Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo

Zdravim, chci se zeptat odborniku - dnes se mi stala nemila vec! Pri studenejsim motoru (rucicka teploty jeste nebyla na stredu, 90°) jsem chtel predjet auto, tedy slapnu na plyn a citim jak se zapina TURBO - behem 2-3s pri seslapnutem plynu najednou TURBO vypadlo! Proto zpomaluji a na rovince zkousim seslapnout plyn na doraz a TURBO nenaskocilo. Po vypnuti motoru a znova nastartovani TURBO jede zase bez problemu. Nevite co se stalo? Kde by mohla byt zrada? Je to vazne nebo jen chvilkova "nemohoucnost" meho auta? :kol-14:

Vloženo

Nevim kdo delal SOFTWARE. Uz jsem koupil nacipovane. Ale podle majitele, chiptuning delala chiptuningova firma, takze tam problem nevidim. 5 mesicu bez problemu jen dnes tato prihoda... :kol-14:

Vloženo

Zdarec mám ten samý problém,mám rok 03,81kw najeto 115000,prostě auto najednou přestane tahnout,zastavím chcípnu to,nakopnu a jede dál normálně,kdyby to byla zatuhlá regulace tak by to nejelo pořád ne?Otec má rok 97,81kw a má ten samý problém,že by vrozená vada octávie?

Vloženo

Zatuhlá regulace (pokud někdo jezdí výhradně na spotřebu - tak na 95%), chybující čidlo tlaku atd... mno a pak jak tu psali vlastně všichni - špatnej/neoptimální čipíšek ;) Každopádně bez mechanické kontroly/diagnostiky je to na prd...

Vloženo

Od tohle je ale diagnostika. Pokud ti servis neni schopnej zdiagnostikovat zavadu tak vymen servis. A pritom je tak snadne vzit jinou vahu a vyzkouset to. No marne. Kazdej ceka reseni na netu a obcas to reseni neni ok.

Vloženo

Já jsem se více než půl roku trápil se stejným problémem, zkoušel jsem měnit všechno možné, čistil lopatky u turbíny, nakonec TDIfun proměřil a INDI za půl hodky opravil a už jsem zase lítal 200. Já měl zatuhlou a zrezavělou podtlakovou regulační baňku na turbíně, která se musela vyměnit.

Ještě jednou velké díky Zdeňkovi a Petrovi :palec2:

Mimochodem, měl jsem to po známostech ve dvou značkových servisech na diagnostice, kde se snažili měnit váhu a N75 a nakonec radili celé turbo.

Vloženo

Když všechno selže, tak jedině vyměnit auto... o výpadcích turba tu bylo napsáno už tolik a vždycky je tam příspěvěk, diagnostika a zaject za někým kdo tomu rozumí! Bohužel lidi to dost dobře nechápou :) Raději měsíc (nemyslím konkrétně tento případ) ptát a psát na netu, než se sbalit a holt vyrazit za někým kdo umí a ne jenom čumí ;) (P.S.: já taky spíš čumím, umím ale zase něco jiného) :D

Vloženo

Tak jsem cely vikend auto poradne prohanel a zadny vypadek uz nenastal. Uvidim casem zda se vypadek jeste nekdy "ukaze".

Kolikpak stoji nova VAHA VZDUCHU, popripade vymena? Jen aby jsem zacal davat penize bokem :kol-14:

Vloženo

Vaha ti ale auto do nozaku neposle, teda u diesla to plati. Pozor kolega nahore ti referoval problem ale na benalu. Tobe blbne regulace na turbu.. VAG a logovani dat!!!!

• o 2 týdny později...
Vloženo

Takze do dneska jsem mel dalsi TRI vypadky TURBA! Takze vypadek nebyl ojedinely, takze to budu muset zacit resit. Proto se ptam s cim bych mel zacit? Navstivit autodiagnostiku, servis, jine reseni..? :kol-14:

Vloženo

Chlapi, všechno jsem pročetl i jiných tématech a fórech, ale potřebuji poradit jak postupovat dál.

Diagnostika provedena, regulace turba promazána, chodí perfektně. Hadice zkontrolovány, nový N75 ventil. Dělal jsem to s mechanikem od Škody, když se podívám za motor tak je vidět při vysokých otáčkách že táhlo od baňky pracuje, takže lopatky to nejsou. Dokonce váha vzduchu nová (i když s tím přímo nesouvísí).Výpadky ale přetrvávají u studeného (lépe řečeno ne plně zahřátého) motoru dál.

Poraďte prosím jaký další vylučovací postup zvolit. Díky.

Vloženo

Dnes jsem byl za technikem a ten mi jednoznacne rekl ze musi TURBO ven a ze se musi rozebrat a vycistit. Ventil n75 je pry v poradku.

Z jineho fora:

Kdyz nebudes jezdit jak duchodce, tak se ti TURBO usazovat nebude, resp bude, ale v norme. kdyz s tim jezdi zenska, turba vubec netlaci a lopatky se poradne nenaklapi, protoze to neni potreba, jezdi v nizkejch a nic netlaci, proto se to zasira, kdyz tomu nalozis cas od casu, pekne to profouknes a neni problem.
Vloženo
Když si to tu pročteš a nejsi úplně tupý, tak to řešení najdeš.

Je to tu napsané několikrát.

Ahoj, taky mi obcas v zaberu vysadi turbo. Rad bych zasel na diagnostiku k profikum.

Jsem ale z Prahy a na Ostravsko je to trochu z ruky.

Poradi mi nekdo kam zajet na kvalitni diagnostiku TDI za rozumnou cenu v Praze a okoli?

Dik. pac.

:):help::)

Vloženo
Ahoj, taky mi obcas v zaberu vysadi turbo. Rad bych zasel na diagnostiku k profikum.

Jsem ale z Prahy a na Ostravsko je to trochu z ruky.

Poradi mi nekdo kam zajet na kvalitni diagnostiku TDI za rozumnou cenu v Praze a okoli?

Dik. pac.

:):help::)

Dojed ke garnymu...

Vloženo

Stalo se mi to samé dneska...Při 210 se rozsvítila kontrolka motoru, auto nereagovalo na plyn. Motor mi dovolil točit pouze 2000 otáček / minutu. Když sem vypnul motor a zase nastartoval, kontrolka elektroniky motoru svítí dál, turbo někdy jede, někdy ne. Prosím o radu. Mám Octavii I 96kW.

Vloženo

Zdravím mám podobný problém, občas se mi stane že mi auto spadne do nouzáku, jezdím svižně proto říkám že se to stane občas a ne vždy když motor točím do vyšších otáček. byl by tady někdo kdo by se na to koukl a zjistil co s tím díky předem

Vloženo
Zdravím mám podobný problém, občas se mi stane že mi auto spadne do nouzáku, jezdím svižně proto říkám že se to stane občas a ne vždy když motor točím do vyšších otáček. byl by tady někdo kdo by se na to koukl a zjistil co s tím díky předem

Chce to nalogovat ,můžem ve Vyškově B)

• o 2 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...