Edimax519 Vloženo 18. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2010 U předchozího auta VW Golf 1.4 16V, 55 kW jsem používal MOGUL 5W-40 EXTREME,byl jsem s ním spokojený a tak pokračuju i u současného auta Octavii Combi 1,9TDI 66KW. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JAJCO Vloženo 18. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2010 Ja pouzival 4roky Mogul 10w40 Extreme, do 1,6 MPI a spokojenost. Ale Mogul posledni dobou extreme podrazil, takze uz pro me ted neni zajimavy Udajne jsem nekde cetl, ze Mogul je vyrabeny z reciklovaneho oleje atd. Takze to me uz plne odradilo ho pouzivat nadale. Kdyz vezmu v potaz to, ze kvalitnejsi olej zn. Total Quartz 9000 5w40 me vyjde 1 litr na 128kc. Tak myslim, ze neni co resit Ps. To tady vazne nikdo nema zkusenost s tim olejem EUROL ? Jak to tak sleduju, tak to asi bude nejaky NO-NAME vyrobce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
last.train Vloženo 18. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2010 (editace) NO-NAME výrobce to určitě není. EUROL je Holandský výrobce olejů a technických kapalin. http://www.eurol.com/nl/home. Ale zkušenosti s jejich produkty nemám. Editováno: 18. Prosinec 2010, autor: last.train Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dick Vloženo 18. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2010 (editace) Ja pouzival 4roky Mogul 10w40 Extreme, do 1,6 MPI a spokojenost. Ale Mogul posledni dobou extreme podrazil, takze uz pro me ted neni zajimavy Udajne jsem nekde cetl, ze Mogul je vyrabeny z reciklovaneho oleje atd. Takze to me uz plne odradilo ho pouzivat nadale. Kdyz vezmu v potaz to, ze kvalitnejsi olej zn. Total Quartz 9000 5w40 me vyjde 1 litr na 128kc. Tak myslim, ze neni co resit Ps. To tady vazne nikdo nema zkusenost s tim olejem EUROL ? Jak to tak sleduju, tak to asi bude nejaky NO-NAME vyrobce Ano, už v dobách "hlubokého míru" bylo známo, že Mogul je z recyklátu, a už v té době byl spíše dopuručován Madit-což tehdy byla prvovýroba-nikoly recyklát. Jak je to dnes jsem se nezajímal. Pátrej. Editováno: 18. Prosinec 2010, autor: dick Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 19. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2010 (editace) To samé se říká o castrolu o mogulu se tu už napsalo mnoho je to ten největší hnus co se vyrábi a jedinej čupr olej je castrol,takže kdo chce věřit toho nikdo nepřesvětčí a já budu na mogul jezdit dál jak do teď(90tis). Jenom by asi bylo dobré když už se něco takového vypouští mezi lidi mit teda odborníka koupit litr oleje a dát ho přezkoumat,nebo mit někoho kdo je u fa.která ten olej vyrábí a pak zhanit. Tímto nenapadám poslední diskutujici,ale když si dáte práci a celejch těch 36 str. pročtete tak se to točí furt dokola. Editováno: 19. Prosinec 2010, autor: Vlasta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 19. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2010 Mogul používám od doby, co mám auto a jsem spokojený. Pokud tady někdo píše, že olej používal 4 roky a už nebude, protože.... tak se mi to zdá divné, jelikož za 4 roky užívání zřejmě neměl problém, tak proč měnit značku Já měnit už nebudu, Mogul Extreme je dle mého názoru taky dobrý vzhledem k poměru cena/kvalita... P.S.: možná by to chtělo na první stranu hodit seznam motorizací a k tomu olej, který by se hodil. a typy uživatelů. to téma je už hodně nepřehledné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JAJCO Vloženo 19. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2010 Nechtel jsem zde vyvolat nejake rozpory S olejem jsem byl spokojeny, a pouzival jsem ho hlavne asi kvuli tak zvanemu patriotizmu Jenze me tak trosku odradilo par veci, a to je veci cena a pak moznost ze se jedna o recyklat. Takze moje volba byla tim zjednodusena a presel jsem na znackovy olej za lepsi penize. Rozhodne nechci tady tvrdit, ze olej Mogul je smejd. Sam sem ho rad pouzival, a kdyz jsem znamim menival oleje v autech, tak jsem taky vecinou sahal redeji po nasem Mogulu, nez po jinych znackach. Ale pripustme si, ze cena oleje ma velkou vahu v rozodovani, a pokud za ty nebo jeste mensi penize sezenu lepsi olej, tak hold patriotizmus musi stranou, i kdyz jsem s olejem mel dobre zkusenosti. Tolik na vysvetleni... Jinak diky za nalezeni toho Eurol oleje, takze zatim ho tam necham do jara a pak pujde ven. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 19. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2010 (editace) A kde máš zaručeno,že EUROL není z recyklovanejch,já bych řek,že vyrobce ručí za kvalitu oleje normama,ktery musí určitá spec.oleje splňovat,my tady vytahujem castrol do nebe na západ od našich hranic je to olej branej jako u nás mogul/paramo.A že každemu vyrobci sem tam neukápne pár tisic litru recyklu do kádě si iluze nedělám.Je to spotřebák kterej musi vydržet 15tis a hotovo pak už je to černá srajda na kterou tady jezdí hafo aut,protože se šetří sem tam se něco dolije a on těch 20tis nebo 2roky vydrží.Pak se auto prodá a novej majitel se z toho posere.Sám mám podezdření na orig.servis,že ho upustí a dolejou třeba litr a naučtujou tři.Protože po 15tis od novoty jsem měl olej čistounkej a po dalších 10tis po udajné vyměně za Shell ultra 5W40 černej jak bota a motor v blbejch 25tis zhlučněl.Takže měnim po 10tis mogul a vnitřně jsem spokojenej. Editováno: 19. Prosinec 2010, autor: Vlasta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JAJCO Vloženo 19. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2010 Vlasta: Spatne jsis precetl me prispevky Ja se ptal na iformace o oleji EUROL protoze ho mam ted v aute, ktere jsem nedavno koupil. A chtel jsem jen vedet, jestli to neni uplny smejd atd. Kdyby to byl nejaky no name, tak ho hned vymenim za olej Total Quartz 9000 5w40, o kterem jsem vlastne psal, jako nahradu za onen Mogul Extreme S tim tvojim podezrenim na vymeny oleje ve znackovych servisech, budes mit bohuzel pravdu. Muj kamarad z ucnaku skoncil v jednom nejmenovanem servise. A kdyz mi jednou rikal zazitky u pivka, tak sem jen kroutil hlavou nad tim, jak nekteri mechanici ojebavaji zakazniky na ruznych naplnich, ktere pak konci v jejich vozech To ze se nalepujou stitky vymeny oleje, lepsich znacek a vlastnoti uz ani nemluve... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 19. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2010 Já to nebral přimo na Tvuj přispěvek tak nějak se to tu probirá furt a jako přiklad jsem vzal ten EUROL,to že tu značku neznáme a moc se tu nepouživa,ale třeba v zemi kde se vyrábi platí za kvalitu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HanyZ Vloženo 19. Prosinec 2010 Sdílet Vloženo 19. Prosinec 2010 no já se už naučil na oleji nešetřit... ono - jak často ho měníme ? jednou za 3-4 měsíce ? ok... tak ušetřím 200 Kč.... kolik stojí večer v hospodě ? takže tak.. jinak bych ten EUROL vypustil a dal tam něco, co znám a vím, jaký je... pro klid duše.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel Píša Vloženo 2. leden 2011 Sdílet Vloženo 2. leden 2011 (editace) Pánové, chystám se na výměnu oleje. A rozhodl jsem se měnit olej sám, ale dvě předchozí výměny nebyli prováděny v autorizovaném servisu Škoda. Byli měněny u automechanika a nevím co tam lil za olej. Mám na mysli jestli syntetiku nebo polosyntetiku. Je to na závadu když se mísí tyto dva oleje? Nebo může dojít k poškození motoru? Editováno: 2. leden 2011, autor: Pavel Píša Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JAJCO Vloženo 2. leden 2011 Sdílet Vloženo 2. leden 2011 Pavel Píša : Ahoj, mam pocit ze to tady nebo nekde jinde uz bylo psane. Ale v tolika strankach by se cert vyznal O motor se bat nemusis, to jestli tam das 5w40 nebo 10w40 tak se nic nestane.Jen byse to nemelo menit nejak casto, a kdyz uz se rozhodnes pro 5w40 tak uz pak zustat u ni. Dulezite je dodrzet predepsane pozadavky(norma) oleje od vyrobce. Napr. VW 500.00, 502.00 , 505.00 atd.. Zalezi do jakeho auto to chces nalit ? Idealni napsat o jake auto a motor se jedna, a potom jaky olej tam chces nalit Pak ti asi vic lidi odpovi.. Pokut to chces dat do te tvoji 1,2 HTP. Tak bych si precetl clanek ohldene 1,2 HTP na teto strance a urcite ti to dost pomuze : http://www.cimbu.cz/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pavel Píša Vloženo 2. leden 2011 Sdílet Vloženo 2. leden 2011 (editace) Právě se tady v těch odpovědích nemůžu pořádně vyznat. Ale přesto dík. Ano chci to dát do své 1.2-ky. Šlo mi jen o to jestli nevadí ten přestup mezi oleji, od teď se budu snažit zůstat na jednom. Pro výběr oleje atd., zařadím otázku do správné sekce ať tady v tom nedělám zmatek. Editováno: 3. leden 2011, autor: HanyZ necituj předchozí příspěvky, téma je pak nepřehledné Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 3. leden 2011 Sdílet Vloženo 3. leden 2011 Pavel Píša tak do tvojho motora potrebujes dat olej s normou VW 502 00 – ľahkobežné oleje pre benzínové motory a kludne tam daj 5W40 a vyrobcu si vyber podla toho co ti vyhovuje napr znacka cena... tu mas jeden tip s ktorym urcite nic nepokazis... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vectom Vloženo 7. leden 2011 Sdílet Vloženo 7. leden 2011 Ted budu dávat Castrol EDGE TURBO DIESEL 5W40 .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 8. leden 2011 Sdílet Vloženo 8. leden 2011 Vectom a do coho to budes davat? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vectom Vloženo 8. leden 2011 Sdílet Vloženo 8. leden 2011 (editace) Octava 1.9 tdi Editováno: 27. leden 2011, autor: Wojnar Necituj poslední příspěvek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 8. leden 2011 Sdílet Vloženo 8. leden 2011 Vectom v pohode mozes ho pouzit pre rotacku aj pd motor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SABELT Vloženo 11. leden 2011 Sdílet Vloženo 11. leden 2011 Castrol EDGE Sport 10W-60 je syntetický olej určený pro použití ve sportovních výkonných motorech. Tento produkt byl testován v soutěžních motorech tak, aby poskytoval ochranu při provozu za vysokých teplot. Zajišťuje nízkou spotřebu a ochranu i za extrémního zatížení. proste olej pro me uz jara ho tam mam a jede to Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vectom Vloženo 11. leden 2011 Sdílet Vloženo 11. leden 2011 (editace) Už ho mam objednany jak dojde tak příjde na řadu výměna...... Editováno: 27. leden 2011, autor: Wojnar Necituj poslední příspěvek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JAJCO Vloženo 11. leden 2011 Sdílet Vloženo 11. leden 2011 Castrol EDGE Sport 10W-60, to jako radis pouzit tenhle olej pro 1,9 TDI ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pnf Vloženo 22. leden 2011 Sdílet Vloženo 22. leden 2011 Zdárek přátelé, tak jsem si také pořídil octavii 1,9 TDI 81 kW, r.v. 99 a chtěl bych zjistit jak je tento motor kodován. Je to typ motoru AHF a pokud jsem tomu dobře porozuměl mělo by to být QG0, je tomu tak ? Rád bych totiž vyměnil olej , tak abych věděl co tam mohu a co nesmím nalit, děkuji za Vaše reakce Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rsrsrs Vloženo 23. leden 2011 Sdílet Vloženo 23. leden 2011 pnf kodovanie zistis zo stitku v servisnej knizke a ked ju nemas tak stitok je aj v kufri pri rezerve... olej mozes dat akykolvek s normou VW 505 00 – celoročný motorový olej pre preplňované i nepreplňované naftové motory. men ho potom kazdych 15 000km a mas pokoj... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pnf Vloženo 23. leden 2011 Sdílet Vloženo 23. leden 2011 rsrsrs, díky za odpověď. Bohužel servisní knížku nemám a na štítku v kufru bohužel QG0, QG1 ani QG2 nemám, je tam jen psán typ motoru AHF a další značky vybavení a informaci o tom co tam lil předchozí majitel také ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.