Přejít na obsah

Vykradená OII


karlos3

Doporučené příspěvky

hoši, mám takovej pocit, že se tady do toho nějak zamotáváme. najednou je tady přenosná navi co se nechává v kastlíku, pak taška plná zařízení tahaná do baráku, ztracený minuty zpětným zandaváním přenosný navi, nesnadno vyndatelná pevně zabudovaná navi (jak vidíte, tak zas tak nesnadný to není).

dnešní přenosný krabičky jsou tak malých rozměrů, že do tý diplomatky si jí v pohodě strčim, když jsem hodně pomalej, tak do 10s je nandaná, takže komfort oblsuhy netrpí. v místech, kde se v 90% pohybuju ji nepotřebuju, protože to tam znám.

columbus jsem nikdy nepoužíval, ale to je jedno, nejde o to jestli to je columbus nebo cokoliv jinýho, záleží jakým softem je to nakrmený a to co se dává do audi nebo mb prostě stále není na takový úrovni jako tomtomy, garminy apod (nehledě na snazší upgrade).

určitě je dobrý mít origo navi, ale konkrétně mě žádnou přidanou hodnotu nepřinese, potřebuju mít možnost auto parkovat kde potřebuju (hlavně praha) a vzhledem k tomu, že už se mi do auta jednou podívali, tak tam radši budu mít pitomýho streama i když jsem měl možnost koupit origo škoda navigaci.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlasim z Luke....Používám jak v SII Columbusy,tak i v některých OII TT 930T.....jasně,ten Columbus zvíší na pohled vnitřní komfort auta,vypadá to s nim prostě lépe,ale funkčně od přesnosti map až po upgrade vede jednoznačně TT.....Tam kde jsem z poslední verzí mapy v Columbusu kdesi v polích,tak tam TT už dávno má silnici a upřímně řečeno..kdyby to bylo sem tam,ale je toho celkem fakt dost.....Pro mě jednoznačně vede TT..

Ted jsem zvědav na tu Navi v té A6 kterou už snad koncem př.týdne budu mít doma..ale co jsem zaslechl od lidí že to s tima mapama v Audi je silná bída,tak mě to docela štve....Já ale neměl celkem na vybranou....první co jsem chtěl bylo MMI+TV+DVD a s tim už ta Navi je prostě jako samozřejmost a v téhle konfiguraci nebylo prostě na výběr....Uvidíme,ale po tom co jsem slyšel a ted ještě navíc jak tu píše Luke zkušenosti z Navi-Audi,to asi fakt nebude žádnej zázrak....Nemilé zjištění ;) ......Člověk by čekal že v takovym autě už bude nějaká pecková navigace bez chybiček a jak je vidět,tak tomu tak rozhodně neni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Navi audi jsem měl možnost zkusit a mapy byly málo podrobné. Dá se skoro říct, že to znalo v ČR jen Prahu a Brno.

Jinak jsem taky dřív měl TomTom a mapy taky nejsou zdaleka dokonalé. Lepší se mi zdálo IGO.

To jsem ale navi použil tak jednou za měsíc tak mi nevadilo, že se s ní musím nacvakávat, vyndávat atd.

Každé řešení má své výhody a nevýhody.

EDIT radši jsem to upravil.... :feve:

Editováno: , autor: j0ska
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Olaf, PT: mno, psal jsem o základní výbavě, ne o prémiový výbavě LaK, ale to je vcelku jedno, já prostě tvrdím, že přenosná navi mi dá stejnej, mnohdy větší užitek než těžce zaplacená pevně zabudovaná a neláká tolik mamrdy.

PT- jinak ta příprava to bude to samý, jako ve spoustě aut je příprava na pevnou HF a pasuje do ni jenom 6230i

Vsak jsem taky ten prispevek o 0Kc psal se smajliky :)

Jinak koukal jsem na znova na tu pripravu, dokupuje se k tomu pak jeste drzak, zatim maji zrovna na TomToma (nejakyho).

Josko: věř mi že kdyby Ti nedejbůh vykradli auto jako někomu tady odsud tak bys změnil pohled na věc nebo bys nepřehodnotil situaci a nechával navigaci pořád v autě?

Nekdo zmenil pohled (zrejme Luke), nekdo ne (ja)..

Je to porad o prioritach kazdeho z nas. Mne stejne jako Bladikovi vyhovuje to, ze nemusim s sebou nic nosit. Dokonce neresim ani telefon, s HFIII proste jen nastartuju, tel. se sam spoji a hotovo.

Ale kdyby ta navi byla za priplatek, ne zdarma, tak bych to nejspis taky resil pomoci prenosne.. Sice platim za mapy, ale vsichni vime jak to je. Co mi chybi je aktualizace po netu, to je fakt. Mapy na Columbusu nejsou uplne aktualni.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

karlos: když to hodně přitáhnu za vlasy, tak třeba v takových Českých Budějovicích zná audi A6 snad tři ulice. když jsme chtěli aktuální verzi map, tak nám bylo řečeno, že DVD s mapama je, že je to v ČR skoro to samý jako rok starý DVD a jestli ho chceme, tak že za 12litrů. to mi přijde naprosto absurdní, člověk u nich koupí za těžký love prémiový auto třídy, tak bych čekal, že ty aktualizace maj nějak pořešený.

pak jsem sehnal kluka, co to uměl aktualizovat "jinak", jenže tam zas bylo riziko, že cca 1 z 10 navi se pak kousne a je pak velkej problém to rozchodit...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Luke:Hm,tak přesně podobnej názor jsem slyšel od známýho co má A6 ze 2007....myslel jsem že to přehání,ale evidentně teda ne... ;) ....Hele co taková čestina v MMI?máš s tim zkušenost?...sice po FL maj mít Audiny MMI dosti vylepšené,ale pochybuju že bude mít češtinu...to mě upřímně ani nenapadlo se na to zeptat při objednání jestli už tyhle novější FL maj češtinu a na netu v článcích jsem nic nenašel.....Našel jsem jen firmu s názvem AUTAČESKY kde uměj nahrát do BMW,AUDI češtinu,ale za 16.000kč ;) ....nemáš s tim náhodou zkušenost?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no cece nevim kdejakej venda, ta sama firma co karlos zminoval prehrava i BMW a za iDrive chce 25 000. Nikdo jinej to nedela. Jinak je to fakt premiova znacka a premiova platba, ale auto v cestine to ne. Jediny kdo to dela krome skodovky a vw je asi Volvo. Tatik je 61. rocnik umi akorat Rusky, manual k autu je v cestine obrazky jsou v foceny kdyz je iDriive nastavenej do nemcicny a auto je nastaveny do Anglictiny PARADA (:o(((

Editováno: , autor: Ol@f
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To jsem se bohužel taky dost divil když mi známej co jezdí v A6 3.0TDI(opravdu v plný náloži) pro jednu VIP agenturu řekl že to češtinu neumí a to má to auto normál kupované u nás za zhruba 2.mil.....On měl Audiny(80,100,A6) vždy co ho těch 15.let znám a nikdy ani obyč.maxík u starších modelů neuměl prý češtinu. ;) ....

Ono tam jde dohrát,to neni problém,těch firem pár na netu je,ale za šílený rakety jako je 16.000kč apod.

Neni to jen Audi.....BMW taky neumí češtinu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Já co jsem se dnes na to ptal lidí co Audi mají,tak údajně těch firem co dokáží nahrát tu českou aplikaci do MMI je jen Praze asi 4 nebo 5.....Dokonce jsem dostal od jednoho kluka kontakt na jeho známýho co to má v A6 už více rok nahrané od nějakýho svýho bratrance co se tímto zabývá a prý za to chce bez papíru do 5000kč,tak uvidíme.....Každopádně v té A6 co mám pro sebe to budu chtít přehrát,německy umim tak max.pozdravit a tim to končí,takže to by pro mě takové MMI byla jedna velká španělská vesnice a nehodlám jak blbec jezdit s příručkou v ruce a každou funkci hledat co to je apod....V těch ostat.A6 na to prdim protože ty co s nimi budou jezdit uměj německy špičkově,tak pro ně to neni problém.

To mě fakt ale docela Audi s tímto nemile překvapila.....Když to tak vemu,to i takovou OII z maxíkem za 400.000kč si můžu jednoduše nastavit do jazyků jako Turečtina apod......Jasně zas to MMI bude asi sakra komplikovanější zařízení než je obyč.maxík,ale za ty prachy si myslim že by to měla být samozřejmost aby to komunikovalo v jazyce ve kterém je to auto prodáváno... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Romario: záruku poskytuje výrobce, tzn druhá osoba co do jeho výrobku zasáhne na sebe záruku dle mě nevezme, takže když audi ví, že jejich auta česky neumí a přijedeš do servisu s češtinou, tak věřim, že v dnešní vyčůraný době svedou na češtinu i předčasně prorezivělej vejfuk

co jsem tak slyšel, tak jediný audi co "mluví" česky je TT

Editováno: , autor: Luke288
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to tak, otec ma A6 RV 2008 (pred FL) vcetne MMI a cestinu samozrejme nema, v Audi rekli, ze nevi, neumi, nemaji ... Reseni je vice, od levnejsich po drazsi ... Spoustu firem, co to dela levne to resi prepajenim puvodniho chipu za chip s nahranou cestinou - ale zakaznikovi vymeni RJ s jiz upravenym chipem (kvuli casove narocnosti) a v tom pripade pak ztracite zaruku (zasah do RJ). Takze jsme investovali vic, mame cestinou od RACHOTu, kteri jako jedini maji udelany svuj program a prehravaji cestinu pres kabel + CD, zadny zasah do HW. V pripade problemu lze vse prehrat do puvodniho stavu a nikdo nic nepozna ...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No asi to tam taky nechám udělat,vypadá to jako solidní firma......Ted jsem to tam pročítal a maj tam i kontaktní adresu v Praze-Krči,tak jsem tam ted emailoval s tim že bych měl zájem to nechat v týdnu od 23.3-27.3. udělat,tak jsem zvědav co odpoví...Ta Krč by byla pro mě ideální,aspoň bych si nemusel jezdit do Nový Paky.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm,tak odpověd byla rychlá,ale moc mě nepotěšila protože dle toho co mi ted přišlo v odpovědi má A6-FL scela nové MMI (je to MMI-3G s pev.diskem,čtečkou karet a prostě scela novým rohraním) a do tohoto systému maj teprve češtinu ve fázi vývoje ;) ....Tak snad to nebude dlouho trvat..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...