Přejít na obsah

Auto na snehu pri rozjezdu zahrabe a sune se vpravo...


KRYSIMLADE

Doporučené příspěvky

Zdarec. Dneska sem zjistil zajimavou vec...

Pri rozjezdech v kolone na zasnezeny ceste ma Okina tendenci prohrabnout a sune se doprava takze je nutna korekce rizenim doleva. Rikal jsem si divny ze by geometrie ???? Ale kdyz jede tak nikam netahne. Takze sem geo hned zavrhnul. Zkoumal a dumal a pak me napadlo vypnout ASR. A hle auto sice zacne prohrabavat vice, ale nikam se nesune a pekne si to sine rovne.

?????

Mate nekdo podobnou zkusenost ??? Kde heldat pricinu ???

Podotykam, ze auto nema ESP pouze ASR a ABS a je to 1.6 MPi

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ASR- to je v podstatě česky regulace prokluzu a během zrychlení(akcelerace) zabranuje protáčení předních hnacích kol.Taky ulehčuje rozjezd a zrychlení třeba v tomto dnešním počasi :aggressive: ASR uzce spolupracuje s ABS a jestli je závada na ABS tak se automaticky vypíná i ASR.

ASR se muže vypínat když máš nasazeny sněhové řetězy a nebo když chceš vytáhnout nějaké auto z přikopu :) a pak podle toho jestli jedeš v hlubokém sněhu nebo něčim takovym.Asi takhle. :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tiež som si to všimol, síce na mojom to až tak moc necítim, ale dnes na križovatke pri rozjazde hore kopcom vo vedľajšom pruhu išla OII predkom skoro o pol metra doprava a až potom dopredu... :smich:

To vypnuté ASR musím vyskúšať, doteraz som v podstate elektroniku v aute nemal a dostal som sa kam bolo treba... ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tiež sa mi to zdá, príručku som ešte nestihol naštudovať...

ale išiel som teraz asi 10km bez ASR a úplná pohoda, keď som chcel tak samozrejme sa kolesá pretáčali, ale pri kľudnej jazde bez problémov... ;)

a to mi predtým blikalo ASR každú chvíľu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To pozná každý řidíč co to chce....když pojedeš do kopce a najednou zjistíš, že to furt jen bliká a rychlost klesá a už není mimo dvojku nic jiného tak v klidu vypni a zjistíš, že je to na sněhu o ničem jiném, prostě kvalitní zimáky tě zase pustí víc, ale nikdy to nevypínej když vletíš při předjíždění do břečky kolem 90 a ono ti to začne svítit a auto zpomalovat. No já si myslím, že při nízkých rychlostech to je lepší mít vyplé, pokud někde nemůžu vyjet, ale při vysokých rychlostech jsem na to nikdy nešách. To jsem radši zpomalil a vrátil se za to auto co jsem chtěl předjet...když něco hrozilo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdarec. Dneska sem zjistil zajimavou vec...

Pri rozjezdech v kolone na zasnezeny ceste ma Okina tendenci prohrabnout a sune se doprava takze je nutna korekce rizenim doleva. Podotykam, ze auto nema ESP pouze ASR a ABS a je to 1.6 MPi

Auto mám po FL se vší elektronikou a při rozjezdu také ujede doprava :-(

ESP jsem ještě nevypínal.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

já mám s tím ASR taky zkušenosti z Fabule... a musím říct, že jsem vyjížděl zasněženou polňačku i s ASR... blikalo to jak cip, auto tancovalo ze strany na stranu, ale výhodu to mělo v tom, že ač jsem přidával moc plynu, tak si to právě ASR regulovalo a nepustilo na kola víc než bylo třeba... ;) a vyjel jsem... :) ale jak už tu bylo popsáno, tak na zasněženou cestu - rozjezdy myslím, ASR vypínat a pracovat jemně s plynem a spojkou... ;) jinak u 4x4 se mi ve sněhu jezdí také líp bez ESP (součástí je právě ASR)... teď samo nemyslím nějaký drifty v rychlosti, ale popojíždění na louce, konkrétně v cca 25 cm prašanu...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...