Publikováno Prosinec 31, 200816 r Zdravím vás, potreboval by som poradiť - mam Octaviu 1.6 55kw, LPG - za 2 roky mi odišli už 3 lambda sondy Bosh. Poslednu som tam dal z Octavky 1.8 a ta vydržala asi rok. Prejavuje sa to značným zvyšenim spotreby. Neviete niekto v čom je problém. Dík.
Leden 1, 200916 r Ahoj, na tohle Ti asi nejlépe odpoví karel.lpg. Buď se tu objeví nebo mu zkus poslat soukromou zprávu Sám má Octavii 1,6 ikdyž silnější, ale hlavně lpg montuje léta letoucí a vyzná se víc než kdokoliv jiný
Leden 1, 200916 r Musíš napsat o jaký systém se jedná, teď nejsem schopen ti říct jaká přesně sonda tam má být, může to dělat špatné nastavení plynu, většinou se jedná o otrávenou sondu, to je odhad, popiš zařízení, případně fotky...
Leden 2, 200916 r Tak to chce napíchnout na VAG co píše za závadu, jestli není chudá nebo bohatá, já bych řekl, že to neumí regulovat na plyn tak jak má a tím se "otráví" sonda, nejsi první co se na to ptá, buď je tam problém v programu nebo to montážníci neumí nastavit, 1.6 55ka chodí naplyn jak pila, mám tu jednu co má za 3 roky 263 000 km, jedna výměna fitrů, al e je to BRC SQ24....
Leden 3, 200916 r Autor Vag vypisuje niečo ako: lambda sonda - skrat na plus - sporadicky. Skúsim sa opýtať na nejaky lepši servis LPG.
Leden 3, 200916 r mozno ak napises odkial si nejaky majsterko by ti doporucil nieco dobre v tvojom okoli.
Leden 4, 200916 r Autor Zdravim amigo, ja som z Trenčína - možno by si mi mohol poradiť nejakeho odborníka. LPG mi montovali v Košiciach a tam sa to snažili aj nastaviť ale nepomohlo. Dík.
Leden 4, 200916 r kuva to som trafil este povedz ze byvas vedla mna a je hotovo v trancine som nikdy neservisoval ale vlastne raz bolo auto v servise a to v novej dubnici mi menili membranu asi pred 2 rokmi a odvtedy som nebol v servise. v TN je dielna na slovakotexe ale kolega ma sekvenc a chodi s tym niekde pri trnavu ak treba zozeniem cislo a adresu popripade mozno ju ma robko tomu som ju posielal. a este ps: posli cislo auta aby som ti mohol zatrubit ked ta obehnem
Leden 4, 200916 r Sporadická závada je náhodná, zkus najet alespoň 200 km na benzín, pokud bude vše OK tak kontrolka zhasne, pokud se zas při provozu na plyn rozsvítí, je to buď ve špatném nastavení bohatosti nebo napojení, Lovtec má ve zvyku vše odpojovat relátkama, problém může být i tam, a nebo jestě jeden problém, 55ka má sondu umístěnou moc nízko a ta se po startu topí v kondenzátu od výfukových plynů, chce ji předělat tak o 15-20 cm výš a je pokoj.....
Leden 5, 200916 r Autor Chybové hlásenie z RJ som vymazal vo VAG-u a teraz chodim na benzín - zatiaľ všetko OK ale som si isty (po predchádzajúcich skúsenostiach), že keď prepnem na plyn tak to znova ohlasi chybu lambda sondy. Čo sa týka tej bohatosti je zaujímavé, že palubný počítač ukazuje priemr. spotrebu cca 5,5l ale skutočná je okolo 9l. Je to normálne, alebo to môže nasvedčovať o zlom nastavaní bohatosti? Ináč sonda je prerobená, ale je na pôvodnom mieste len vchádza do vyfukového potrubia zhora nie z boku ako to bolo ptred tým. Myslíš, že je to OK, alebo ju treba posunúť vyssie na potrubí? Upraveno Leden 5, 200916 r od kkkkkd1
Leden 5, 200916 r kkkkkd1 : chlape, preco situaciu nepopises hned a kompletne. najprv z teba treba tahat typ zabudovaneho systemu, potom sa po tyzdni priznas, ze si laboroval s umiestnenim lambdy . tazko ti niekto poradi, lebo nikto z nas nema vestecku gulu. aaach.
Leden 5, 200916 r to innskeu nie to nepoznam myslim ze to bola velka alebo mala mača , na ceste trnava nitra asi pri seredi ja som tadial isiel raz to colins - kkkkkkkkkd1 je podla popisu z trencina a my trencani sme taky tajomni
Leden 30, 200916 r Autor Po nejakej odmlke som tu zas a prinášam výsledok riešenia môjho problému: Navštívil som niekoľko LPG servisov (hrôza) a nakoniec som našiel ten správny pre moje LPG v Žiline. Ukázalo sa, že mám Lovtec Magic 2 i keď oficiálne sú papiere vystavené na Lovato. Po napojení na PC mi zistili, že mám zle nastavenú zmes LPG - bola príliš bohatá, čo už naznačoval aj palubný PC keď ukazoval priem. spotrebu 4,5-5l. Po nastavení novej krivky motor začal fungovať hladko ako na benzín - spotreba na palupnom PC tiež ako na benzín (cca 7l) a VAG (VAGScope) začal vykazovať, že sonda funguje správne, resp. sonda vykazuje správny pomer zmesi aj na LPG. Jediný problém (nezanedbateľný), ktorý zostal sú kolísavé otáčky na voľnobeh a časté skapínanie motora. A tak som len pre zaujímavosť vyčistil lištu vstrekov (matrix) a vybral som filter kvapalnej fázy - zistil som, že je súci na vyhodenie. Po výmene filtra funguje auto perfektne - žiaden rozdiel benzín/plyn. Hurá - problém vyriešený (dúfam). Už ostáva len otázka - dokedy to bude takto fungovať (dúfam, že dlho). PS: Karel.lpg je fakt dobrý elpegečkar a ochotný poradiť - dík.
Únor 1, 200916 r Autor Presne ten - je uloženy vo ventile (resp. vložka). Ten druhy čo je priamo na hadici pred vstrekovačmi mi vymenili na prehliadke pred rokom, no tento ešte nebol menený - a zabralo.
Únor 1, 200916 r tento som menil 2 krat je tam u mna kurevsky zly pristup a neviem povedat ze zabralo lebo som to menil ked som mal chut a cas ale viem ze od tial padali akoby strieborne piliny. ale asi to potom tahalo lepsie a netrhalo to. nech sa majstri dari.!
Říjen 5, 201113 r Mám problém s kontrolkou elektroniky motoru. Chyby sporadické - lambda 1, lambda 2 a jeden z válců Servis: kontrola vzduchu,výměna palivového filtru,vlnovce, obou lambda sond (nové BOSCH) Emise STK OK, kontrolka občas zhasne, spotřeba pořád stejná 8,3 l (z toho 7,6 l LPG) Nemáte někdo s tím zkušenost a řešení? Fabia 2001, 1,4 MPi, 50 kW, najeto 180 tis. km (z toho 90 tis. km na LPG bez problému) Lovtec MAGIC 2
Říjen 6, 201113 r nechápu, proč když začne auto blbnout, začnou se ze všech stávat výměnkáři....všechno co jde, vyměním za těžké peníze a výsledek....stejný, to že to píše sondy vůbec neznamená, že je sonda vadná, spíš je to v seřízení, to že píšeš, že jezdíš za 7.6 na plyn bych tipoval, že auto tak chudé, že sonda už nedokáže doregulovat palivo a pak to vyhazuje chybu, navíc, jedtli to hlásí některý válec, ten zřejmě nechodí jak má, nebo vynechává svíčka, zapalovací modul atd., sonda je jen oznámení, že není něco v pořádku.....
Říjen 6, 201113 r Smazat pamě´t závad benzínu a poté jezdit na LPG co to udělá - co po zablikání či svícení kontrolky vypíše paměť závad benzínová ŘJ a zapsat na papírek. Poté vymazat, jezdit kupříkladu 500km na benzín, jestli se závada neprojeví.
Říjen 8, 201113 r Děkuji za komentáře. Ad Karel.lpg: výměnu vlnovce a lambda sond jsem 2 týdny zvažoval, ale pak jsem si řekl, že vzhledem k tomu kolik mám najeto a součástky jsou původní...Je to poučení pro příště. Zkusím si dát vymazat chyby a jezdit chvílí na benzin, možná zjistím, že problém je v LPG systému.
Říjen 8, 201113 r závady vymažeš odpojením baterie,ráno pak zapoj baterku, nastartuj bez dotyku plynového pedálu, nechat chvíli běžet na místě, pak dosáhnout plného ohřátí motoru a přitom plného otevření klapky, to několikrát zopakovat od studeného motoru po zahřátí, tzn. několik dní jezdit jen na benzín, pak teprve přepnout na plyn a uvidíš....,
Listopad 8, 201113 r Tak to vypadá, že závada je vyřešená. Při kontrole vstřikovačů objevil automechanik dírku v jedné hadici. Po výměně OK, kontrolka nesvítí (zaklepat). Takže jsem jezdil 4 měsíce s únikem plynu.No, nevím zda bych si neměl navrtat do garáže díry, protože před měsícem jsem byl na revizi LPG a tam mi únik nezjistil...Nicméně spotřeba se mi nezvýšila a plyn jsem necítil
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.