Přejít na obsah

Multifunkčný volant z OII do FII/R?


Majk

Doporučené příspěvky

Tak jsem včera mluvil s jedním členem fora a prý jde multifunkční volant z OII do Roomstra i Fabie II.Sám ho měl funkční v OI.Co vy na to?Tohle řešení mi přijde lepší než tenhle ovladač.

a co vše je k tomu potřeba?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Študoval som schémy a DP OII a veru až také jednoduché to nebude. OII má RJ multifunkčného volantu vnútri vo volante, pripájajú sa do neho tlačítka na volante. Táto RJ je následne pripojená na vratný krúžok s vinutou pružinou a tento je pripojený na RJ stĺpiku riadenia (okrem vratného krúžka sa do tejto RJ pripájajú aj páčky smeroviek a snímač natočenia volantu). Až táto RJ stĺpiku riadenia sa pripája na CAN-H a CAN-L... Toľko laický pohľad do DP a schém.

Tiež by som ale zo zaujímavosti rád vedel, ako ten volant spojazdniť. Stále si však myslím, že z ergonomického hľadiska je ten nový samotný ovládač z FII určite lepši, než volant s tlačítkami - z vlastnej skúsenosti. V FII mám ovládač a vo Focuse multivolant...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Igor takú RJ má myslím aj OI vo volante tam ide o to aby si nemusel od každého tlačítka viesť zvlášť káblik ale aby to šlo po jednom vodiči.

A ak sú tie RJ z OII a OI či S rovnaké resp posielajú to isté tak by sa to dalo napojiť na RJ OI a tempomat a neviem čo ešte by šlo urobiť si myslím.

Počkám a preštudujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 roky později...

Ahojte. Nechcem zbytocne zakladat nove vlakno a tak by som sa spytal nieco ohladom volantu v tomto vlakne. Aj ked moja otazka sa nebude priamo tykat multifunkcneho vlantu, ale jedna sa o vymenu volantu z octavie II RS - trojramenny do fabia II r.v. 2008 - stvorramenny.

Kupil so si volant z octavie II RS. Ked som ho chcel vymenit s mojim volantom tak som si vsimol ze ma inu koncovku zapojenia airbagu ako aj klaksonu. Neostavalo mi nic ine ako danu koncovku (resp. celu kabelaz) prehodit z mojho povodneho volantu do voalantu z octavie. Vsetko potom zapadlo ako ma. Klakson tiez funguje. Chcel som sa len uistit ze ci ten airbag z octavie ako aj zmena kabelaze nemoze nejako ovplyvnit funkcnost airbagu. A taktiez ak spravne uvazujem, v pripade ze by bolo nieco zle na zapojeni resp na airbagu riadiaca jednotka by to zachytila a zacala by mi svietit kontroloka na budikoch. Uvazujem spravne? Vdaka za radu!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...