Prosinec 4, 201113 r Ano, rozhoduje cena a ten Mobil je levnější než Castrol :-) Tak tedy koupím ten Mobil. Teď jen vybrat správný filtr, ale když píšou, že to je i na toto: SKODA;OCTAVIA Combi (1U5);1.6;07.98-;74;101;1595 Tak to asi může být ne? Moc ti děkuju
Prosinec 4, 201113 r Maurik Nemáš zač ďakovať to je v pohode len nech auto slúži... Ináč ide ti tam taký filter viď foto...
Prosinec 4, 201113 r Díky a mohl by to být i tento filtr: http://www.autodily-prostejov.cz/filtry/olejovy-filtr-audi-seat-skoda-vw.html Já jen, že tam toho kupuju víc, tak abych to vzal při jednom.
Prosinec 5, 201113 r Maurik Jasné zober ho nakúpiš všetko na jednom mieste... Ja som Ti tú fotku dal iba ako info nemusí byť presne ten
Prosinec 6, 201113 r Tak je vše objednané a zaplacené, tak snad jsem to nějak tím olejem nepokazil a nebude vadit, když tam naleju ten Mobil :-)Prostě je to na prd, když člověk nevím, co je momentálně v autě za olej!
Prosinec 7, 201113 r Maurik Napíšem Ti to ešte raz môžeš byť absolútne kľudný ten olej čo si objednal je určite lepší ako ten čo máš teraz v motore
Prosinec 7, 201113 r Dík, ale to víš, já jsem ze všeho vyjukanej :-) Já četl tolik diskuzí, že jsem z toho zmatený :-)Já jsem nesvůj, když nevím, co právě teď mám v autě za olej, ale i jiné kapaliny, tak nechci něco pokazit. Jinak ještě jednou moc děkuju za informace
Prosinec 7, 201113 r Maurik Ty už nerieš žiadne diskusie zbytočne sa tým zaťažuješ hlavne vymeň olej a filter a jazdi,jazdi a ešte raz jazdi... potom dáš vedieť čo ja už viem teraz že určite tým olejom nič nepokazíš...
Prosinec 13, 201113 r Zdar chlapi mám QG0 s víměnou 10000km a chtěl bych to na vagu namačkat na 15000km.šlo by to .používám olej castrol 5w-40, za rok najedu víc jak 10000km.dík za radu
Prosinec 13, 201113 r http://forum.skodahome.cz/topic/101603-obecna-pravidla-pouziti-motorovych-oleju-pro-dieselove-motory-koncernu-volkswagen/page__view__findpost__p__1470955 pozn. č. 2 a 3 !!! Já nevím, že vám je líto dát pár korun na víc za olej. Motor vám slouží dobře, tak proč ho šidit. V práci kdyby vám dali 60% výplaty za stávající práci, tak půjdete stávkovat.
Prosinec 29, 201113 r len keď dáš po polosyntetike plnu synt.tak ti može rozpustiť všetok bordel v motore a tym upchat olejove kanaliky a tym by si mohol zničit motor.
Prosinec 29, 201113 r dík za info to je to co jsem chtěl vědět Mne sa to stalo ešte kedysi na favoritke.teraz mam octavku 1,6 75kw a tiez je tam 10w40 a nebudem davat iny,lebo by som musel dat urobit komplet vyplach motora aby som mohol zacat davat iny olej,a to robit nebudem,radsi zostanem u toho co je tam od novoty
Prosinec 29, 201113 r je normalni,aby pri vymene oleje zbylo u 1,8 turba jen 3,5l oleje??nedochazi k opotrebeni motoru??od jake hladiny se rozne kontrolka stavu oleje,ze ho mam malo v motoru?kolik vam zbyva pri vymene?.....
Prosinec 29, 201113 r pohar len pre tvoje info 10W40 vôbec neurčuje či je olej synteticky alebo minerál! a ver tomu že keď tam nalejem 5W40 nič sa nestane žiadne karbóny sa nerozpustia ak bol stále dodržaný výmenný interval a nepreťahoval sa... lebo potom to môže dopadnúť aj takto... http://www.assuredpe...on%20issues.pdf EDIT: stany keď máš olej na minime viď ryska vtedy by sa ti mala rozsvietiť oranžová kontrolka oleja... komplet náplň vrátane olejového filtra je u tvojho motora 4,5l dajme tomu že si to mal na minime a nie vždy všetko pri výmene vytečie von tak je to možné že si dostal von iba 3,5l... preto je potrebné kontrolovať stav oleja ryskou a keď chýba tak doplniť... Upraveno Prosinec 29, 201113 r od Wojnar Edituj příspěvky!!
Leden 2, 201213 r Prosím vás, projel jsem všechny stránky ale moudrý prostě nejsem.Udělal jsem špatně když jsem do 1.6/75 Kw nalil ARAL 10W - 40 a použil olejový filtr mann ? Nebo by bylo lepší na jaře, kdy se chystám na výměnu oleje použít něco jiného? Chci dávat do auta fakt jen to nejvhodnější, protože už nechci řešit přidřený motor a drážy ve válcích.
Leden 2, 201213 r Preco si tam dal 10w40??? Splna ten ARAL olej normu VW??? Filter MANN je o.k. Mal si tam naliat ARAL 5W40. LINK: http://www.olejservis.cz/aral-high-tronic-5w-40-4lt/d-73910/ Upraveno Leden 2, 201213 r od PROCHY603
Leden 2, 201213 r OK tak jestli tomu motoru nebude vadit přechod z 10 na 5W, tak ho tam při další výměně šoupnu.
Leden 2, 201213 r schneefall ten prechod na 5W40 mu určite neuškodí... môžeš skrátiť servisný interval na 10 000km
Leden 2, 201213 r Nejlépe je pro každého něco jiného. Zkrátka stačí aby olej vyhovoval VW specifikaci. Důležité! je dodržovat hlavně intervaly, popřípadě je z 15 zkrátit na 12-13 tkm, a kontrolovat hladinu. To je podle mně lepší služba motoru než používat nějaký "nejlépe" olej.
Leden 3, 201213 r stany Ja to chápem prečo každý nejazdí na Shell helix 5W30... Lebo nie je vhodný pre všetky motory a u mnohých rozhoduje aj cena kde ti lacnejší olej urobí tú istú službu... Ako píše Wojnar dôležitá je norma VW a dodržať servisný interval výmeny oleja nenaťahovať ho!!!
Leden 3, 201213 r ok,tak ja koupil 5l Helixu za 800kc,coz co je fajn cena...je to 5w 40,predtim jsem se spetl,ze jsem psal o 5w 30
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.