Přejít na obsah

Koho by jste volili ?


creck

  

137 hlasů

Nemáte oprávnění k hlasování v této anketě nebo k výsledkům hlasování. Prosím přihlašte se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Aby to bylo ještě jednodušší se zbavit nemakačenek a podobně. Dneska to jde, ale chce to trochu usílí. Na druhou stranu když dá zaměstnanec výpověď tak kolikrát zaměstnavateli nadělá dost problémů a taky mu nemusí udávat důvod. Takže proč by zaměstnavatel měl.

No takhle to zni docela rozumne, jen se bojim aby opet nedochazelo k jeste vetsimu zneuzivani, vsichni vime jak dnes jsou zneuzivane diry v zakonech, kdy jsou lidi na zimu,nebo kdyz neni prace posilani na nemocenskou nebo na pracak s tim ze az naskoci zakazky jsou prijmuti zpet a jediny kdo na to opet doplaci je stat a kasa. Zatim toho vyuzivali male firmicky, ktere prezivali takrikajic z ruky do huby, co bude branit ted velkym firmam aby propustili pri snizeni zakazek napriklad 5000 lidi na zimu a v lete je opet vzali zpet.

System nejake rychle vypovedi by fungoval kdyby bylo prace dostatek, ale pri silene nezamestnanosti , platech okolo 14 cisteho ktere staci tak akorat na najem a jidlo, kdy to je vetsinou jediny prijem cele rodiny a ztrata zamestnani znamena vazny existencni problem, to mi nepripada jako spravny krok.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Má to dvě strany mince je to kontroverzní. Na druhou stranu je pak firma více flexibilní když přijde nějaká krize tak pár zaměstnanců vyhodí a nemusí zkrachovat.

A jak už napsal někdo, když tě firma nechce tak si cestu najde akorát to teď trvá déle a je to bolestnější pro oba.

A pokud si schopný tak je to pro tebe plus. Protože ta guma co je nad tebou třebas dostane padáka lol

Editováno: , autor: zabiak
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je trochu širší problém, spojený například s neochotou lidí u nás za prací migrovat a dojíždět, stabilně silnou vazbou k místu bydliště atd. To má některé zvykové a historické důvody, ovšem na druhou stranu důvody i ryze praktické(stále poměrně tristní infrastruktura, netransparentní byrokracie při jakémkoliv úkonu...).

A ano, vyhazov z práce prostě kritický je a to je realita, naše životní úroveň, životní styl a průměrné platy jsou v takové úrovni, že ztráta zaměstnání v rodině je existenciální problém. Já se prostě nedivím lidem některým, že se hodí marod než jít od válu.

Zde bych jen asi objektivně poznamenal, že stát se v této roli u nás příliš nevyznamenal, protože za posledních dvacet let s tímto trendem nepohl NIJAK, ale zato vymyslel tisíc a jednu okliku a možnost pro ty, kteří makat odmítají jakkoliv, kdekoliv a za cokoliv. Netvrdím, že nepracující člověk se má lépe než pracující (některé z nás třeba pracování vážně baví), na druhou stranu pracující člověk žije v určitém světě nejistoty, se kterou se denně probouzí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

To je trochu širší problém, spojený například s neochotou lidí u nás za prací migrovat a dojíždět, stabilně silnou vazbou k místu bydliště atd. To má některé zvykové a historické důvody, ovšem na druhou stranu důvody i ryze praktické(stále poměrně tristní infrastruktura, netransparentní byrokracie při jakémkoliv úkonu...).

Ono ja si ani nemyslim, ze by to byla az takova neochota migrovat za praci, zrovna sem to ted resil s kolegou, ktery mi ukazal jen ucty za to, kdyz proda byt a prestehuje. Jen na vsech tech idiotskejch danich a s tim spojenych poplatcich zaplati 70tis Kc, coz za to, ze se prestehuje mi pride proste dost. A pokud si z regionu kde prace neni, tudiz si nejspis ve financni tisni, tak najednou vyplaznout takovej balik je proste mimo.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dojizdeni za praci nic neresi, navic te prace neni uz nikde v regionu tolik ze by uzivila vsechny, kdyz se ted vsichni prihrnou do Prahy, tak tam cena prace klesne a zvysi se ceny bytu atd.. , Klaus mel sice hezkou vizi , jenze nerealnou, jak chces budovat neco cely zivot, koupit si byt, chatu, garaz , pozemek atd.., potom vse sbalit, nechat tu celou rodinu a odjet nekam za praci, tyhle systemy spis zenou nasi zemi a zivotni uroven lidi niz nez vys, to chcete aby za par let se tu nastehovala veskera verbez z ukrajiny,rumunska,bulharska ? Jednou si ti nejvyssi manageri spocitaji , ze nejen dovazet ukrajinske zedniky jim usetri nejakou kacku, ale daleko vic jim usetri dovazet si z rozvojovych zemi reditele,ucitele,policajty, managery, pravniky atd.., u nas ve firme uz je napr. reditel rumun a jeho nejblizsi podrizeni jsou taky z jine zeme.

btw zlata doba ABC lol zadne stresy, klidek , a svetla budoucnost :D akorat jsme na ty imperialisticke parchanty byli prilis meci :D

Editováno: , autor: creck
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No jasně, ono taky záleží odkud kam, protože 70km někdy může být hodně odlišných od jiných 70km. A to je, jak už sem psal, otázkou infrastruktury.

zčásti i po Praze takže nic moc. Ale i v autě se dá dělat takže je to jen o přístupu. Buď něco chci a jdu si za tím a nebo si vždycky najdu důvod proč to nejde

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ták bando, vstávat, vstávat a hybaj odvolit, kua drát, ať má pravice dost hlasů aby toho vymrdance s bradavicí a jeho bandu zase schladili. Dopiju ranního vyprošťováka(kafe) a frčím odvolit a pak jedu na jahody.

Já volil už včera, dokonce prý u nás slušná účast. Ale jinak dle zpráv na netu nic moc takže to stejně moc vypovídající nebude. Prostě je nám nějakej Evropskej parlament u řiti.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...