Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Čus.Potřebuji poradit.Jak mám zataženou ruční brzdu,tak po odbrždění mi při zhoupnutí zadku na mé octavii combi hrozně vrže zadek."" ne můj,ale na autě ... :) "".A ručka mi brzdí ne moc,ale až na samém konci.

Vloženo

mam to same!!jmenuje se to samostel nebo nejak tak!!Pozor neutahujte rucku jinak se vam spali kootuce !to vrzani zpusobuje to ze desky nejsou maximalne pritlacene na kotouci pokud ji utahnete az na posledni zub tak to vrzat nebude ale doporucuju vymenit zadni brzdice jinak nebude poradne fakcit rucka!nejak tak mi to rekl mechos.

Vloženo

Jo jo, přesně tak. Mám sice vzadu bubny, ale když se nasedá do auta, tak mi to někdy taky zavrže a jde to od těch brzd... Ale já to nijak neřeším ;)

• o 4 roky později...
  • o 1 rok později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Tak jenom pro informaci. Dnes jsem byl u kámoše, vyměnil jsem zadní desky a už to nevrže. Ty staré by sice ještě pár tisíc zvládli, ale to hvízdání mě deptalo. Možná stačilo jenom rozebrat a vyčistit, ale druhej kámoš si koupil špatné desky na svého Seata a tak mi prodal desky Ferodo Premier za 3 kilča, tak to nevyměň....

Třeba to někomu pomůže :)

• o 3 týdny později...
Vloženo

:( po 14 dnech jsem se vrátil ze Španělska (s autem se najelo 600km během toho) a dnes sednu do auta a zase to vrže. Takže problém je zpátky. Asi se to usadilo. Nenapadá mě, co by mohlo být špatně. Kotouče?

Nesnáším to vrzání!

Vloženo

300km mi to taky po výměně nedělalo, dle mě to bylo tím že desky ještě pořádně nebyli ojete dle kotoučů. Po sednutí desek už to líp na ručku brzdí tím pádem vrže náprava v silenblocích.

Vloženo (editace)

Predtim tou vymenou bylo mysleno brzdy a desky .K tomu jsem se jeste nedostal. Jinak ten silenblok co jsem koukal do etky stoji cca 2600 na jednu stranu :( . Tak ze uvidim jak budu na tom s casem a jak dlouho me to jeste bude bavit poslouchat :D

Editováno: , autor: Pavska
Vloženo

Tak jsem dnes byl u mého dvorního a silentblokama to určitě nebude.

Při houpání auta (otevřu zadní dveře, vlezu nohou na práh a houpu) bez zabrzděných kol to nedělá.
Při houpání auta (-) s ruční brzdou to hvizdá.
Při rozjetí a zabrzdění to hvízdá.

Takže zkusíme vyměnit brzdové desky za jiné. Předchozí byly Ferodo Premier a ty nové jsou to samé. Možná jsou prý "tvrdé". Máte nějaké doporučení na měkkčí? Zimmermann?

Vloženo

Taky vržu. Mám kotouče i desky od feroda a asi spolu moc nekamaráděj. Desky dosedaj jak maj, ale kotouče jsou od nich špinavý a takový zaleštěný. 

Brzdný účinek nic moc. 

Jakou máte osvědčenou kombinaci na zadní ?? Díky

• o 7 let později...
Vloženo

Zdravím, 

Přes zimu mi ruční brzda nebrzdila nic moc .. spíš jenom jedno kolo, nejspíš nějaký problém s lankem, protože mám pocit,že to někdy brzdí víc někdy míň. ještě jsem to neřešil .. není čas.. Přezul jsem na 17ky kola a taky začali vrzat. Na 16kach zimních to nedělalo ..

• o 11 měsíců později...
Vloženo (editace)

Kryme_ ja mám 15 tky a stale mi to robí. Môj tatko vravel že je možné že sú to aj staré zadné tlmiče. Majú 23 rokov takže môže byť. Minimálne ich budem meniť a potom budem skúšať a odpíšem či sa niečo zmenilo. 

Editováno: , autor: Andrej Bargár

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...