Publikováno Červenec 28, 200817 r Ahojte, mám dotaz: motor 1,8T, rychle se zahřeje, potom teplota kapaliny stoupá na červený pole. Dělá to i když je klima zaplá/vyplá, ať topim nebo ne, můžu jet z kopce....furt stoupá na max. Ventilátory chladí jen z počátku, potom se netočí. Jedna hadice je horká jak prase, druhá míň. Je to termostatem??
Červenec 28, 200817 r ahoj.teraz je teplo,tak ti to leti hore aj z kopca..termostat...jasna vec Upraveno Červenec 29, 200817 r od olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE
Červenec 29, 200817 r Ahojte, mám dotaz:motor 1,8T, rychle se zahřeje, potom teplota kapaliny stoupá na červený pole. Dělá to i když je klima zaplá/vyplá, ať topim nebo ne, můžu jet z kopce....furt stoupá na max. Ventilátory chladí jen z počátku, potom se netočí. Jedna hadice je horká jak prase, druhá míň. Je to termostatem?? čau. hele řekl bych že to je termostat na 100 procent.zůstává stále zavřený.
Červenec 29, 200817 r Taky bych řekl že to je termostat a nebo vodní pumpa... Když to je to ohřáté fouká z topení horký vzduch?? Proudí při běžícím motoru přepadem (tou slabou hadičkou) zpět do nádobky chladící kapalina? Pokud ne tak je to pumpa, jinak termostat :-)
Červenec 29, 200817 r Autor pumpa měněná před 40tkm s rozvodama. takže spíš to bude ten termostat. Dnes ho vyměním a uvidím. zase insvestice 200,- neni tolik. Upraveno Červenec 29, 200817 r od olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE
Červenec 29, 200817 r pumpa měněná před 40tkm s rozvodama. Nepíšeš kolik máš najeto ale protože už jsi měnil rozvody , tak už dost. Podívej se zepředu na chladič dole co jsou chladicí otvory v nárazníku.Budeš překvapený jak je spodní část chladiče ucpaná hmyzem a prachem-tenhle bordel dokáže snížit účinnost chladiče citelným způsobem.Pro vyčistění je nejlepší sundat přední nárazník.
Červenec 29, 200817 r Autor najeto mám 148 tkm. Nárazník jsem sundaval před 2 týdny a chladič byl čistý. Uvidím,, večer vyměním termostat. Upraveno Červenec 30, 200817 r od olisoft citovanie predchadzajuceho prispevku je ZAKAZANE
Červenec 29, 200817 r měl jsem stejný problém taky vyskočila teplota na červené a termostat v háji, dal se nový a všechno zase jak má být
Červenec 29, 200817 r Autor takže to asi bude pumpou, protože i po výměně termostatu problém trvá dále. do expanzní nádoby to trochu čůrá, ale jedna hadice je horká, druhá ne. Zejtra skonzultuji s mechanikem.
Srpen 3, 200817 r Jedna hadice tepla a jedna studena muze byt i ten termostat:) Zkus je promacknout.....pri zavrenem termostatu bude hadice tvrda a nezmacknes ji - velky tlak v soustave vlivem horkeho chladiva. Pokud je to pumpa, hadici normalne zmacknes i horkou.
Srpen 5, 200817 r termostat vyměnil a pořád stejný To ja pred pred casem take a po 2000km odesel:) - MEYLE
Srpen 5, 200817 r Taky sem měl dva termostaty, jeden kolem 200,- z AutoKelly, jeden fungoval pár měsíců, druhý pár hodin, pak zůstaly pootevřené a pro změnu to netopilo vůbec. Jestli je tady špatný termostat nebo pumpa se dá poznat lehce, stačí to nechat ohřát a pustit naplno topení, fouká-li horký vzduch a teplota motoru přestane rychle stoupat, pak je špatný termostat, pokud fouká studený, nebo jen vlahý a teplota vesele stoupe dál, tak to je pumpa. V krajním příladě by to mohlo dělat i špatné těsnění pod hlavou, foukne se do vody trochu spalin, udělá se bublina a vaří se hned ...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.