Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Ano, rozhoduje cena a ten Mobil je levnější než Castrol :-) Tak tedy koupím ten Mobil. Teď jen vybrat správný filtr, ale když píšou, že to je i na toto: SKODA;OCTAVIA Combi (1U5);1.6;07.98-;74;101;1595 Tak to asi může být ne? Moc ti děkuju

Maurik

Nemáš zač ďakovať to je v pohode len nech auto slúži...

Ináč ide ti tam taký filter viď foto...

post-23679-0-44068500-1323026000_thumb.j

Maurik

Jasné zober ho nakúpiš všetko na jednom mieste... Ja som Ti tú fotku dal iba ako info nemusí byť presne ten ;)

Tak je vše objednané a zaplacené, tak snad jsem to nějak tím olejem nepokazil a nebude vadit, když tam naleju ten Mobil :-)Prostě je to na prd, když člověk nevím, co je momentálně v autě za olej!

Maurik

Napíšem Ti to ešte raz môžeš byť absolútne kľudný ten olej čo si objednal je určite lepší ako ten čo máš teraz v motore kol117

Dík, ale to víš, já jsem ze všeho vyjukanej :-) Já četl tolik diskuzí, že jsem z toho zmatený :-)Já jsem nesvůj, když nevím, co právě teď mám v autě za olej, ale i jiné kapaliny, tak nechci něco pokazit. Jinak ještě jednou moc děkuju za informace

Maurik

Ty už nerieš žiadne diskusie zbytočne sa tým zaťažuješ hlavne vymeň olej a filter a jazdi,jazdi a ešte raz jazdi... potom dáš vedieť čo ja už viem teraz že určite tým olejom nič nepokazíš... :kol-28:

Zdar chlapi mám QG0 s víměnou 10000km a chtěl bych to na vagu namačkat na 15000km.šlo by to .používám olej castrol 5w-40, za rok najedu víc jak 10000km.dík za radu :kol-33:

dík za info to je to co jsem chtěl vědět :kol-33:

• 2 týdny později...

len keď dáš po polosyntetike plnu synt.tak ti može rozpustiť všetok bordel v motore a tym upchat olejove kanaliky a tym by si mohol zničit motor.

dík za info to je to co jsem chtěl vědět :kol-33:

Mne sa to stalo ešte kedysi na favoritke.teraz mam octavku 1,6 75kw a tiez je tam 10w40 a nebudem davat iny,lebo by som musel dat urobit komplet vyplach motora aby som mohol zacat davat iny olej,a to robit nebudem,radsi zostanem u toho co je tam od novoty

je normalni,aby pri vymene oleje zbylo u 1,8 turba jen 3,5l oleje??nedochazi k opotrebeni motoru??od jake hladiny se rozne kontrolka stavu oleje,ze ho mam malo v motoru?kolik vam zbyva pri vymene?.....

jinak jezdinm na Shell Helix 5w 40,jedna z nej voleb oleju...

pohar

len pre tvoje info 10W40 vôbec neurčuje či je olej synteticky alebo minerál! a ver tomu že keď tam nalejem 5W40 nič sa nestane žiadne karbóny sa nerozpustia ak bol stále dodržaný výmenný interval a nepreťahoval sa... lebo potom to môže dopadnúť aj takto...

http://www.assuredpe...on%20issues.pdf

EDIT:

stany

keď máš olej na minime viď ryska vtedy by sa ti mala rozsvietiť oranžová kontrolka oleja...

komplet náplň vrátane olejového filtra je u tvojho motora 4,5l dajme tomu že si to mal na minime a nie vždy všetko pri výmene vytečie von tak je to možné že si dostal von iba 3,5l...

preto je potrebné kontrolovať stav oleja ryskou a keď chýba tak doplniť...

Upraveno od Wojnar
Edituj příspěvky!!

Prosím vás, projel jsem všechny stránky ale moudrý prostě nejsem.Udělal jsem špatně když jsem do 1.6/75 Kw nalil ARAL 10W - 40 a použil olejový filtr mann ? Nebo by bylo lepší na jaře, kdy se chystám na výměnu oleje použít něco jiného? Chci dávat do auta fakt jen to nejvhodnější, protože už nechci řešit přidřený motor a drážy ve válcích.

Aral Blue Tronic 10W40 spĺňa benzínovú normu od VW 500.00

OK tak jestli tomu motoru nebude vadit přechod z 10 na 5W, tak ho tam při další výměně šoupnu.

schneefall

ten prechod na 5W40 mu určite neuškodí... môžeš skrátiť servisný interval na 10 000km ;)

nechapu proc nejezdite na kalsiku 5w 30 nejlepe shell helix?

Nejlépe je pro každého něco jiného.

Zkrátka stačí aby olej vyhovoval VW specifikaci.

Důležité! je dodržovat hlavně intervaly, popřípadě je z 15 zkrátit na 12-13 tkm, a kontrolovat hladinu.

To je podle mně lepší služba motoru než používat nějaký "nejlépe" olej.

stany

Ja to chápem prečo každý nejazdí na Shell helix 5W30... Lebo nie je vhodný pre všetky motory a u mnohých rozhoduje aj cena kde ti lacnejší olej urobí tú istú službu... Ako píše Wojnar dôležitá je norma VW a dodržať servisný interval výmeny oleja nenaťahovať ho!!!

ok,tak ja koupil 5l Helixu za 800kc,coz co je fajn cena...je to 5w 40,predtim jsem se spetl,ze jsem psal o 5w 30

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.