Přejít na obsah

Čištění klimatizace


RGB

Doporučené příspěvky

nejlepší je nastříkat na výparník dírou pro filtr, pak zaknout lehce ventilátor, dát klapky an HI a pak na Low aby se pěna dostala i na radiátor, doplnit pěnu a nechat 15-20min působit, pak nastartovat, dát vnitřní okruh, zapnout klimu, chvíli na Hi a pak na LOW a nechat 5min soukat v zavřeném autě, osobně používím CRC cleaner

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Že to lepí na ruce, znamená že je to špatně? Když mi to lepí na ruce, tak je to stejné jako na výparníku klimatizace kde probíhá při dezinfekci určitý chemický proces který je na jakékoliv ruce stejný? Nejsem studovaný v tomto oboru a rád se přiučím, jakže je to tedy s tím lepením? Když to pozná i nestudovaný mechanik, tak já jsem bohužel mimo a mám jednu otázku, kterou nám Ty jako taktéž nestudovaný mechanik zodpovíš:

1) Zkráceně, jelikož jsi znalý, jak to mám teda dělat?

 

Urejpanej Šulda má asi na hovno den :)

Přečti si moje příspěvky do této diskuse a najdeš tu postup, který doporučuji já. 

Nejsem mechanik, ani chemik, ale pokud něco lepí, tak to k sobě bude vázat bordel. Jestli na tohle potřebuješ studium VŠ nebo 10 let praxe jako mechanik, tak s autem jenom jezdi a ostatní nech dělat druhý. Svůj postup jsem napsal a nemyslím si, že je vůbec špatný. 

LucasCZE

Kondenzuje na něm voda, která ti pak stíká "odpadem" z auta. Nemyslím si však, že to je takový proud vody, že by ten nános smetl s sebou. 

Kdybych měl tu pěnu u sebe, tak to nastříkám na nějaký kus železa a schválně bych pak vyzkoušel co to udělá. 

Ve finále, kluci, mně je úplně jedno, jak si to uděláte. Já jen říkám, že ten aerosol vychází logicky daleko lépe, než pěna. A hlavně.. Po použití té pěny to taky zrovna 2x nevoní, mezitím co, aerosol je sranec bez vůně. 

čao

 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jednostranné? Co to meleš za blbosti. Že nejsi schopný podat jakoukoliv informaci k věci neznamená, že musíš hanit rady druhých. Přečti si diskusi nejenom tady, ale i na ostatních fórech a v drtivé většině dostaneš pozitivní ohlasy na Wurth (AEROSOL). Že s tím nesouhlasíš ty, znamená že to je jednostranná dedukce? Prober se!


:kol-46:

Editováno: , autor: Pawouk
Osobní napdání si nech někam jinam. Tady to nebudu trpět - příslušné věty jsem odstranil.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nechal jsem se zblbnout a nastříkal si na ruku trochu pěnového čističe (Autokelly), rozetřel po dlani, nechal zaschnout a ........ nelepí. :kol-28: Nelepí o nic víc než před tím moje upocená ruka. Zkusil jsem i zbytek aerosolového Sonaxu a tak nějak stejný. Takže klídek. :kol-138:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevím co tu bylo páč sem nakoukl až dnes ale dokážu si to představit :) Pawlisko nepřekrucuj, nic sem nehanil, mně odkazuješ abych četl ale sám to nečiníš. Když tedy budeš číst tak se dočteš že používám jak pěnu tak sprej a zajímalo by mně co je lepší, naopak si tu začal hanit pěnu ty, nic víc nic míň.

Ve finále co sem pátral je to asi fuk jestli pěna či sprej, jen se vychvalují značky, ale ani to nemusí být směrodatné. Jak pěna tak sprej je prý dostatečná prevence a pokud už to ale začne zapáchat tak to nezvládne ani jedno a je potřeba "razantnější" zákrok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vrátím se k tématu. Popisoval jsem tu svoje zkušenosti, nic víc. Nezdá se mi pěna, která mi na rukou lepila, ačkoli jsem ji v minulosti párkrát použil a účel to více méně splnilo. Dostal jsem se do diskuse v prodejně Wurth s technikem, který s Wurthem neměl nic společnýho a docela rázně mi vysvětlil, jak ta pěna funguje. Nenechal jsem si to pro sebe a napsal to sem. Samozřejmě se to hned obrátilo proti mně. 

Znovu píšu, že je mi upřímně jedno, co kdo použije, já jsem jenom napsal svoje zkušenosti a svůj názor, že na tom něco asi bude, že ten aerosolový přípravek bude vhodnější. Že jsem hned označován za "studovaného mistra světa", za to nemůžu. Drtivá většina z návštěvníků jsou běžní uživatelé a i tak jsou jejich rady cenné. Jestli je to tu Pawouku a Šuldo jenom pro vyvolené vědce, mechaniky a 60ti letý zkušený borce, tak to napiš a nedovolím si tu diskutovat, ačkoli diskusní fóra by od toho snad měla být.

Závěrem, budu osobně doporučovat aerosolový sprej od Wurthu, který je dle mých zkušeností nejlepší řešení. Vy si to vystříkejte klidně lakem na vlasy :) čiao

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

 Jestli je to tu Pawouku a Šuldo jenom pro vyvolené vědce, mechaniky a 60ti letý zkušený borce, tak to napiš a nedovolím si tu diskutovat, ačkoli diskusní fóra by od toho snad měla být.

v pohode diskutuj,ale v rámci slušnosti a osočovania ..o nič iné tu nejde  :kol-35:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Pánové a ví někdo kde přesně se nachází odtok klimy, popř. může někdo nafotit kde se ta odtoková hadička nachází na spodku auta? Je to někde schováno pod plastovým krytem? Když jsem měl auto na zvedáku a pátral po tom, tak jsem to zrakem neobjevil. Na předchozím autě jisté francouzské značky ta hadička byla zespodu normálně vidět, tudíž jsem desinfekci stříkal i odtokem nahoru ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já bych tu hadičku dnes (když už vím, že jde celá oddělat) demontoval z míst spolujezdce a pořádně ji pročistil. Stejně má takové záhyby, že zespodu toho moc neuděláš a když ano, tak ne důkladně.

1. odděláš kryt okolo řadičky
2. odšroubuješ 2 šrouby u popelníku a vytáhneš ho
3. odšroubuješ pravý šroub za popelníkem, který drží boční "koberec" (vlevo od levé nohy spolujezdce)
4. odšroubuješ šroub na koberci (je v zadní části koberce)
5. vycvakneš koberec

A pak už jenom hledáš hadičku. Dostaneš se k ní obtížně, ale dostaneš :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...