David82 Vloženo 3. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2008 (editace) Zdravim, nakonec po hledání po TDI motorech a radách od všech jsem si vyhlídl "nakonec" kombi 1,6i 74kw r.v.2000, tak jen žádám o zkušenosti s tímto motorem, spotřeba, slabá místa(jestli nějaká jsou ) a tak.... Díky Editováno: 3. Srpen 2008, autor: David82 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Raceman Vloženo 3. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 3. Srpen 2008 měl jsem 2,5 roku auto s tímhle motorem dlouhodobá průměrná spotřeba byla cca 7,8l jízdy převážně jen po městě jinak jsem jezdil v rozmezí 6,8-7,5 nejslabší mnou zaregistrovaný místo byla propojovací hadice odvětrání mezi víčkem oleje a sáním ... praskala a pak taky dost vysoká spotřeba oleje ... něco přes 2l/1000km a po najetých 200 tis km už to bylo skoro 4l/1000km Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 4. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2008 Tak taky přispěju: dlouhodobou spotřebu mám lehce pod 10l/100km, ale moc jí nešetřím a převážně město olej nežere vůbec a to má téměř 180tis.km měněná váha vzduchu prasklá hadice od víčka oleje k sání shnilej chladič, ale je to 97 takže to se dalo očekávat jinak nic závažnýho. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tymalek Vloženo 4. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2008 (editace) Mam jí 2 roky zatim žádnej problém až teď začala poškubávat na volnoběh.Jinak výkon dostačující a jezdím převážně město taže kolem 8l/100km. Editováno: 4. Srpen 2008, autor: Tymalek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubiik Vloženo 4. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 4. Srpen 2008 (editace) po 100t km akorát čištěná škrtící klapka, měněný čidlo teptloty chladící kapaliny, ale jinak žádný závady. olej mi to taky nežere. táta jezdil se spotřebou pod 7, ale většinu to mělo nalítáno na dálnici. já za poslední dva roky mezi 6,5-8,5. myslím, že je to dobrej motor. pokud to člověk nehoní, moc to nežere a výkon je podle mě taky dostačující. a jakou barvu? taky bílou ??? Editováno: 4. Srpen 2008, autor: Kubiik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milosk Vloženo 5. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2008 Nejak se zapomnelo na prevodovku,DUU opdchazej,nyty na diferaku,na vrakaci nedostatkove zbozi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Konny Vloženo 5. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2008 Octu s touto motorizací mám asi 1,5 roku a nemůžu si ji vynachválit. Za tu dobu jsem jenom nechal čistit škrtící klapku a jinak šlape jako hodinky. Výkon je opravdu dostačující... A spotřeba? Já se pohybuju kolem 6,7 - 9 podle toho kde jedu a jak jedu (mám těžkou nohu) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Planeta Vloženo 5. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2008 (editace) Svou Octu s timhle motorem ckymam taktez 2 roky.Presnej mam typ AKL.Najeto necelejch 160 tkm. Menil sem chladic , vahu , svi a cidlo teploty a cistli skrtici klapku - jinak slape jak hodinky.Za chladic sem dal do 1500 pokud si dobre pamatuju za vahu 4500 a za cidlo a svicky nejakejch par stovek. Olej davam Agip 10w-40 polo.Zvysenou spotrebu oleje sem nezaregistroval. Spotreba PHM se pohybuje kolem 7,2 - jezdim na pohodu , nehonim to vecinou trasa do 100km mimo mesto.Pokud nejsi nejakej stihac tak ti tento motor odvede vynikajici sluzbu.Osobne bych si ho koupil i podruhy (ikdyz tentokrat bych jej chtel zkusit s automatem ) Editováno: 6. Srpen 2008, autor: Planeta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Blackedition Vloženo 5. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2008 Ja ju mám rok a za tú dobu som stihol vymeniť zámok zad. dverí(vybíjal baterku),zadné dorazy tlmičov,prednú pružinu pérovania(praskla),hadicu od filtra ku klapke(bola rozleptaná ta tenká ku výdychu motora),lambda sondu a momentálne ma zlostí sem tam voľnobeh.A okrem toho bol menený olej Castrol Magnatec 5W40,sviečky,zap.káble,filtre a aj by som zabudol ,že výfuk som tiež menil,ale keď som ho zdemontoval tak som zistil,že by ešte vydržal nejaký ten rôčik.O1 1,6 74kW AKL combi 98,spotreba závisí od nohy u mňa okolo 7 litrov kombinovaná ,ale olej berie 1,5 litra na 10000km nabehaných mám 184 000km. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubiik Vloženo 5. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2008 Nejak se zapomnelo na prevodovku,DUU opdchazej,nyty na diferaku,na vrakaci nedostatkove zbozi. jak se pozná jakou mám převodovku? hledal sem v techničáku, ale tam nic. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 5. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2008 V kufru pod kobercem na štítku výbavy. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Raceman Vloženo 6. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2008 na 100% tam bude převodovka typ 02K s kódem DUU nebo DUV pokud by tam byl kód DLP tak tam by už neměly být nýty ale šrouby jinak to označení najdeš i na vrchní straně převodovky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
creck Vloženo 6. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2008 to se fakt vsem co maji DUU urvou ty nyty ? mam DUU r.v2001 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tesna Vloženo 6. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2008 Všem možná ne, ale sousedovi se to stalo pár týdnů po tom, co to ojeté koupil :-( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mysiax Vloženo 6. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2008 nity sa trhaju v prevodovkach vyrobenych v rokoch 1999-2001, potom to poriesili silnejsimi nitmi. Ja mam 12/2002 a nity drzia, zato sa mi odtrhla od hriadela cele jadro piatej rychlosti, nutna vymena hriadela a jadra 5. rychlosti, diely nove 25000.- + praca cca 5000.-... v tom case som starsie diely ani prevodovku nevedel zohnat, su dost nedostatkove na vrakovistiach Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stihacka Vloženo 6. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2008 to se fakt vsem co maji DUU urvou ty nyty ? mam DUU r.v2001 Všem asi ne, ale dávej si pozor na hrabání a v zimě na sníh, většinou se to stane když ti jedno kolo proklouzne. Řekl bych že se vyplatí to předělat než se to pos.... samo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubiik Vloženo 6. Srpen 2008 Sdílet Vloženo 6. Srpen 2008 A DUU mají všechny v určitým roku? mám 00 předface. a co se tam předělává? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Marekkk Vloženo 24. Září 2009 Sdílet Vloženo 24. Září 2009 nity sa trhaju v prevodovkach vyrobenych v rokoch 1999-2001, potom to poriesili silnejsimi nitmi. Ja mam 12/2002 a nity drzia, zato sa mi odtrhla od hriadela cele jadro piatej rychlosti, nutna vymena hriadela a jadra 5. rychlosti, diely nove 25000.- + praca cca 5000.-... v tom case som starsie diely ani prevodovku nevedel zohnat, su dost nedostatkove na vrakovistiach na starsich rocnikoch sa to teda nekazi ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Joshua Vloženo 25. Září 2009 Sdílet Vloženo 25. Září 2009 Lidi, co takhle mrknout o par radku vedle? http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=29630 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
petrzemanek Vloženo 1. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 1. Říjen 2009 Tak taky přispěju:dlouhodobou spotřebu mám lehce pod 10l/100km, ale moc jí nešetřím a převážně město olej nežere vůbec a to má téměř 180tis.km měněná váha vzduchu prasklá hadice od víčka oleje k sání shnilej chladič, ale je to 97 takže to se dalo očekávat jinak nic závažnýho. Ahoj, co prosím tě způsobuje ta prasklá hadice od víčka oleje k sání ? Může to bejt únik oleje ? Auto jsem nedávno koupil, před 3 dny jsem měřil olej - byl v normě, dnes jsem měřil znovu a je hoodně pod min., tak sem hledal závadu a zjistil že je prasklá tahle hadice - omotaná textilní páskou a nasáklá celá olejem .. tak pátrám, jestli by tohle mohlo způsobit tak razantní úbytek oleje .. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wladko1307 Vloženo 2. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2009 Všem asi ne, ale dávej si pozor na hrabání a v zimě na sníh, většinou se to stane když ti jedno kolo proklouzne. Řekl bych že se vyplatí to předělat než se to pos.... samo. Ahojte môžte tu hodiť na fórum kde su tie nity, fotka by veľmi pomohla. Nedávno som kúpil octu 1.6 74KW prevodovka DUU. Len pre svoju vlastnú potrebu by som chcel zistiť. Či je to tam všetko pôvodné alebo to už niekto prerábal. Ďakujem vopred Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
michal2009 Vloženo 2. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2009 Stihačko nevím, kde si byl na takové spotřebě :-) je to 1,6.. žere ti to jako sovětskej tank, i když tomu fakt dávám, tak se na takovou spotřebu ani nedostanu! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Píst Vloženo 2. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 2. Říjen 2009 Já mám svoji Octu 6.let. RV 1998. Zatím naprostá spokojenost. Najeto 180 000. Mimo běžného servisu mě naštvalo prasklé zadní sklo a konkrétně u tohoto motoru mě potrápil přední díl výfuku (2x oprava vlnovce výfuku), prasklá hadice od podtlaku brzd. Dlouhodobá spotřeba 7.4 l, záleží na noze Velmi se obávám převodovky, jezdím s ní jak v rukavičkách nehrabu. Motor je spolehlivý a jednoduchý, ale pokud bych si mohl vybrat dnes, volil bych 1.8 TSi OII Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.