Přejít na obsah

Fotografické úlovky z ulic a silnic


krysarr

Doporučené příspěvky

Nový Airbus 340-600, jedno z největších letadel pro cestující, ale ještě bez jediné nalétané hodiny - byl připraven v hangáru v Toulouse, Francie.

Arabská posádka z Abu Dhabi Aircraft Technologies (ADAT) měla před dodáním pro Etihad Airways v Abu Dhabi provést přejímací pozemní zkoušky (ako jsou motorové zkoušky ap.). Posádka ADAT měla převézt stroj A340-600 do prostoru pro zkoušky.

Spustili všechny motory na plný výkon s prakticky prázdným letadlem Protože si nepřečetli pořádně provozní příručku, neměli tušení, jak lehké prázdné letadlo A340-600 vlastně je. V pilotní kabině začala pochopitelně houkat siréna, protože všechny 4 motory byly vytočeny na plný výkon. Palubní počítače nabyly dojem, že se letadlo snaží odstartovat, ale nemá nastavené správné parametry (klapky/sloty a p). Jeden z posádky se rozhodl umlčet poplachovou sirénu ypnutím jističe senzoru pro indikaci výšky nad terénem. Počítač letadla se po tomto úkonu rozhodl, že je letadlo ve vzduchu. Automaticky uvolnil všechny brzdy a letadlo se plnou rychlostí rozjelo. Posádka neměla tušení, že je to opatření pro přistávání, aby posádka nemohla přistát se zabrzděnými koly.

Ovšem ani jeden člen posádky neměl tolik inteligence, aby stáhl plyn do motorů z maximální polohy, takže letadlo během okamžiku narazilo do protihlukové bariéry prorazilo ji.

O zranění posádky nejsou informace, protože na událost bylo vydán ve firmě zákaz podávání informací, aby přesný popis události nepůsobil urážlivě pro Araby. Ale obrázky nehody se přece jen dostaly ven.

to bylo napsano u tech obrazku.... :p

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

to si ho nemohl předject a vyfotit ještě ze předu?? :smich::smich: ..néé pěknej zadeček :palec2:

bohužel jsem odbočoval sotva co jsem ho dejel :feve: ...a navíc kdyby viděl, jak se zaním pachtí fabka a snaží se ho předject, mohla by mu smíchy klesnout noha na plynovým pedálu a já by ch udělal jen fotku rychle se vzdalujícího zelenýho předmětu lol:smich:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...