Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Tak jsem včera mluvil s jedním členem fora a prý jde multifunkční volant z OII do Roomstra i Fabie II.Sám ho měl funkční v OI.Co vy na to?Tohle řešení mi přijde lepší než tenhle ovladač.

A kdo je to kdo to montoval rad bych ho kontaktoval díky.

Tak jsem včera mluvil s jedním členem fora a prý jde multifunkční volant z OII do Roomstra i Fabie II.Sám ho měl funkční v OI.Co vy na to?Tohle řešení mi přijde lepší než tenhle ovladač.

a co vše je k tomu potřeba?

• Autor
a co vše je k tomu potřeba?

Myslím že bude potřeba multifunkční volant,řídící jednotka a nějaká kabeláž.Jméno dotyčného bych vám napsal,ale nevím jestli mu to nebude vadit.

Nebo napiš mu co vše je k tomu treba a jestli je to tezke montaz

Oddelil som diskusiu od návodu na montáž ovládača rádia. O použití multi volantu z OII pokračujte prosím tu v tejto diskusii.

A čo všetko ovláda ten MF volant? Kukal som teraz schému MF volantu z OI a vyzerá to bytť jednoduché pokial má človek tú jeho RJ

Má někdo návod jak na to?Děkuji

Študoval som schémy a DP OII a veru až také jednoduché to nebude. OII má RJ multifunkčného volantu vnútri vo volante, pripájajú sa do neho tlačítka na volante. Táto RJ je následne pripojená na vratný krúžok s vinutou pružinou a tento je pripojený na RJ stĺpiku riadenia (okrem vratného krúžka sa do tejto RJ pripájajú aj páčky smeroviek a snímač natočenia volantu). Až táto RJ stĺpiku riadenia sa pripája na CAN-H a CAN-L... Toľko laický pohľad do DP a schém.

Tiež by som ale zo zaujímavosti rád vedel, ako ten volant spojazdniť. Stále si však myslím, že z ergonomického hľadiska je ten nový samotný ovládač z FII určite lepši, než volant s tlačítkami - z vlastnej skúsenosti. V FII mám ovládač a vo Focuse multivolant...

Igor takú RJ má myslím aj OI vo volante tam ide o to aby si nemusel od každého tlačítka viesť zvlášť káblik ale aby to šlo po jednom vodiči.

A ak sú tie RJ z OII a OI či S rovnaké resp posielajú to isté tak by sa to dalo napojiť na RJ OI a tempomat a neviem čo ešte by šlo urobiť si myslím.

Počkám a preštudujem

• 2 roky později...

Ahojte. Nechcem zbytocne zakladat nove vlakno a tak by som sa spytal nieco ohladom volantu v tomto vlakne. Aj ked moja otazka sa nebude priamo tykat multifunkcneho vlantu, ale jedna sa o vymenu volantu z octavie II RS - trojramenny do fabia II r.v. 2008 - stvorramenny.

Kupil so si volant z octavie II RS. Ked som ho chcel vymenit s mojim volantom tak som si vsimol ze ma inu koncovku zapojenia airbagu ako aj klaksonu. Neostavalo mi nic ine ako danu koncovku (resp. celu kabelaz) prehodit z mojho povodneho volantu do voalantu z octavie. Vsetko potom zapadlo ako ma. Klakson tiez funguje. Chcel som sa len uistit ze ci ten airbag z octavie ako aj zmena kabelaze nemoze nejako ovplyvnit funkcnost airbagu. A taktiez ak spravne uvazujem, v pripade ze by bolo nieco zle na zapojeni resp na airbagu riadiaca jednotka by to zachytila a zacala by mi svietit kontroloka na budikoch. Uvazujem spravne? Vdaka za radu!

• 3 roky později...

Nevadí. A sám sis odpověděl.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.