Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Tak můj kolega dopadl s Fabkou (1.2 HTP r.2005) úplně stejně a jelikož si s tím nevěděl rady,jel s tím za nějakým "velmi šikovným" autoelektrikářem, který mu vypínač z palubky vyndal šroubovákem (holt asi nevěděl jak na to) a začal zkoušečkou napichovat dráty a hledat závadu,pak tam dokonce někam píchnul smyčku z drátu (tím se mu podařilo rozsvítit světla), ale po tomto úkonu přestala jít šťáva do parkovačky v levém zadním světle. Závadu kolegovi neopravil páč nevěděl vůbec která bije. :blink:

Pak kolega zašel za mnou,spínač jsme vyndali a změřily (byl pěkně vypečený - obzvláště ten kontakt co spíná potkávací světla) tak jsem ho dal dohromady aby fungoval než koupí nový a tady kolega pěkně narazil. Objednaný spínač už dvakrát vracel, protože pokaždé byl jiný než potřeboval (hlavní spínač byl OK,ale naklápění a ovládání podsvětlení mělo jiný konektor),takže zatím jezdí na ten špatný a čeká na třetí kousek, jestli už to bude ten pravý. (pozn. bohužel přehodit jen hlavní vypínač nebo ten zbytek nebylo možné,protože ten přední kryt který to drží pohromadě byl u každého jinak lisovaný a nepasovali západky jednotlivých komponent). :wallbash:

Napadá někoho proč nejde šťáva na zadní světlo? Nejde totiž ani po napojení nového spínače (pojistky jsou OK a všechno ostatní funguje).Bohužel Vag nemám, mám k dispozici pouze Lexii/PP2000 a s tou to nenapíchnu.

• o 2 měsíce později...
Vloženo

ta sama zavada postihla i me,,svetla z niceho nic prestaly svitit, osvetleni interieru fungovalo, svetelna houkacka taky, parkovacky taky, pojistky byli v pohode i zarovky, zavada byla ve spinaci - jsou tam takove pacicky ktere pri otoceni spinace se dotykaji a spinaji svetla atd. bohuzel se mi taky roztavil kousek plastu a zabranoval ve spoji (zapnuti svetel) vyresil sem to takto ocistil sem to a pripajel prmo pacicku ke spoji tudiz sem si vyrobil zadarmo denní svíceni :-)

proc se utavil kousek plastu ve spinaci a tudiz zamezil rozsviceni svetel bylo zrejme kvuli toho ze sem mel ve svetlech silnejsi zarovky s vetsi svitivosti takze sem tam dal normalni H4 55w + 50 %. hold machrovinky se nevypláci. jinak spinace se pohybuji v cenach jak kde auto kelly sem ho videl za 2 000 coz me omylo ale brouzdanim na netu se da najit i pod 1500 jinak pro ty z ostravy na vrakaci v hlucine 750

• o 2 měsíce později...
  • o 3 měsíce později...
Vloženo

Ahoj,

hele všimnul jsem si na autě, že mi nesvítí zadní pravé světlo klasický příklad, když mi prdne žárovka, ale při koupi nové, a její výmněně se mi světlo beztak nerozsvítilo.Vyzkoušel jsem žárovky v celém pravém zadním světle, a všechny fungujou krom té koncové, ta se prostě ne a ne rozsvítit,pojistky ok nevíte jestli by to mohlo být také tím spínačem?Jedná se o Fabii r.v. 2000

dík moc

Vloženo (editace)

Může být i spínačem. Ten má větve obrysovek rozdělené na levou a pravou. Ale to by Ti nesvítila ani pravá přední obrysovka.

To samé, kdyby byla prdnutá pojistka. Číslo Ti nenapíšu, páč nemám Fábii. Tady jsi v OI.

Zkus ještě zapnout pravý blinkr a vypni zapalování, a vytáhni klíč (pro jistotu), měla by se rozsvítit pravá strana obrysovek. Pokud bude svítit, je v háji spínač, pokud ne, spínač může být OK, problém bude v pojistkách nebo někde v drátech.

Editováno: , autor: Wojnar
Vloženo (editace)

Dík moc,

dnes jsem to zkoušel, a nechytla se ani přední parkovačka ani na blinkr ani přez spínač světel, jinak eletronika v celém autě běží perfektně.Pojistky prohledané už podruhé a nikde nic špatného.Achjo proč vždycky v zimně se to auto takhle sype!No zítra bude snad víc času tak to proběhnu ze zkoušečkou snad se zadaří.

Editováno: , autor: Wojnar
Necituj poslední příspěvek!!
Návštěvník
Vloženo

Taky jsem ted nedavno resil problem prednich svetel, bohuzel vypaleny kontakt, no uvidime na jak dlouho vydrzi jiny, sehnal jsem si zanovni spinac

• o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Ahoj

potřebuji taky poradit, dneska (už za tmy) jsem jel domu s O1tdi 66kw 00 mr 01

a během jízdy mi přestaly svítit potkávačky asi tak na 2 vteřiny

(moc prima v tmavym lese) pak ale naskočily tak jsem si řek pojistka - zejtra kouknu,

ale za cca 1km zas a asi na po 4tý jsem si všimnul, že je to když přepnu z dálkovejch

na potkávačky tak se někdy nechytěj, pak už to na štěstí neudělalo samovolně

ale jenom po zpětpřepnutí z d.s. - když jsem si to uvědomil, tak jsem jízdu dokončil

jen na p.s. - který už bohu dík nevypadla

(po zamletí páčkou od sebe/k sobě zasejc naskočí p.s.)

a já se ptám:

může to být 1 - 2 páčkou? (blinkry a tlumený/dálkový) a nebo to bude někde dál?

a esli joo, vyměnim si jí sám jako na favoritu a nebo je to na sundání volantu -

jsem amatér a nehodlám se pouštět samovolně do žádných větších akcí ....

nechtěl jsem zakládat novou nit, proto prosím o radu, auto potřebuji denně

díky moz za rady s pozdravem m78k

postskriptum: když jsem volal mojemu autoelektrikáři, tak mi řek, žu u oktule

se s tím ještě nesetkal - což mě děsí docela ...

Editováno: , autor: m78k
Vloženo

Ahoj, rekl bych ze to bude tou packou, protoze co jsem tu nekde cital, tak na potkavaci v okte neni rele, ale jde vsechna zatez pres vypinace, takze odchazi hlavni vypinac a i o ty pacce jsem cetl... A tipoval bych, ze se musi sundat volant, jelikoz ho musis sundat i treba kvuli spinacce

Vloženo

PatrickE3 : jj dneska jsem páčku objednal, a koukal jsem na to, že to musí dolu (volant)

no zkusim tu páčku a budem vidět - doufam, že to fakt páčka vyřeší ....

díky za pomoc a dám vědět jak to dopadlo

• o 1 měsíc později...
Host Bartik24
Vloženo

Mám octavii 1.8t r.2001 a nefungovaly my parkovačky na celé levé straně, zkoušel jsem vyměnit žárovky, nic, vyměnit panel žárovek, nic, pojistky, nic a pak vyměnit panel ovladání světel a světla svítí :)

• o 1 rok později...
Vloženo

Ahoj, mám problém se světly. Na mé OI přestaly svítit všechny obrysovky a zadní potkávačky. Při zapnutí spínače světel na obrysovky se rozsvítí jen palubka a jinak nic, ani jedno světlo nesvítí. Po zapnutí spínače na potkávací se rozsvítí jen přední potkávačky, jinak nic. Brzdovky a zpátečka normálně svítí. Zkoušel jsem už jiný spínač z druhé OI, kde světla fungují, prošel jsem i pojistky a taky nic. Auto má doinstalovaný automatické svícení, které před časem taky přestalo fungovat. Nevím jestli to může mít spojitost. Nevíte někdo kde je chyba?

• o 8 měsíců později...
Vloženo

Mám O1, model 2001, 1.9 TDI. Včera se mi stalo, že při přepnutí z dálkových na světla tlumená předek úplně zhasnul. Přepnul jsem zpátky na dálková a pak zase tlumená. Ještě jednou se předek rozsvítil a pak už nic. Obrysová světla svítí, mlhovky a dálková také. Nesvítí jen tlumená a to ani kontrolka na palubce. Teď jsem zjistil takovou fintu, že když zapnu buď levý nebo pravý blinkr, tak se světla rozsvítí. Při přepnutí z dálkových však už tlumená opět nenaskočí. Myslíte, že je 100% problém v levém přepínači, nebo může být zrada i někde jinde? Nerad bych kupoval zbytečně tu levou páčku. Díky za radu.

ahoj,

prosím o radu, mám podobný problém.

Ráno po startu jedu do práce, přepnu páčkou na dálková světla  (není problém), ale jak přepnu zpět na tlumená, tak mi zhasne předek a rozsvítí se o něco později. Docela mě to vylekalo, když jezdím v úplné tmě  a nepotkávám ještě moc aut.

Nevíte někdo prosím, kde hledat příčinu? Neřešil jste to už někdo? díky za odpověď

Vloženo

ahoj,

prosím o radu, mám podobný problém.

Ráno po startu jedu do práce, přepnu páčkou na dálková světla  (není problém), ale jak přepnu zpět na tlumená, tak mi zhasne předek a rozsvítí se o něco později. Docela mě to vylekalo, když jezdím v úplné tmě  a nepotkávám ještě moc aut.

Nevíte někdo prosím, kde hledat příčinu? Neřešil jste to už někdo? díky za odpověď

už sa to tu riešilo a sú na to aj samotné témy ;)

napr:

http://forum.skodahome.cz/topic/125513-porucha-pri-prep%C3%ADnan%C3%AD-dia%C4%BAkov%C3%A9ho-svetla/

http://forum.skodahome.cz/topic/124002-vynech%C3%A1vaj%C3%ADc%C3%AD-sv%C4%9Btla/

Vloženo

Mně blbly směrovky. Taky známý problém s páčkou a taky tady několikrát popsaný.

Stačilo do jeho útrob, v různých polohách páčky, stříknout kontoxu. Jsem si říkal, než jí budu kupovat, zkusím něco levného a rychlého. Už to takhle funguje rok a půl, skoro 30 tkm.

Zkus to taky. Za to nic nedáš.

• o 1 rok později...
Vloženo

zdar.

potřebuju poradit. Měnil jsem si xenonové žárovky na oktě za nové. dělal jsem to podle návodu co jsem tady našel. vše v poho. po namontování zpět mi nesvítí obrysová světla a zadní světla. xenony svítí. měl jsem ještě nastaveno automatické rozsvícení po nastartování to také nejde. kde se mohla stát chyba? jo pojistky jsem kontroloval a vše ok.

• o 2 týdny později...
  • o 4 měsíce později...
Vloženo

Zdravim,

obnovim toto vlakno s otazkou na rozdiel medzi prepinacom s prednou a zadnou hmlovkou vs prepinac len so zadnou hmlovkou. Odisiel mi tento prepinac(overene) na Octavii 1 tour, r.v. 12/2006, kod motora BFQ. Tato octavia ma len zadnu hmlovku. Potrebujem teda kupit novy hlavny prepinac svetiel a neviem ktory. V uvahu pripadaju tieto:

1. prepinac len so zadnou hmlovkou: http://www.cc-autodi...tel-vicenas-4_4 (55eur)

2. prepinac so zadnou aj prednou hmlovkou: http://www.cc-autodi...2_2?brand=SKODA (35eur)

20 eur rozdile je celkom dost, tak by som sa chcel opytat, ci je mozne pouzit variantu 2 bez nejakych uprav a bude vsetko fungovat ako ma? Samozrejme poloha prednej hmlovky by sa nespinala a takpovediac by tam bola na nic.

Dakujem za odpovede!

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...