunlop SP O1 - supr pneu, tichý, drží a pěknej nájezd

R16"205/45

Toyo proxis - hlasitý a nepohodlný - nesedly mi

Infinity INF 050 - china, ale max spokojenost...tichý, držely a cena v tom rozměru paráda (podobná jako Dunlop SP 01)

Goodryde SP 05 - china, lehce horší jak ty infinity...za mokra nebyly tak jistý

Bridgestoune Turanza ER 300 - perfektně drží, výborný na mokro...lehce hlučnější a jak padl vzorek na 4mm, tak raketově zmizel

R17" 205/40

Nexen N3000 - china, maximální spokojenost...drží nehlučí neubívaj

to jsou moje názory na pneu...ať si každej hatí pneu z Chiny, tak já jsem na nich najezdil celkem dost, srovnávat mám taky s čím a né vždy znamená "značka" kvalitu odpovídající ceně.....s posledníma Nexenama jsem moc spokojenej, jináč osobně jsem byl v menším rozměrech moc spokojenej s Dunlop SP 01 Sport (v rozměru R14" kolem 1200,-Kč)

Vloženo
jako majitel Barum Bravuris teda toto tema přeskakuju,ale za málo peněz dobrá muzika,ješte mám osobní zkušenost s Debicama a ty jsou tak srovnatelné s Barum Brilantis.

Dovolil bych si částečně nesouhlasit.Ještě na Felicii jsem měl letní Debici.Prvomontáž z fabriky. Na suchu v pohodě,tiché a ani se moc neopotřebují,ale jakmile zapršelo tak jsem se cítil jak na kluzišti. :feve: No nicméně jsem na nich najel 60 000 km a pak je vyměnil za Barum Brilantis a proti nim nemám námitky.Nicméně na Fabii mám Continental Premium Contact I (185/60 R14) a ty můžu jenom doporučit. :palec2: Jsou tiché,řekl bych,že dobře sedí a při běžné jízdě mají minimální opotřebení.

• o 3 měsíce později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...