Publikováno Prosinec 28, 200816 r dneska sem si všiml, že když při jízdě víc zatočím volantem, tak se mi hýbe ( na 4 se i ř. p. posune dopředu, když zatočím doleva; ale dělá to i na ostatní stupně) řadící páka. dělá vám to taky??? nevím, jestli to patří sem. kdyžtak to ADMINi přesuňtě... Upraveno Prosinec 28, 200816 r od Kubiik
Prosinec 29, 200816 r Tak tohle mi nedělá a ani netuším, co by to mohlo způsobovat. Docela zvláštní až divné.
Prosinec 29, 200816 r no,nemas neco volneho -urvaneho na motoru,naprave ?Ze by se to cele hybalo,kdyz zatocis ?
Prosinec 29, 200816 r Autor no já sem si toho všiml až nedávno. taky vůbec netuším, čím to je. když sem naposledy mazal táhla řazení, tak se mi zdálo všechno OK. je to jenom o kousek. okem to vidět nejde, ale když na řadičku položím ruku a při jízdě zatočím volantem, tak se to maličko pohne. nemůže to být jwnom tím, jak v zatáčce pohnou kola motorem?
Prosinec 29, 200816 r a neni to nahodou tim, ze v zatacce pridavas nebo ubiras na plynu? motor se pak hybe v ulozeni..naprosto normalni
Prosinec 29, 200816 r Autor to je možný. to by mohlo. no já sem to nemyslel jako závadu, ale jen mi to přišlo takový zvláštní. nikdy sem si toho dřív nevšiml.
Prosinec 29, 200816 r JJ ja myslim ze jde o normalni vec (snad), si vsimni jak pridas treba na 2jku a pak uplne pustis plyn, jak se bude radicka hybat...a nemusis ani tocit volantem.
Prosinec 29, 200816 r Tak dela mi to uplne stejně! a bylo mi řecěno že je to normalní. takže to neřeším.
Prosinec 29, 200816 r U okt co mají řazení táhlem je to celkem normální, ale u těch co mají lana, to dle mě normální není a jestli se nepletu, tak 74 kw ta má jako já lana. Tam ti ty lana nemůžou přeci přenést pohyb motoru na řadící páku.
Prosinec 29, 200816 r U okt co mají řazení táhlem je to celkem normální, ale u těch co mají lana, to dle mě normální není a jestli se nepletu, tak 74 kw ta má jako já lana. Tam ti ty lana nemůžou přeci přenést pohyb motoru na řadící páku. mam 1.6 74kw a mam tam teda tahla!bohuzel!
Prosinec 29, 200816 r 74Kw má táhla. 55Kw má taky táhla, 1,9SDi taky táhla a stejně tak 1,4 16V(ta asi jen u prvních ročníků výroby) ostatní motorizace mají bowdeny. Ten pohyb je normální. Neřeš to. V zatáčce prostě ubereš nebo přidáš a výkyv motoru v uložení se přenese na řadící páku. To stejné můžeš pozorovat i na rovině když přidáš plyn, nebo prudce ubereš.
Prosinec 29, 200816 r Autor KaJe - mám táhla no řešit to nebudu, ale ujel sem s tím autem cca 30t km a teprve teď sem si toho všiml...
Leden 3, 200916 r Dovolte laický názor. Reakce na kroutící moment na kolech je zachycen silentbloky motoru. Přidání nebo ubrání plynu způsobí mírnou změnu stlačení silentbloků a tím i změnu pozice motoru. Předpokládám, že v zatáčce a to i při rovnoměrné jízdě dochází ke změně rozdělení kroutícího momentu mezi levým a pravým kolem a tím také k pohybu motoru. Pokud ale tyto pohyby přesahují běžnou mez (nedokážu posoudit), ukazuje to na problém v uložení motoru.
Leden 3, 200916 r Autor no jak sem psal. je to okem neviditelný. jenom když mám ruku položenou na řadičce, tak to jde cítit. a jenom při trochu ostřejším průjezdu...
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.