michal2009 Vloženo 14. Červen 2013 Sdílet Vloženo 14. Červen 2013 Ohledne superbu napis clenovi mirda646. Ma superba 1.8tsi jiz 2 roky s dsg apod. Take ma octavii 2 s 1.8tsi dsg. Mozna by ti dokazal rict vic veci. Z meho pohledu a pro tebe vhodnejsi 1.8tsi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martina V. Vloženo 20. leden 2014 Sdílet Vloženo 20. leden 2014 Tak ja som svoj 103 kw DSG zrusil na dialnici v AT a teraz dumem, ci kúpit zasa automat alebo manuál jedná sa o spotrebu, vozím sa vela napíšte prosím niekto aky mate motor a aku spotrebu dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 20. leden 2014 Sdílet Vloženo 20. leden 2014 určitě kup zase DSG a pokud hodně jezdíš, tak zase naftu. Jen asi ta 1,6 TDI nebude žádnej dravec, takže 2,0 TDI. Já ho mám už ve třetím autě a i když pokaždé s jiným výkonem, tak se dá říct, že spotřeba je stejná, ca. 6,5 litru. Ale docela těžká noha. Věřím, že spousta lidí jezdí o litr méně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martina V. Vloženo 20. leden 2014 Sdílet Vloženo 20. leden 2014 na 103 kw dsg som sa vozil na 6,2 dlhe trasy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirkaK Vloženo 20. leden 2014 Sdílet Vloženo 20. leden 2014 tak já mám na mysli dlouhodobý průměr. Ale 6,2 na delší trasu je docela dost, ale zase jestli je to po dálnici vysokou rychlostí, tak to odpovídá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
suri. Vloženo 20. leden 2014 Sdílet Vloženo 20. leden 2014 1,6TDi v Greenline má dynamiku rovnakú ako moja 1,4 59kw Oct II , za mňa nebrať , dvojlitre jednak sú menej problémové , jednak majú lepšiu spotrebu a dynamika je kdesi inde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mirec243 Vloženo 21. Únor 2016 Sdílet Vloženo 21. Únor 2016 Ahojte,myslim, ze toto je taka "debata do hospody". Chcel by som si kupit SuperB na vikendove cesty domov za rodicmi z Bratislavy na Oravu. Je to priblizne 200 kilometrov po dialnici a 80 kilakov mino. Okrem vikendov by bybolo auto pouzivane po Bratislave.Neviem sa vsak rozhodnut, ktora motorizacia sa viac oplati, ci 1.6 diesel alebo 2.0. Aky mate na to vy nazor?Ak sa uz tu riesila podobne tema, tak ma prosim na nu nalinkujte a tuto zmazte. Dakujem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 21. Únor 2016 Sdílet Vloženo 21. Únor 2016 Přesunuto. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavelskoda87 Vloženo 29. leden 2017 Sdílet Vloženo 29. leden 2017 dobry den chci vedet vase nazory na motor škoda superb 2.0 125kw je to dobry a spolehlivi motor ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 29. leden 2017 Sdílet Vloženo 29. leden 2017 Ano je, 125kW v superbu 2 je už vždy CR (Common rail) který je už známý spolehlivostí. Výkon na superba krasny, spotřeba také. Dostatečná vykonem je i verze 103kW kde je možno sehnat jak ještě verzi PD a nebo již také CR ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pivo Vloženo 18. Únor 2017 Sdílet Vloženo 18. Únor 2017 (editace) 2.0TDI 125kW v Superbu 2 mě osobně nezklamal, nízká spotřeba a silný zátah od nízkých otáček, žádné poruchy jsem neměl. Autorevue.cz píše v recenzi ojetiny Superb 2 : Jízdně nemáme k velké škodovce výtky - motor 2.0 TDI je slušně odhlučněn a v testované verzi se 125 kilowatty zatahuje skutečně mohutně. Spotřebu lze uhlídat kolem šesti litrů — škoda, že nádrž má jen 60 litrů. Pocitově dvoulitr jede výrazně lépe než současná generace upravená na emisní normu Euro 6. A nic na tom podle zkušeností majitelů nemění ani přehrání softwaru kvůli aféře Dieselgate. Celá recenze je zde: http://www.autorevue.cz/test-ojetiny-skoda-superb-ii-aura-vyjimecnosti-s-technikou-kompaktu/ch-60999#articleStart Editováno: 18. Únor 2017, autor: Pivo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 18. Únor 2017 Sdílet Vloženo 18. Únor 2017 no ze by 103 byla dostatecna nevim nevim,125ka je tak na hranici pasivni bezpecnosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 18. Únor 2017 Sdílet Vloženo 18. Únor 2017 @foxdivemaster 103kW je dostatečná pro normální lidi, pro závodníky je i 125kW málo... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
foxdivemaster Vloženo 19. Únor 2017 Sdílet Vloženo 19. Únor 2017 (editace) nikdo se nebavi o zavodniceni,dostatecna je i 1.6ka v nafte na kochacku,ale predjizdeni je hazard,i ta 103 je taky proste malo na nejake krizovky pri predjizdeni ale staci to samozrejme edit:ano dostatecna je,blbe sem to napsal v predeslem prispevku Editováno: 19. Únor 2017, autor: foxdivemaster Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patejrik Vloženo 21. Březen 2017 Sdílet Vloženo 21. Březen 2017 Ahoj, zvažuji koupi Superba, konkrétně tohoto: Odkaz . Jen mám obavu z toho motoru. Četl jsem spoustu recenzí a článků, ale chtěl bych slyšet zkušenosti někoho, kdo má podobné auto s podobným nájezdem anebo větším a na co si dát pozor při koupi. Dík za reakce :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 21. Březen 2017 Sdílet Vloženo 21. Březen 2017 Mám tento motor a mám najeto aktuálně asi 257 nebo 258.000km a motor jde suprově, bezchybně. Nevím, co jsi četl, ale ba naopak, 125kW byly vždy, i v roce 2008 již verze se vstřikovači CommonRail a ty jsou méně poruchové, než třeba motory 103kW ještě se vstřikováním PD. Já bych si dal akorát pozor na ty kilometry - na rok 2008 a tuto výbavu mi to auto přijde celkem pod cenou a ještě má poměrně málo km (pro porovnání máme v rodině 2009 s 235000km a já 2010 s těmi 257-258000km....a manželky octávka 2010 má skoro 200.000km najeto).... takže mi to přijde celkem málo, takže řádně prověřit a jestli je to dovoz, tak o to hůř, protože pokud to nejezdilo do autorizovaného servisu někde v DE, tak se to stáčí jedna báseň .... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patejrik Vloženo 21. Březen 2017 Sdílet Vloženo 21. Březen 2017 (editace) Zajdu se tam podívat. Mám to za rohem. Údajně to má mít i servisku a autorizák není od toho bazaru tak daleko. Je nějaká možnost, jak zjistit, že jsou kilometry stočený pokud by to byl dovoz? Editováno: 21. Březen 2017, autor: patejrik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Effendi Vloženo 21. Březen 2017 Sdílet Vloženo 21. Březen 2017 Ak to chodilo do autorizovaného servisu kdekoľvek v EÚ a v tom autorizáku za rohom sú ľudia a nie hovada, tak by ti mohli prezradiť históriu, prípadne len kilometre podľa histórie. Ja si ale myslím, že tie km nie sú pravdivé. Nech ti to dobre dopadne. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CentriFUGA Vloženo 21. Březen 2017 Sdílet Vloženo 21. Březen 2017 Zajdi se podívat, ale servisce nevěř- vzít VINko a zajít do škodovky aby ti to proklepli. Pokud to jezdilo do autorizáku, bude to tam vše vidět, pokud to tam jezdilo je 2-3 roky, tak se taky nic nedozvíš .... k tomu to pak chce alespoň protokoly z DEKRY nebo STK (nevím jakej to má původ) Každopádně opakuju a možná se pletu, ale poměr výbava/cena/kilometry je podezřele výhodný pro kupujícího ... ale jak píše @Effendi třeba to dobře dopadne :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patejrik Vloženo 21. Březen 2017 Sdílet Vloženo 21. Březen 2017 (editace) Našel jsem ho na sauto i s VINem a první záznam podlce CEBIA je 1/2011 a udávaný původ je Německo. Vezmu VIN a zajdu do Škodovky a uvidíme co z nich vypadne. Pokud zajdu na DEKRu, tak podle VIN jsou mi také schopni vyhodit stav kilometrů? Odkaz na CEBII Editováno: 21. Březen 2017, autor: patejrik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 21. Březen 2017 Sdílet Vloženo 21. Březen 2017 (editace) MR2009 měl už CR, MR2008 je to pořád PPD ale jen 103kw... já si ani nepřečetl, že je to tu o superbu... Editováno: 21. Březen 2017, autor: ka_r_los Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patejrik Vloženo 21. Březen 2017 Sdílet Vloženo 21. Březen 2017 před 3 minutami, ka_r_los napsal: RS MR2009 se starým předkem mělo už CR, jinak je to pořád PPD... To znamená vstřikovače Siemens ne? O tom jsem četl, že nic moc. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ka_r_los Vloženo 21. Březen 2017 Sdílet Vloženo 21. Březen 2017 ano nejhorší kombinace, piezovstřiky PD + DPF, už chybí jen vyvažovací hřídele u náhonu olejového čerpadla. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patejrik Vloženo 21. Březen 2017 Sdílet Vloženo 21. Březen 2017 (editace) Od jakého roku se vyrábí ta "lepší" kombinace? Vstřikovače Bosch, jestli se nepletu. EDIT: A co třeba 1.8TSI? Jak na tom jsou s problémy? Editováno: 21. Březen 2017, autor: patejrik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
chnapka Vloženo 21. Březen 2017 Sdílet Vloženo 21. Březen 2017 Hele, všude se najdou nejake mouchy ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.