Khamos Vloženo 1. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2014 Zdravím, také jsem s příchodem zimy zjistil, že mi nehřejí zpětná zrcátka, ani jedno. Mají vůbec nějakou pojistku? Nebo po čem jít? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 1. Prosinec 2014 Sdílet Vloženo 1. Prosinec 2014 záleží, co píše diagnostika, pokud přerušení výhřevu, tak jsou skla KO, přes akční členy hřejí občas i vadná skla, doba aktivace lze v adaptacích měnit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jindra999 Vloženo 13. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2015 Nevíte někdo, kdy má zrcátko vyhřívat? Nehřeje mi ani jedno, když otočím přepínač na vyhřívání, ale do obou drátky jdou, nic není mechanicky poškozené.Jestli to funguje až od určité teploty nebo při zapnutí topení nebo to má vyhřívat okamžitě při otočení vypínače. Jednou jsem to levé už dokázal ohřát při nějakých pokusech, ale na pravé nesahal a pak už nemohl ohřát ani levé. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ovce Vloženo 14. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2015 Vyhřívání vnějších zrcátek › Nastavte ovládací kolečko do polohy » obr. 39. Vyhřívání vnějších zrcátek je funkční pouze při běžícím motoru a do venkovní teploty +20 °C. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jindra999 Vloženo 14. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2015 Díky, já dnes otestoval po cestě do práce, že musí být zapnuté vyhřívání zadního skla, cvakne relátko a už to hřeje. Topení jsem měl puštěné taky, ale to asi nutné není. A jestli je to ještě přes teplotu do 20 st., i na mé MR2005 vyrobena jako jedna z prvních v červenci 2004, to nevím. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 14. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2015 (editace) Vyhrivani zadniho skla by na to nemelo mit vliv (topeni samozrejme taky ne). Dokonce ani nemusi byt nastartovane. Alespon tak mi to vyslo z mereni napeti na zrcatku, kdyz jsem to nekdy resil. (Pokud si to teda dobre pamatuju, ale snad jo. ) Mam MR06. EDIT: Ted jsem si vzpomnel, ze motor asi bezet musi. Bez beziciho motoru jsem to mel aktivovane pres diagnostiku... Editováno: 14. Říjen 2015, autor: LucasCZE Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ovce Vloženo 14. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2015 U Volva to bylo s vyhříváním zadního skla, ale tam to bylo vždy a nešly vypnout zrcátka. U mé OII si myslím, že jsem to taky četl, ale teď jsem to v návodu nenašel, jen to co jsem tu vložil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
xIndian Vloženo 14. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2015 U OIII stačí přepnout spínač do polohy vyhřívání. Nemusí být k tomu zapnuté vyhřívání zadního skla. + platí podmínka teploty. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jindra999 Vloženo 14. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 14. Říjen 2015 Já mít vyhřívání okna musím, do té doby necvakne relé, přes které to jde. Je tam 25 A pojistka, proto to jde jen s dobíjením. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ovce Vloženo 23. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2015 Tak jsme v neděli ráno měl zamlžené zrcátka tak jsem si vzpomněl a vyzkoušel to. Mě fungují bez vyhřívání zadního skla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 25. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 25. Říjen 2015 Presne. jindra999: To rele necvakne nikomu, ale vyhrivani zrcatek proste funguje. Nejde to pres to rele. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jindra999 Vloženo 26. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2015 Nikomu? Za kolik lidí píšeš? Mám jednu z prvních octavií 2, co přišly na trh, motor BGU, s ním to bylo jen první rok. Mně to po pouhém otočení kolečka zrcátek na symbol vyhřívání nedělá NIC. Teprve když zapnu vyhřívání zadního skla, tak hlasitě cvakne relé a topí sklo i obě zrcátka. Topení jet nemusí, motor nastartovaný ano. Vztah k vnější teplotě nemám zatím ověřený. To je třeba jinak na novějších vozech. A je tam 25A pojistka, tak je použití relé dost logické, žere to docela. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zelo7 Vloženo 26. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2015 Vo VCDS by sa malo dať prekódovať či majú hriať len so zadným sklom či aj bez neho. Tuším som tam na to videl voľbu. Potom sa dá nastaviť po akom čase sa jednotlivé vyhrievania samé vypnú - to sa dalo už na jednotkovej fábii. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 26. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2015 Myslel jsem to tak, ze to rele je jen na vyhrivani zadniho skla. Takze to samozrejme cvaka vsem, ale pri vyhrivani zadniho skla, ne zrcatek... Jestli to jde pres diagnostiku nakodovat tak, aby zrcatka hrala jen se zadnim sklem nevim a je to mozne. Ale s tim relatkem to nema nic spolecneho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 26. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2015 Tady mas schema Octavia II MR 2004 motor BGU. Jak vidis, tak z relatka to jde primo na vyhrivani zadniho skla a nikam jinam. To pripojeni 71 je primo na pojistku c. 25. Zrcatka se pres to rele proste nenapaji. Takze tak... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jindra999 Vloženo 26. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 26. Říjen 2015 Jasně, nemusí to být zadrátované, ale nakódované. V každým případě, uživatelsky, bez zapnutí vyhřívání okna mi zrcátka netopí. Slyším cvaknout relé, vyhřívá okno, vyhřívají zrcátka. Doba vyhřívání že jde změnit je taky zajímavý, během půlhodinové jízdy mi asi dvakrát vyhřívání vypnulo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 27. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2015 jindra999 - příště laskavě napřed hledej správné téma, než někam něco napíšeš. Nevím proč ses ptal na výhřev zrcátek v tématu, kde se probírá něco jiného, když na výhřev zrcátek je téma dávno založené. Takže pro příště HLEDAT! A číst pravidla fora + manuál k autu. Pak by ses nedivil, že se ti výhřev zadního okna sám asi po 10 minutách vypne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boby91 Vloženo 27. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2015 Zdravím, mám dotaz na pravé zpětné zrcátko. Nefunguje mi u něj vyhřívání a chtěl bych proměťit,jestli tam jde proud. Jde to i bez demontáže výplně dveří? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o Vloženo 27. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2015 Sundej sklo zrcátka, do zrcátka jdou dva dráty na kterých by jsi měl naměřit napětí. Většinou zkorodují konektory, nebo odejde topné těleso ve skle. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Boby91 Vloženo 28. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2015 Díky vyzkouším Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sharky487 Vloženo 18. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 18. Říjen 2016 (editace) Zdravím, jakej je odpor vyhřívání u nových zrcátek? Těch 6 ohm jak píše Lucas? Je to stejný u obou zrcátek? Ptám se proto, že mi odešly topné členy ve sklech (naměřil jsem 24 a 48 ohm), tak jsem koupil na cc-autodíly nová skla, ale u nich jsem naměřil u jednoho 13 a u druhého 22 ohm. Těch 13 ohm bych ještě toleroval, ale s 22 ohm jsem téměř tam kde jsem byl, i při pokojové teplotě to sotva hřeje, takže pochybuju, že by to venku v zimě v rozumnym čase něco odmlžilo... Editováno: 19. Říjen 2016, autor: Sharky487 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
frodik Vloženo 13. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2016 V 18. 10. 2016 at 17:56, Sharky487 napsal: Zdravím, jakej je odpor vyhřívání u nových zrcátek? Těch 6 ohm jak píše Lucas? Je to stejný u obou zrcátek? Ptám se proto, že mi odešly topné členy ve sklech (naměřil jsem 24 a 48 ohm), tak jsem koupil na cc-autodíly nová skla, ale u nich jsem naměřil u jednoho 13 a u druhého 22 ohm. Těch 13 ohm bych ještě toleroval, ale s 22 ohm jsem téměř tam kde jsem byl, i při pokojové teplotě to sotva hřeje, takže pochybuju, že by to venku v zimě v rozumnym čase něco odmlžilo... Čau , mám problém že mě nehřeje ani jedno zrcátko. Koupil jsem nový a měřil odpory. Starý u řidiče má 84,5 ohm , nové koupený 16,2 ohm a u spolujezce má starý 85 ohm , nový 20 ohm. V každém zrcátku jsem naměřil 12V ale ani po namontování nových to nehřeje. Mám r.v.2008 a motor BXE. Musí být nastartováno aby to fungovalo a nebo nějaká jiná rada ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LucasCZE Vloženo 13. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2016 Chce to cist navod k autu nebo alespon toto tema. V obojim se doctes toto: Vyhřívání vnějších zrcátek je funkční pouze při běžícím motoru a do venkovní teploty +20 °C. Jindra navic psal, ze mu zrcatka hreji jen pri zapnutem vyhrivani zadniho skla. U me to tak neni, ale treba to tak nektere OII maji... Kazdopadne pokud v zrcatku nameris 12 V a zaroven neni vyhrivani porusene (jako ze neni, kdyz jsi tam nameril rozumny odpor), tak to proste musi hrat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sharky487 Vloženo 13. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2016 Ono se dá na přívodech k zrcátku multimetrem s velkym vnitřnim odporem naměřit 12V, i když je vypnuté zapalování, je to ale měkké napětí, které se tam dostává nejspíš přes nějaký snímací odpor. Pokud se na ty přívody připojí zrcátko nebo třeba 12V/5W žárovka, napětí hned klesne k nule. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
h2o Vloženo 13. Listopad 2016 Sdílet Vloženo 13. Listopad 2016 Kabel mezi jednotkou dveri a zrcatkem bude uhnity, je tak kostrici kabel ktery je rozvetveny na dve nebo tri casti dle vybavy. V tom rozvetveni to nekdy uhniva, nebo jsou poskozene ty kebely ktere se protahuji tim krkem zrcatka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.