Přejít na obsah

Modelový rok 2010


bojler

Doporučené příspěvky

Jestliže v době výroby již bude (po 22 KT) platný MR 2010, tak se vše bude řídit zmíněnými změnami (rezervu mít nebudeš apod.) Cena by měla být ale garantovaná, tak jak byla uzavřena při objednání vozidla u prodejce (pakliže je solidní neměl by dělat žádné potíže). Při dohodě lze tedy příp. rezervu vyměnit za opravnou sadu z některého jiného skladového vozidla apod. Vše je na domluvě.

Malý dovětek: objednal sis barvu, která v době objednání byla a taky ji mít nebudeš! (Flamenco - Rosso Brunello apod.)

Editováno: , autor: Rooster
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nevíte někdo, jak to chodí s objednávkami před modelovým rokem, ale s plánem výroby až v novém MR? Objednal jsem si Octavii v březnu, ale vyrobená bude až po uvedení nového MR. Předpokládám, že dostanu auto už bez rezervy atd. Ale jak je to např. s doplatkem za metalízu? Můžou ji po mně chtít?

U mě nebyly žádný změny ve výbavě, dostal jsem ale už nový prvky zavedené při MR2009 (jiná roleta u panoramy, jiný víko horní schránky u spolujezdce, ...). Osobně tipuju, že cena zůstane stejná, případné technické změny budou podle nového roku a rezervu dostaneš. Protože sis ju jednoduše objednal ještě podle starého ceníku.

Kdyžtak to někdo potvrďte a nebo vyvraťte.

EDIT:

1. cena je každopádně neměnitelná

2. objednávals s rezervou, měl bys dostat imho s rezervou (tady ale asi všechno řeší domluva), na jiný trhy se dodává, tak je to jenom pár jiných písmenek u zadání do výroby

3. dodání auta v jiné než objednané barvě by mě mohlo dost naštvat a dokážu si představit, že bych je třeba pak nechtěl převzít.

Editováno: , autor: bojler
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

(Kdyžtak to někdo potvrďte a nebo vyvraťte.)

Hovořím o vlastní zkušenosti! Mám objednáno od 25.3.2009 Roomster Scout 1.4 Rosso Brunello. Vzhledem k průtahům ve výrobě (údajně nedostatek téměř všech typů motorů), řeším jak se mě zaváděné novinky od MR 2010 dotknou. Dle posledního sdělení od ŠA moje vozidlo půjde do výroby až 26 KT (hrůza a to zhruba měsíc od zadání u prodejce nebyli z ŠA schopni ani orientačně výrobu stanovit) a veškeré "novinky" bude obsahovat. Vzhledem k dobrému jednání s mým prodejcem jsem se, ale dohodl na případných změnách, které dořešíme až po dodání vozu. Přijde tedy bez rezervy apod. Můžu si ale v současné době připlatit a bude i rezerva. S ostatními věcmi mám ale od výrobce smůlu. Cena zůstává garantovaná! ("Nechci tu slevu zadarmo")

Ještě dodávám, že jsem uvažoval o jiné barvě (šedá Platin), ale "bohužel" ta přijde do výroby ještě déle. V každém případě provedení R Rosso Brunello Scout jsem ještě na vlastní oko neviděl (volba byla záměrně se odlišit), tak snad to bude alespoň trochu origo.

Editováno: , autor: Rooster
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jestere, mluvis hlouposti. U OII je sice sleva 640Kc, ale zaroven plati povinnost dokoupit lepici sadu, takze to nakonec zadna sleva neni! Lepici sada momentalne stoji 3200Kc a pro toho kdo nechce hlidani tlaku v pneumatikach to znamena jeste dalsich 1800Kc za TPM!

Porad lespi nez si doplacet za samodrejme a to je podle me rezerva, nez to vokecavat ze se usetri na emisich a vaze.. hlavne usetri skodovka na nakladech...

PS: nauc se radsi psat muj nick jAsteR.. ;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Koukam MR10 zmeny spise k horsimu k zakaznikovi, setri se porad vic...

Novou barvu na Roomu sem videl ted pred mistnim autosalonem a teda podle me nic moc... cervena flamengo se me libyla vice..

Strejda driv resil u Octavie1 taky barvu.. nestlihali vyrobu, ale barvu mel v te dobe garantovanou i kdyz uz naskocil novy MR..

osobne dat takovy prachy za novy auto, a pak mit barvu jinou tak to auto neprevezmu..

Editováno: , autor: JasteR
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nějak se mi nezdá, že by mohli změnit svévolně barvu... Pokud už nejsou schopni vyrobit auto v požadované barvě, určitě by o tom dealer kontaktoval zákazníka. Podle mě nemůže dojít k situaci, že si člověk přijde do auto a bude v jiném hávu než chtěl. Já bych to auto totiž taky nepřevzal :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Hele udelame dohodu, jo? Ja uz ti nebudu rikat jestere a ty se naucis pravopis, beres? :)

Jeste bych se te chtel zeptat - co z toho krom zminene rezervy povazujes za zhorseni pro zakaznika?

Pravopis nemam o nic horsi jak ty , navic na ten se na foru nehraje, neni to slohovka to je posledni co bych tady resil lol ..pokud me chces citovat tak si poradne precti muj nick, nebo ho radsi nepis vubec..

Kdyz sem to rikal znamemu co si chce kupovat novy auto tak ho ta rezerva taky sere, mozna tak zenskejm ktery si ani neumej vymenit kolo je to jedno,ale nechapu proc bych mel volat a platit nakou asistencku kdyz si musu kolo vymenit sam, stejne tak mu vadi ze nebudou pojistny i kdyz nic moc srouby k alu, nebo u kozeneho paketu jen pytlik kozenovy... proste same zapory pro zakaznika v ramci setreni a to beru jen ty co jsou videt.. a nemluve o tom hroznym volantu puvodem z SII v ramci uspor co dostane i Fabia a Roomster ten zakladni plastak navic bez toho chromu vypada otresne..

Editováno: , autor: JasteR
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak je otazka, co je pro tebe konkurence a jestli se divas pouze na cenu na fakture a nebo pocitas celkove naklady. Psal jsem to na AR - diky tomu nesmyslnemu tlaku na cenu to dopadne jako u francouzu. Nizsi stredni od 299 000, ale kdyz ti pak praskne celni sklo, vyplaznes jenom za dil 15k....

K tem zmenam konkretne. Ja si nedokazu predstavit, ze bych poznal kozenkovou manzetu, na kterou nikdy v zivote nesahnu, od kozene. Tak jako sem nepoznal rozdil mezi kozenou manzetou v SII a kozenkovou v 10 let stare OI. Ale dobre, prej se nekomu prosoupala.

Co se sroubu tyce - jsou stejne na prd, kdyz pak rano vidi clovek auto na spalcich...

No a s rezervou - mate jedinecnou sanci si ju za 1000Kc poridit. I nejlacinejsi fabka zlevnila za posledni rok o vic jak 50 tis., takze je to myslim porad velka vyhoda pro zakaznika. Ja rezervu vozit budu, uz jenom kvuli tomu, ze casto vozim lidi a jezdim dost po dalnicich. Na druhou stranu do ostatnich aut v rodine bych ju uz nedaval a je v nich podle me zbytecna. Za poslednich 10 let ve trech autech v rodine bylo pichly kolo jednou.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

dívám se na to tak, jak to je, oni ceny dílů? je obecně zažité, že na škodovku seženeš díly levněji, ale to že stejně seženeš díly na ostatní evropská auta už tak ne, ale je to úplně stejné, má čerstvá zkušenost:

držák jízdního kola na forda maxe stojí 1560,- kolik do roomstera? :) , vím jak to myslíš, jsi patriot, já taky, ale bohužel škodovka mě nepřesvědčila k nákupu a to její šetření, kdy se pomalu vytrácí dost věcí mě třeba konkrétně u položky - přitahovače bezpečnostních pásů vzadu vadí, taktéž rezerva, solidní by bylo nabídnout zákazníkovi rezervu plus hever nebo lepící sadu a kompresor, případně dojezdovou,

no pročpak asi fábka zlevnila tak jak píšeš? protože byla drahá a to i proti autům vyráběných v Anglii (skoro nejdražší výroba v EU) nebo Japonsku,

je dost jasné, že pokud Škodovce stoupaly prodeje ve světě, tak je malej českej trh nezajímal (kolik lidí si koupilo auto raději v cizině?) a teď, když se západní trh zabrzdil, tak je najednou Česko dobré, ale bohužel ostatní značky byly ryhlejší a nepomůže tomu ani šrotovné (pokud nebude zavedeno výlučně pro škodovku), protože lidi se šrotovným si přijdou pro toho megana za 300 kolíků, bohužel z toho jako škodovák nemám radost, ale je to tak, škodovka zaspala

Editováno: , autor: Jar_da
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Souhlas s Jakrem.

At uz to je jak chce a at se na to diva kdo chce jak chce, je pravda, ze Skodovka na ceskem trhu jaksi tezila z patriotismu a konzervativnosti ceskych zakazniku. Obe vlastnosti se ale u zakazniku v CR velice rychle vytraceji a na tohle reagovala Skodovka obecne prilis pozde. Nutne ovsem podotknout, ze cesky trh je pro Skodovku jako plivnuti do more.

Poznamka k pritahovacum zadnich bezpecnostnich pasu - protoze zadni mista nejsou vybavena airbagy (myslim tim celnimi), je pritomnost pritahovacu skutecne zbytecna, az bych rekl kontraproduktivni. Pritahovac jak znamo ma za ukol udrzet pasazera v optimalni pozici vzhledem k airbagu - eliminovat civkovy efekt nasamonavijeciho pasu. Moje kamaradka mela tu cest vyzkouset jejich funkci a tu stopu na hrudniku po pritazeni pasu pyrotechnickym predpinacem bych vam nepral videt... Teda spis vlastne jo! :D Vzadu tedy fakt zbytecnost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ty predpinace na zadnich vnejsich sedadlech se davaly spolecne s hlavovymi airbagy a aktivovaly se vzdy pred aktivaci celnich airbagu, tedy pri celnim narazu.

Nicmene, zdaleka ne vsechny konkurencni modely maji predpinace na zadnich sedadlech spolu s airbagy - shrnul bych to tak - neni chybou je mit, ale neni to potreba.

Bylo by to spis na osobni setkani a pokec, takhle bych napsal roman. Rozhodne se ale nejedna o hazard s bezpecnosti cestujicich.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vím jak to myslíš, jsi patriot, já taky, ale bohužel škodovka mě nepřesvědčila k nákupu a to její šetření, kdy se pomalu vytrácí dost věcí mě třeba konkrétně u položky - přitahovače bezpečnostních pásů vzadu vadí

prirovnani s celnim sklem melo slouzit k vysvetleni toho, ze se nedivam pouze na porizovaci cenu, ale na mnohem vic faktoru. rozhodne ne k tomu, abych se poustel do naprosto zbytecne diskuse o cenach dilu.

situace je takova, ze si kazdy muze vybrat a automobilky skakaji tak, jak piskaji zakaznici. no a protoze zakaznici piskaji o cene, tak se ceny snizily a castecne se pak vynahradi na opravach, cenach dilu atd. duvod pro to, ze dalsi auto bude temer jiste skoda neni o patriotismu. mne skoda velmi vyhovuje, mam vynikajiciho obchodnika a v okamziku, kdy me nastve servis muzu o dum dal. ne o 60km. takze duvody velmi velmi pragmaticke a je jich mnohem vic.

dulezite je myslim nezapominat na to, ze decimovat naklady musi VSICHNI a nenamlouvat si, ze zrovna to tvoje je nejkvalitnejsi, nejpoctivejsi atd. atd. kdyz si clovek tohle uvedomi a smiri se s tim, ma vyhrano.

mimochodem, tvuj budouci ford bude taky rok od roku optimalizovanejsi a stresni nosice ja na rozdil od celnich skel nekupuju :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...