Vlasta Vloženo 15. Duben 2010 Sdílet Vloženo 15. Duben 2010 Selenia je jedna z nejznámějších značek který se používá hlavně pro motory koncernu Fiat.Některé Fiaty nebo Alfy ani nesmí jinou značku mít jinak se motor odporoučí.Hlavně alfisti by mohli vyprávět. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
tomasz. Vloženo 15. Duben 2010 Sdílet Vloženo 15. Duben 2010 jj máš pravdu pořád jsem si nemohl vzpomenout odkud tuto značku znám, fiata sice nemám, ale olej to je vcelku dle mě dobrý, mám s ním dobré zkušenosti , takže za mě můžu jen doporučit Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petropos Vloženo 26. Duben 2010 Sdílet Vloženo 26. Duben 2010 Chlapi, jsem před výměnou oleje. Celý život moje Octávka mazala 5w40, ale protože má už naběháno přez 230k, radí mi servisák, že tam mám dát při výměně 10w40 (hustější). Bude to prý mít tižší chod. Co vy na to ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 26. Duben 2010 Sdílet Vloženo 26. Duben 2010 klidně ho tam dej Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 27. Duben 2010 Sdílet Vloženo 27. Duben 2010 Po koupi auta jsem nalil 5W-40 a teď se mi blíží výměna a přemýšlím nad 10W-40. Jezdím valnou většinu město do 10km. Je ta 10W vhodná nebo tam mám radši nechat 5W-40? Na tacho 140tkm. Ale klidně je možný, že to má namotáno víc. Jedná se mi taky o hlučnost motoru... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 27. Duben 2010 Sdílet Vloženo 27. Duben 2010 To by mne také zajímalo jak je to s tou hlučností motoru.Kdy je větší?Při 5w40 nebo 10w40?Ví to někdo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petropos Vloženo 27. Duben 2010 Sdílet Vloženo 27. Duben 2010 Pomalu se tu rozjíždí nějaký zajímavý téma. 5w nebo 10w ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Paprikáč Vloženo 1. Květen 2010 Sdílet Vloženo 1. Květen 2010 (editace) To by mne také zajímalo jak je to s tou hlučností motoru.Kdy je větší?Při 5w40 nebo 10w40?Ví to někdo? Hlučnější je při 5w40, 10w40 je huščí a tichej, to je bezdebat Editováno: 1. Květen 2010, autor: Paprikáč Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
notobi Vloženo 1. Květen 2010 Sdílet Vloženo 1. Květen 2010 na hluk má v diesela dost vliv i kvalita nafty Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petropos Vloženo 1. Květen 2010 Sdílet Vloženo 1. Květen 2010 Tak to bych musel být slyšet, jen jako ŠUM SVISTU. Tankuju jenom na OMV + VIF Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sauerkraut Vloženo 3. Květen 2010 Sdílet Vloženo 3. Květen 2010 (editace) Mam O1 Tour v benzinu 1.6MPI a jsem nad miru spokojeny. Vcera nam ale blikla oranzova olejova kontrolka, tudiz jsem se zacal shanet po oleji na doliti, ale ejhle. Moje skodarna ma prodlouzene servisni intervaly a tak je tam pekne zvlastni olejicek s nizkou viskozitou 0W-30. Dalsi prusvih je norma VW 50300 pro olej do tohohle MPI, kterou ne vsechny 0W-30 splnuji (tenhle synt. olej musi byt plny aditiv). Tak jsem poslal dotazek na Skoda info email, ale zatim je tam ticho na vsech frekvencich. Muj kamarad co dela testovaciho inzenyra u Toyoty v Brusselu mi ale potvrdil, ze pac je to olej o neco mene vazky nez 5W-40 nebo 10W-40, tak to auto proste musi bumbat. Sice to maze lepe nez 5W- nebo 10W- (vice to motorem cirkuluje proto mensi opotrebeni a tudiz delsi intervaly), ale budu pry dolevat jako cert. Navic podle nemeckeho VW fora koncern VW od teto normy u novych motoru ustoupil (asi vyssi zravost oleje), ale proc by menil specifikace u kmeta 1.6MPI kdyz okolo nej uz vice nevyviji. Ted uz druhy den jezdim na kole a shanim nahradu oleje, pac ani mistni Skoda garaz ho taky nema na sklade. Je to sranda s O1 Tour. Co se tyce viskozit a znaceni oleju je dobra tahle tabulka a obrazek: http://www.upmpg.com/tech_articles/motoroil_viscosity/ http://www.aa1car.com/library/oil_chart.jpg Diky za radu co s tim olejem. Editováno: 3. Květen 2010, autor: Sauerkraut Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 4. Květen 2010 Sdílet Vloženo 4. Květen 2010 Jestli nemáš nějakou oblíbenou značku nebo vyhraněný názor, tak třeba toto nebo toto, atd.. Hledej a najdeš Ale třeba tenhle už se nevyrábí a náhrada je tenhle. Mrkni na tenhle web a určitě najdeš co potřebuješ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ben06 Vloženo 4. Květen 2010 Sdílet Vloženo 4. Květen 2010 nedělám z toho vědu jezdím a dávám shell helix ultra vx 5w/30 specifikaci vw splňuje a za 15tis. km jsem zatím dolil cca 4 deci. Na služební to dělá 1L za 25tis. najetých km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza zvejka Vloženo 6. Květen 2010 Sdílet Vloženo 6. Květen 2010 Co poradíte za olej do tdi 66kw+čip Je lepší 10W nebo 5W Nikdo neví co tam bylo a ted je tam danej 3x po sobě 10W40 mogul extreme výměna po 10tis km Co dát zase 10 nebo jít na 5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 7. Květen 2010 Sdílet Vloženo 7. Květen 2010 Ahoj, dotaz - mám cca 2 litry oleje 10W40 Shell Helix Ultra a přes 1 litr oleje Mogul Extreme 10W40. Mohu při výměně oleje tyto dva oleje smíchat ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 9. Květen 2010 Sdílet Vloženo 9. Květen 2010 Ahoj, dotaz - mám cca 2 litry oleje 10W40 Shell Helix Ultra a přes 1 litr oleje Mogul Extreme 10W40. Mohu při výměně oleje tyto dva oleje smíchat ? Jestli mají napsanou stejnou normu 505 00 tak bez obav. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bitttpower Vloženo 9. Květen 2010 Sdílet Vloženo 9. Květen 2010 tak smichat to mužeš,ale co jsi budem nalhavat,neni to uplně idealni michat oleje ruznych vyrobcu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 13. Květen 2010 Sdílet Vloženo 13. Květen 2010 tak smichat to mužeš,ale co jsi budem nalhavat,neni to uplně idealni michat oleje ruznych vyrobcu Díky za rady, z jakého důvodu by se neměly míchat ? Pokud jsou totožné ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
last.train Vloženo 13. Květen 2010 Sdílet Vloženo 13. Květen 2010 Díky za rady, z jakého důvodu by se neměly míchat ? Pokud jsou totožné ? Tak totožné určitě nejsou. Můžou splňovat stejnou normu, ale každý výrobce používá jiná aditiva. Takže oleje různých výrobců raději nemíchat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bitttpower Vloženo 13. Květen 2010 Sdílet Vloženo 13. Květen 2010 přesně jak piše last.train, oleje splnuji danou normu ale každy vyrobce ma jina aditiva proto je neni vhodne michat.Proto je lepši dat celou napln jedne značky-typu oleje.Vždyt dnes jse da sehnat na ruznych e-schopech kvalitni olej za opravdu zajimavou cenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petropos Vloženo 14. Květen 2010 Sdílet Vloženo 14. Květen 2010 Chlapci, taky jedna příbuzná otázka : Při výměně oleje si to raději nechat vycucnout vrchem (rychlost, pohodlí ...) a nebo klasicky špinavou cestou spodem, šroubem (asi by mělo vytéci víc bordelu usazeného na dně olej.vany ?). Odborníci poraďte, dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 14. Květen 2010 Sdílet Vloženo 14. Květen 2010 Míchat se dají určitě a to úplně bez obav.Dokonce je dovolené dolít do motoru kde je 5w40 půl litru oleje 10w40. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 15. Květen 2010 Sdílet Vloženo 15. Květen 2010 Míchat se dají určitě a to úplně bez obav.Dokonce je dovolené dolít do motoru kde je 5w40 půl litru oleje 10w40. Tak, a teď si vyber :-D Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
67jitka58 Vloženo 16. Květen 2010 Sdílet Vloženo 16. Květen 2010 Ahoj, dotaz - mám cca 2 litry oleje 10W40 Shell Helix Ultra a přes 1 litr oleje Mogul Extreme 10W40. Mohu při výměně oleje tyto dva oleje smíchat ? Jak jsem psal,když mají stejnou normu,určenou pro Tvůj vůz,tak je klidně smíchej,tak to je i popisované.Není potřeba to přeceňovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
R_CZf Vloženo 26. Květen 2010 Sdílet Vloženo 26. Květen 2010 Ma nekdo skusenosti s timto olejem http://www.oleje.cz/eshop/show_prod.php?id=1331 Splnuje dokonce normu 503.01 a je za super cenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.