Leden 8, 201411 r Hele viděl jsem už spoustu škodovek (a není to problém jen koncernu), ale u všech ty zástěrky fungují zhruba stejně. Jasně, páč O2 měla kliky na dveře, ne madla jako v autobuse. No to je jedno, řešit už to nebudu. Každý na to má svůj názor a svůj jsem napsal. Hádat se tady s tebou nebudu, páč takhle si to stejně nevysvětlíme a dlouhodobě to zkoumat na 10ti autech nebudu, abych ti dokázal opak PS: já jezdím po Praze bez zástěrek a auto mám furt čisté, narozdíl od aut, které jezdí mimo Prahu. Přítekyně jednou vyjela s autem do Č. Lípy a zpět a měla ho asi tak 100x špinavější, než já po 3 měsících bez mytí po Praze. Upraveno Leden 8, 201411 r od mc2uba
Leden 8, 201411 r No vidíš a u Tebe to maloměšťáctví čiší z každého slova. Ať si každý pořídí co chce a třeba se hned novému autu vy.ere na střechu. Ale rozhodně nikdo neočekává, teda středně inteligentní člověk že z OIII někdo bude sedět na zádeli. Možná si to myslí ti, co si myslí, že si ostatní myslí, že si ti druzí těch druhých sednou... :kol-44: Málo to tady čteš, z některých příspěvků některých nejmenovaných uživatelů to přímo čiší. Kdo chce, najde si to tady, nebo v jiném vlákně této sekce. Ad zástěrky - musím dát za pravdu Hravcovi - aerodynamika je záludná, a to že to u jiných aut nefunguje (sám zástěrky nemám a nikdy mít nebudu), nutně nemusí znamenat, že u OIII to nemá vliv třeba na menší špinění klik. To totiž musíš vyzkoušet, abys to mohl posoudit.
Leden 8, 201411 r zítra mi zástěrky doveze PPL a pak objektivně podám informaci... ale viděl jsem na srazu kačerovo auto "s" a měl fakt čistou horní část všech dveří.... já předtím než jsem jel na myčku jsem měl zas**ný i boční okna, kačer 225-17" já 195-16".... a jsem jelikož jsem sportu a Olympiády, se zástěrkami mi příjde i toto to mc2uba, souhlas opravdu s tím, že když jezdím jen po městě není auto tak špinavé jako na dálnici a mimo město, ale jen po městě bohužel či bohudík nejezdím....
Leden 8, 201411 r Jo tak jestli to berete z tohohle pohledu, jestli máte zasratý celý bok nebo jen dveře po kliky, tak v tom asi rozdíl bude no
Leden 8, 201411 r nejhorší jsou právě ty kliky, je to dost nepříjemné, při jízdě z hor přes Rakousko, tam byly zevnitř krystaly soli.... velký vliv na nešpinění zadní nákladové hrany a otvírání kufru u liftbacku bylo když jsem dodal orig. spojlerek (lízátko) z 1,8 TSI
Leden 9, 201411 r Jo, to píšou, že by mělo snížit znečištění. U kombíka to dělá křídlo nahoře. Ale když přijel Ozi z jihu čech s O2 FL RS Combi, kde to křídlo má, tak neměl skoro čitelnou SPZ. Ale nevím, jak by auto vypadalo bez křídla.
Leden 9, 201411 r velký vliv na nešpinění zadní nákladové hrany a otvírání kufru u liftbacku bylo když jsem dodal orig. spojlerek (lízátko) z 1,8 TSI Já teda nemám zkušenost bez toho lízátka, ale s ním se to špiní jako prase ... po cca 200km pokud je trochu mokro mám skoro nečitelnou RZ, ovládání kufru i nákladová hrana špinavé fakt hodně. Dáváal jsem t oprávě do souvislosti s tím lízátkem, ale pokud to s ním je ještě horší, tak potěš koště
Leden 9, 201411 r věř tomu že bez lízátka máš na nákladové hraně i písek, i prodejce mi potvrdil, že ho to překvapilo, jak se nákladová hrana a otvírání kufru na liftbacku strašně špiní, s lízátkem lepší tak o 60 %
Leden 9, 201411 r Potvrzuji, na tom nadměrném špiněním OIII něco bude. Přes vánoce jsem byl na chatě u známých a v jednom úseku u nějakého staveniště bylo na cestě v úseku 100m lehké blátičko. Přijeli jsme všichni zhruba stejně stejnou cestou a ze 4 aut (OII, Fabka atd.) byla moje OIII výrazně nejšpinavější, zacákaná až po okna. Pak nahoď prosím Hravče foto, jak zástěrky vypadají na autě.... Upraveno Leden 9, 201411 r od Kubis001
Leden 9, 201411 r Tak u RSa se zadek špiní zase jako prase ten spoiler ten bordel žene do středu na RZ světla jsou naprosto čistá!!!
Leden 9, 201411 r přesně tak světla se skoro vůbec nešpiní! jinak tady vidíš na Lucasseho bílé O III zadní zástěrky, resp je tam ani nevidíš, jel jsem za ním a vůbec jsem si jich nevšimnul a to tu někdo blafal, že na bílém jsou vidět.... Upraveno Leden 9, 201411 r od Hravec
Leden 10, 201411 r Chtěl bych se zeptat majitelů OIII Combi (Elegance) vyrobených koncem roku 2013 (50. týden a kolem) zda mají zespodu podlahy kufru šňůrku a háček, který drží tuto podlahu zvednutou. Já ji v autě nemám, prodejce říká, že ani ostatní v podobný čas vyrobené vozy, ale infolinka Škoda říká, že to z výbavy nevypadlo. Tak babo raď. Jestli se i tohle stalo terčem pro úspory tak to tedy NEní SIMPLY CLEVER Upraveno Leden 10, 201411 r od Flag
Leden 13, 201411 r Chtěl bych se zeptat majitelů OIII Combi (Elegance) vyrobených koncem roku 2013 (50. týden a kolem) zda mají zespodu podlahy kufru šňůrku a háček, který drží tuto podlahu zvednutou. Já ji v autě nemám, prodejce říká, že ani ostatní v podobný čas vyrobené vozy, ale infolinka Škoda říká, že to z výbavy nevypadlo. Tak babo raď. Jestli se i tohle stalo terčem pro úspory tak to tedy NEní SIMPLY CLEVER Ja to tam nemam. :-(
Leden 13, 201411 r Koukám že Škoda dělá vše pro to aby zákazníci skončili u jiného výrobce. V sobotu jsem v MF Dnes četl test Golfu Combi a je obrovskej konkurent Octavie a ke všemu líp vybavenej a k tomu levnější. A zadní klikovku má jen do 90 Kw
Leden 13, 201411 r ŠA nepotřebuje českýho zákoše. Prodej v ČR je pár desítek tisíc kusů ročně, to je nepatrný % z celkový produkce. Fabrika obrací pozornost na zákoše na trhu, kterej TÁHNE - Čína, Rusko, Indie... tam je perspektiva statisícovejch ročních prodejů a z něj plynoucích zisků miliard $$$ a €, tak tam se taky přihlíží k požadavku kupujícího. Názor tuzemskýho zákoše nikoho nezajímá, to je hlas volajícího na poušti...
Leden 13, 201411 r Jenom se neboj, ŠA je moc ráda i za českého zákazníka. Každý prodaný kus se počítá.
Leden 13, 201411 r Kolik vozů se loni vyrobilo a kam je ŠA prodala najdete zde: http://www.financninoviny.cz/zpravy/skoda-auto-prodala-loni-920-800-vozu-mezirocne-o-2-mene/1028944 Rozhodně není ČR zanedbatelný trh Upraveno Leden 13, 201411 r od FraZi
Leden 13, 201411 r Nechci polemizovat - fakta a skutečnosti hovoří jasně. Domácí trh je to poslední, o co se vedení z Boleslavi zajímá v momentě, kdy se řeší dostupnost kvalitnějších výbav nebo širšího sortimentu doplňků, případně možnost individuálně volit komponenty bez ohledu na provedení/motorizaci zbytku auta. Beru námitku, že k výkonnějšímu agregátu nelze nabízet ABS bez ESP a aktivních dalších vyfikundací - safety first. Proč ale ke slabšímu motoru to U AUTA OBJEDNANÝHO K PRODEJI NA ÚZEMÍ ČR nejde doplnit ani jako volitelná výbava za příplatek - ovšem pro export do nejmenovanýho jinýho státu €urohujerskýho Údu se to běžně montuje? Pochop - nevyčítám absenci technicky nerealizovatelnýho řešení, kritizuju nezájem nabízet stejný varianty jako jdou na export i v tuzemsku. Je spousta lidí, kteří by si i připlatili za něco, co se "ven" dodává bez příplatku, bohužel pro ČR neexistuje ani taková možnost. To mne sere nejvíc.
Leden 13, 201411 r 60 000 kusů ročně se ti zdá málo ? To bych teda neřek, že je zanedbatelná položka celkový produkce.
Leden 13, 201411 r Neber to jen u jednoho typu - porovnej poměr prodanejch kusů doma/venku u každýho typu zvlášť a srovnej úroveň nabízenejch výbav pro tuzemsko/export s cenama. Prostě tuzemsko je vnímaný jako někdo, kdo je povinnej kupovat auta bez možnosti vlastního projevu zájmu o cokoliv, myslím že nejlíp to vystihnul nebožtík v černým roláku od vohryzku - "my určíme co naši zákazníci potřebujou". Přesně takhle se škodofka chová vůči tuzemskýmu trhu - i kdyby se na něm prodalo půl mega kusů za jedinej rok, pořád bude mít mínění tuzemskýho zákaznictva menší váhu než požadavky nějakýho šikmáka v Číně. Platilo to za komančů, platí to 10x tolik po převzetí Bolky koncernem - ve všem. Dřív to diktoval Kreml, dneska Vlkohrad. Nikdo se nevzpírá, nikoho to nezajímá - a kdo má třeba i nějakou sebemenší pravomoc to nějak ovlivnit, tomu se nějak zavře huba = Pecunia non olet. Pak se může každej divit a pozastavovat nad faktem, že škodovce utíkají TUZEMŠTÍ zákoši ke korejským nebo japonským výrobkům. Nihil novi sub sole...
Leden 13, 201411 r tak já to nestuduju takhle do hloubky, jen jsem komentoval ten celkovej roční prodej v ČR. A 60 t. kusů je z celkový produkce, myslím, dost významný procento.
Leden 13, 201411 r Radši řekni, PROČ sis ty sám nekoupil škodofku, ale VW, přestože jsme ze všech stran přesvědčovaný, že "je to vlastně stejný auto". Jednoduše řečeno, PROTOŽE ZA STEJNÝ PENÍZE JAKO U VW BYS OD ŠKODOVKY NA STEJNOU VÝBAVU / KOMFORT NEDOSÁHNUL...
Leden 13, 201411 r no to ti klidně prozradím. Ochcávky jsem měl tři po sobě, tak to chtělo změnu. Tohle je zase už druhej VW po sobě, ale kdyby vyjela RS o chlup dřív, asi bych teď jezdil v ní. S úrovní výbavy RS nemám naprosto problém a za prachy, co mi stál VW bych do RS už neměl co dát. Ale je to taky rozdíl třídy, to je jasný. Upraveno Leden 13, 201411 r od jirkaK
Leden 13, 201411 r jelikož letos chystá ŠA vyrobit 1 mil. vozů je 60 000 opravdu téměř zanedbatelné procento, resp 6 % - ČR se uvádí a zde hodněkrát zmiňovaný jako 7% trh
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.