Kubiik Vloženo 3. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 3. Listopad 2008 Tak už je to tam. Hraje parádně. Akorát ot bude chtít ještě časem poštelovat. Spokojenost jak sviňa. Uchycení zesíku mám nakonec taky na descev bočnici. Díky všem za rady a fota. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FackXxX Vloženo 3. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 3. Listopad 2008 Čauky, koukám, že tu téměř nikdo nepoužívá kapacitory.Proč? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubiik Vloženo 3. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 3. Listopad 2008 pro tenhle výkon zesíku je to prej zbytečný. ale to se tam dá dodělat vždycky... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 4. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2008 A k čemu je dobrej ten kapacitátor? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubiik Vloženo 4. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 4. Listopad 2008 podle mě k tomu aby to vychytalo napěťový nebo proudový špičky a že je to možná lepší pro baterku, ale nevim, jenom si to myslim Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 4. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2008 ...použití kapacitoru při instalaci SW je vhodné... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zabiak Vloženo 4. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 4. Listopad 2008 Tady jsem něco našel: Stabilizace napájení Pro stabilní napájení audio systému s vyšším výkonem lze použít kapacitor který je schopen velmi rychlé dodávky proudu pro systém při výkyvech napájení (zapínání a vypínání jednotlivých spotřebičů ve vozidle – světla, stěrače, ventilátor topení atd.). Potřebná kapacita tohoto zařízení se stanoví z RMS výkonu zesilovačů tak, že na 100 W výkonu je třeba 0,1 Faradu kapacity kapacitoru. Příklad: RMS (sin) výkon zesilovače (součet všech kanálů) = 400 W. 0,1 x 4 = 0,4 F. Použije se kapacitor 0,5 F. Kapacitor je velmi vhodný doplněk pro zkvalitnění výsledného zvuku. Není ale bezpodmínečně nutný. Pouze u velmi výkonných systémů je jeho použití nezbytné. Kapacitor poslouží i jako odrušovací prvek. Připojí se do napájecí cesty (+ pól i – pól) co nejblíže k zesilovači. Vzdálenost kapacitoru od zesilovače by neměla přesáhnout 30 cm. Více http://www.ahc.cz/clanek.php?cislo=15 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
týráček Vloženo 6. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 6. Listopad 2008 Lepší popis ani nešlo najít. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
theado Vloženo 7. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2008 mám otázku kubiik prečo máš poistku až pri Zosilnovači?? nemala by byť poistka čo najbližšie pri baterke alebo máš nebodaj dve poistky? dík za odpoved Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubiik Vloženo 7. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 7. Listopad 2008 no páč sem si nebyl jistej jestli mi bude stačit kabel a tahalo se to od baterky. a kyby nevystačil, tak by se za pojistkou napojil jinej kabel. pojistka je jenom v zadu. já myslím, že je to ale jedno kde to je nebo nee? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 7. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2008 ...tak to není jedno...jedo je kolečko u trakaře...ta pojistka má za úkol jistit vedení kabelu a v případě zkratu se musí přerušit napájení hned u zdroje...tj baterie Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obrbaz Vloženo 7. Listopad 2008 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2008 Jn náhoda je blbec, se ti někde po cestě spojí kousek odizolovanyho kabelu na kostru a pruser je na světě (bez pojistky) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kubiik Vloženo 7. Listopad 2008 Autor Sdílet Vloženo 7. Listopad 2008 (editace) no na tom asi něco bude. sem prostě elektro lama prvního řádu. zítra koupím pouzdro a půjde ještě jedno k baterce. kabel je o 5 cm kratší a nechce se mi rozhazovat celý plasty. kluci dík za připomínku. ještě teď sem to byl odpojit... Editováno: 7. Listopad 2008, autor: Kubiik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.