Duben 16, 20169 r neviem čím to je , zrejme pomermi a vlhkosťou vzducu , môj výparník po cca 40000km bol krajší ako nový
Duben 16, 20169 r Jestli jsi koukal na můj návod (pár stran zpět) tak jsem fotil můj výparník po cca 250 000km A dezinfekci jsem dělal poprvé po 10letech stáří vozu jen že mě napadlo se na výparník podívat a preventivně dezinfikovat... Upraveno Duben 16, 20169 r od Stringo
Duben 16, 20169 r To je zajímavá problém - na své OII "dosušuji" a nic nesmrdí. V práci na bývalé FII jsem nic takového nedělal a klima se musel každý rok desinfikovat a čistit. Podotýkám, že u obou se filtry pravidelně měnily.
Duben 16, 20169 r Že by na to mělo opravdu vliv prostředí kde se jezdí? Já totiž opravdu vůbec neřešil nikdy nějaké dosušování, to jsem se dozvěděl až tady, že něco takového se dělá...
Duben 16, 20169 r Lucas - striekať to do výduchov je nezmysel , hlavne teda nie ten Wurth , je to dezinfekcia priamo na výparník ktorý je jediné vlhké miesto kde je pleseň a pachy , striekať do výduchov má možno trošku význam pri penových čističoch... osobne to nerobím , ničomu to nepomôže a poznám expertov ktorým odišli po tomto zásahu čidlá teploty ...alebo tá dezifekcia zákazníkovi šplechne do ksixtu
Duben 17, 20169 r Nevim, mozna to je nesmysl, mozna ne. Hlavne ze to cidla prezila. Priste teda radeji jen na vyparnik.
Duben 18, 20169 r Ta klima je pro mě fakt záhada. Já sem první majitel, mam nalítáno 90tis. Klimu čistim min 1x rok spíš tak ale 2x + filtr. Na výparník sem hodil okem tou dírou po filtru a vypadá čistě a stejně to každý jaro neskutečně smrdí ! Klimu dosušuju a hlavní dávka smradu je přesně při tom dosušování, nebo když climatronik dorovná teplotu a sníží výkon. V té chvíli asi ten kompresor taky někdy vypne... Sem zvědavej, až mi přijde ten sprej od Wurthu, tak to na ten výparník naperu asi celý...
Duben 18, 20169 r No nechci Tě strašit, ale ten výparník budeš mít asi hodně za.ebaný a po jednom spreji se to úplně nevyčistí tak, aby to bylo naprosto bez smradu. Spíšm budeš muset opakovat čištění..Mi to Wurth taky na poprvé nevyčistil na 100%.
Květen 23, 20169 r Asi nijak, jedine, ked ti nebude vobec chladit, nezopne kompresor a na diagnostike ti vypise chybu.
Květen 23, 20169 r Tak zatiaľ chladí. Čiže ak by nebolo chladivo, tak nezopne vôbec kompresor? A ako mám postupovať pri vypínaní motora, aby som nepokazil klimatizáciu? Nechať normálne bežať klímu a vypnúť motor? alebo vypnuť klimu a potom vypnuť motor?
Květen 23, 20169 r Mne teraz tiez prvy krat, co mam auto, nechladila klima a na diagu ukazovalo nizky tlak klimy, alebo tak nejak. Isiel som na doplnenie a chalan hovoril, ze mi vobec nespina kompresor a po naplneni sa zistilo, ze nevysal nic, cize bola prazda. Ako postupovat? Neries to a normalne vypni motor, ci je klima zapnuta, alebo nie
Květen 23, 20169 r Při vypínání nehrozí nebezpečí (mechanického) poškození. Je ale dobrý zvyk vypnout klimatizaci pár minut před dojezdem, aby se vysušila vlhkost zkondenzovaná na výparníku a tím se omezil vznik plísní a zápachu. A taky není zdravé vystupovat z vychlazeného auta do venkovního horka.
Květen 23, 20169 r Aj toto som par krat skusal minule leto, ale pri vonkajsej teplote 38°C to bolo nemozne a klima mi pekne chladila az do garaze Odvtedy neriesim a klimu nevypinam. Upraveno Květen 23, 20169 r od Kyselinka
Květen 23, 20169 r To dochlazování je podle mě jen částečně podložená pravda. Ja nedochlazuju co mám auto (mr2005) a výparník je OK. Pod autem vždycky louže (důležité - když není, je ucpaný odtok!) a klima mi nesmrdí (akorát když po zimně prvně opravdu zacne chladit na plno, tak to pár minut cítit je a pak celou sezónu je klid...
Květen 23, 20169 r To je těžký - na Octě vysušuji a nic nesmrdí (teď jsem to tedy nechal po šesti letech preventivně vydezinfikovat), na FII jsem nikdy nevysušoval a klima smrděla. Každý rok jsem to musel nechávat čistit. Tak co si o tom mám myslet?
Květen 23, 20169 r Klima mi nesmrdí nikdy, vypínám ji pár km před dojezdem (pokud se nezastaví nečekaně ) hlavně kvůli zmíněnému vystupování z chládku do pařáku a rovnou se i dosuší. Taky ji pouštím i v zimě když to jde a v "chladnu" za deště. Plním jednou za dva roky a to chybí + - 170g. Zrovna dneska jeden kolega na parkovišti, taky O II, bečel jak mu to příšrně smrdí
Květen 23, 20169 r Dokud jsem nevysusoval,nic nesmrdelo Pak jsem to zcal vypinat a klima zacala smrdet, po desinfekci jiz rok nevypinam a nesmrdi
Květen 23, 20169 r Jinak já tedy nic nedoplňuju, ani nevím že by se to mělo dělat... myslel jsem že to je bez doplňování, že když není nic rozbitého, tak že to neuniká a doplňovat se nic nemusí
Květen 24, 20169 r Chladivo uniká i přes stěny hliníku a dokonalá, respektive 100% těsnost taky neexistuje
Květen 24, 20169 r Jo, jo. Navic se pri doplneni chladiva vymeni olej, ktery maze kompresor (alespon myslim, ze to ta masina meni).
Květen 24, 20169 r Samozrejme sa doplnuje a meni aj olej, ktory je pre kompresor dolezity...ako pises
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.