Přejít na obsah

Autoalarm PORTMAN (TS 100)


ja.Mawerick

Doporučené příspěvky

Zdravím. Je mi jasné, že se to zde probíralo mnohokrát, ale už dva dny ležím na těchto stránkách a pořád jsem nenašel to co sháním. Namontoval jsem do Fábie r.v. 2004 centrál FABIE CZ na klíč a přikoupil Autoalarm PORTMAN (TS 100). Už se s tím s... hrozně dlouho a tchýně už je nervózní, že nemůže jezdit. Mohl by jste mi někdo poradit jak spojit centrál s alarmem a kde mám připojit potřebné kabely k alarmu ? Mockrát děkuji, nechcese mi to dělat vylučovací metodou a zkoušet jestli se trefím. Starost mi dělají blinkry a vnitřní osvětlení. Ještě jednou moc děkuji za pomoc. :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help: :help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vieš určite čo ideš robiť ? V montážnom manuále sú jasne označené jednotlivé vodiče aj výstup pre ovládanie CZ - u Portmanov treba pripojiť COM kontakty relátok CZ na kostru, NO kontakty na ovládací vstup RJ CZ, ktorá by mala mať samostatné vstupy na ovládanie alarmom.

Osvetlenie nepripojíš nikam, potrebuješ diódový modul, zapojenie si nájdi ...

Blinkre cez diódy - aj to tu bolo riešené.

Ak Ťa toto nenakopne, radšej to nechaj spraviť niekomu, kto má trochu šajnu čo a kam pripojiť.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hm, daj linky na navody alebo ofoť nejako tie čo maš.

Inak tie návody si čítal?? Rozumieš sa elektrike alebo to robíš ako príde?

Tady je odkaz na namuál od alarmu http://www.levnealarmy.cz/eshop/autoalarmy...man-apollo.html

a na centrál http://www.levnealarmy.cz/eshop/centralni-...i-cz-fabia.html

centrál mám hotový a zustaly mi volný dva fousy na ovládání HNĚDÝ a BÍLÝ a v manuálu píšou, že je ovládán záporným signálem.

Co se týče blinkrů, tak tam už jsou origo. naletovane odpory od výrobce alarmu (jak to je ve schématu). Ně nejde do hlavy to zapojení dveřních spínačů to je tam plus i mínus ? Jde mi hlavně o to kde to všechno mám zapojit, abych co nejméně tahal a napojoval kabely.

Moc děkuji za rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojenie centrálu máš nakreslené v manuále - ovládanie záporným impulzom. To znamená, že keď príslušný vstup ukostríš tak sa zamkne, alebo odomkne. Hnedý a biely pripojíš na modrobiely a zelenobiely. Nezabudni hnedomodrý a hnedo zelený spojiť a pripojiť na kostru.

Nie sú tam origo odpory, ale diódy a okrem nich musíš doplniť ešte dve diódy na výstup z BSG.

+ a - dverových spínačov ? Nerobíš si srandu - ako chceš zapájať alarm, keď nemáš najmenšiu šajnu o funkcii a to nehovorím o prípojných bodoch v aute. + znamená, že keď pripojíš tento vstup na +, tak pri zapnutom alarme spustí poplach. Mínus funguje obdobne, ale pripojením na -. Na Fábiu použiješ - vstupy cez diódový modul, ktorým oddelíš jednotlivé dverové vstupy na BSG. Pravdepodobne budeš potrebovať dorobiť aj dverové spínače na zadné dvere, prípadne aj 5te dvere - záleží od výbavy. Keď kúpiš diódový modul, tam je aj schéma pripojenia k BSG.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Mockrát děkuji. Jenom se chci zeptat, ten diodový modul se dá koupit normálně ofígo v servisu, nebo si ho musím vyrobit.

A ty dvě další diody co musím dát na vystup z BSG jaké mají mít parametry ?

Jinak centrál funguje bezvadně a z alarmu jsem jí zatím zprovoznil pouze dálkové ovládání. Zbytek dodělám jak všechno posháním.

Ještě jednou Díky Jo a jinak, někde se to musím naučit. Ne že bych se tím chtěl živit, ale baví mě to.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Diódovy modul kupujem u predajcov alarmov - napr. Jablotron. diódy 6Diódový modul kúpiš u predajcov alarmov - napr. Jablotron ... Diódy najlepšie 6A, aj keď na alarmoch bývajú aj 3A.

Nič nenamietam proti naučeniu a nerobím ani žiadne tajnosti s radami ako poniektorí. Len sa mi nevidí Tvoj postup - niečo začať robiť a až keď mám problém sa začať zaoberať tým, čo by som mal vedieť ešte pred začatím práce ... Pritom voľne dostupných popisov funkcií, návodov ... je plný internet. Pri súčasných autách nie je problém niečo - najmä z neznalosti pokaziť a oprava býva zväčša dosť dobrá pálka. Toto ber ako radu, nie ako výčitku.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...