Jump to content

centrál

hladous

Recommended Posts

Čau. Mám také problém s centrálem. Neodemykají se dveře řidiče na DO. Nejdříve to chvíli šlo a chvíli nešlo. Pak jsem vyčistil konektor RJ plný vody a od té doby to nejde vůbec. Konektor jsem proměřil, je OK a RJ vypadá taky v cajku. Nerozbliká se ani LED ve dveřích. Klíčem to jde a osvětlení uvnitř taky jde. Poraďte prosím.

Měl jsem také vodu v ŘJ ve dveřích a problém se díky vodě objevil ne v konektoru na kabeláži ale přímo v konektoru ŘJ. Vizuálně bylo vše v pořádku, ale přímo v konektoru byl přerušený pin (zoxidovaný). Řešení je - díru do plastu ŘJ, na vývod do tišťáku příslušného pinu připojit vodič a ten spojit s protikusem mimo konektor. Ve spodní části konektoru s kabely jsem udělal rovněž otvor aby měla voda kam odtékat.

Hodně úspěchů!

Tu ŘJ jsem měl vyndanou a ten konektor proměřil Je v poho. Už vážně nevím čím by to mohlo být. Do servisu se mi nechce, protože tam mi zase vymění půlku dveří a budou za to chtít ranec. Nemáte někdo schéma zapojení, co je kterej drát?

• 3 weeks later...
Měl jsem také vodu v ŘJ ve dveřích a problém se díky vodě objevil ne v konektoru na kabeláži ale přímo v konektoru ŘJ. Vizuálně bylo vše v pořádku, ale přímo v konektoru byl přerušený pin (zoxidovaný). Řešení je - díru do plastu ŘJ, na vývod do tišťáku příslušného pinu připojit vodič a ten spojit s protikusem mimo konektor. Ve spodní části konektoru s kabely jsem udělal rovněž otvor aby měla voda kam odtékat.

Hodně úspěchů!

Stalo se mi přesně totéž a v konektoru i na tišťáku mi uhnily asi 2piny. Jenže moje znalosti zkončili u toho jak sundat tapec a dostat se k tomu, jak ale vydám tu jednotku ze dveří ven?

Podle hmatu to má šrouby z druhý strany a pokud bych chěl sundat jen tu elektroniku a ne celej motor, tak to drží na šesti zacvaklejch packách a to nemám šanci odklapnout dokud je to ve dveřích.

Jak se k tomu prosímtě dostanu?

Díky

PS:jo a co ten konektor na kabelu ten je nějak nalisovanej, nebo to jde taky rozebrat?

Stalo se mi přesně totéž a v konektoru i na tišťáku mi uhnily asi 2piny. Jenže moje znalosti zkončili u toho jak sundat tapec a dostat se k tomu, jak ale vydám tu jednotku ze dveří ven?

Podle hmatu to má šrouby z druhý strany a pokud bych chěl sundat jen tu elektroniku a ne celej motor, tak to drží na šesti zacvaklejch packách a to nemám šanci odklapnout dokud je to ve dveřích.

Jak se k tomu prosímtě dostanu?

Díky

PS:jo a co ten konektor na kabelu ten je nějak nalisovanej, nebo to jde taky rozebrat?

Musíš prostě těch šest pacek vycvaknout a vytáhnout ve směru těch pacek. Jde to hodně blbě, ale jde. Já tam měl ještě takovou ocelovou sponu, ale tu jsi asi sundal. Ten konektor asi rozebrat nejde, je to zalitý.