Přejít na obsah

MS Lyžování 2009 Liberec


Dakie

Doporučené příspěvky

Vrcholí přípravy na MS, teď sem koukal na zprávy a chudák Detlef se nedostal domů - PČR ho nechtěla pustit do "chráněné zóny".. Co Vy, jaké máte zkušenosti s MS? Myslím, že organizátoři mají velké štěstí, že jim padá sníh - určitě si ho vymodlili :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MS Liberec 2009 mě hrozně štve a jsem zásadně proti, bydlím necelý kilometr od areálu Vesec a mužu Vám říct, že to co se tu děje tak rok až 2 zpátky, je fakt něco.....Podle mě je spousta vhodnějších míst v Čr než tohle stupidní místo.

Co pamatuji, tak byl do Vesce zákaz vjezdu kamionů, ale od té doby co se to "odkleplo" tak se tu začali dít věci... Chápu, že potřebovali postavit novou přístupovou cestu a že se potřebují tam nějak dostat a proto že zákaz byl zrušen, ale to jakým způsobem tady rozmrdali silnice je fakt síla a to že už je nikdo neopraví sem se z města taky dozvěděl, protože Kačenka a její banda má novou přístupovou cestu.

Do toho ted ty uzavírky a podobně, je to fakt bomba... Dneska jsem jel domu a na úseku 2km mě 4x kontrolovala hlídka PČR, pořadatelům, kteří na mě mávají zásadně nezastavuju.

Furt slyším, jak bych měl bejt pyšnej na to, že je MS hned za barákem, ale ony ty prasárny začínaj krásně vyplouvat na povrch viz Technická univerzita a Statutární město Lbc a jejích problémy milionovýma ztrátama. Kdyby to bylo tak jak slibovali, že se to státní ani městské kasy nedotkne, tak by to bylo taky lepší, ale 1 - 1,5 MLD, kterou to stálo všechny český lidi mi nepříjde tak málo.

Jen pro informaci, víte co se stane s veseckým arealem, kde jsou i asfaltové stezky a spousta rodin a škol sem jezdila na kolečkové brusle, na kolo, na běhání? Po MS bude srovnán se zemí a jelikož pozemky kolem už z peněz nás nebo FIS město už zasíťovalo, tak je bude prodávat za velice tučnou cenu.

Kdyby tu aspon po tom MS zustalo něco pro lidi, že tedy budou moci využívat ty asfaltky na brusle a tak tak by to bylo super...jinak opravdu přes léto byl areal neustále plný a stal se cílem rodinných výletu a sportovních aktivit......A večer díky své odlehlosti byl i cílovou stanicí nadržené mládeže ve svých vozech :)

Prostě jestli to mám shrnout, tak si myslím že se to dalo udělat i jinak...Akorát si tu s lidma vytřeli prdele a kapsu si namazali ti, kteří o tom všem rozhodovali, ale myslím že lidi v Liberci tím nezískají vůbec nic. To jen pan Kittner bude mít o vilku víc.

Možná je moje vyprávění hodně zaujatý, ale opravdu když vidim v televizi Kačenku, tak ve mě vře hroznej vztek.

Ale všem návštěvníkům MS přeju, aby se jim šamipionát líbil a užili si to a ve zdraví se vrátili zpět domu.

PS: jinak co se týče sněhu, tak krizová varianta byla že se bude v Tipsport areně na ledové ploše vyrábět pomocí sněžných děl umělý sníh a ten se navážet na potřebná místa...opět velice levné řešení, aspon že na tomhle se ušetří...proto si myslím že jsou v čr lepší místa na pořádání takhle významný akce.

Editováno: , autor: Sinius
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ricardo díky za vyjádření. Vidím to hodně podobně, zbytečně to omezuje lidi, který v tý oblasti bydelj a nebo pracujou. Hlavně časová ztráta, kdy tě kontroluje několik hlídek - fakt mazec.. Podle mě to taky mohli udělat někde jinde a ty náklady co do toho investovali se jim rozhodně nevrátí. A kdo to zase zaplatí sme my, obyčejní občani..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dopředu bych chtěl říct že nejsem zastáncem, rozhodně se ve mě vaří krev, když sleduju jak došlo k dosazení nové prezidentky a protlačení lidí, kteří na tom chtějí vydělat, nebo spíš z nezjištěných a nebo z nevysvětlených důvodů prostě lidi kteří lyžováním žili byly odsunuti nebo odešli po tom co se dělo. prostě ta výměna bez důvodů jen pro něčí blaho. to je jedna věc

nadruhou stranu za finanční podpory hlavně FIS, EU a pochopitelně ČR a liberce se to prostě uskuteční a nidko to nezastaví. ani lidi kteří zatopí veřejný záchodky.

CO se týče dopravy, prostě to tak je a je to omezení. jinak pro zajímavost jsou střediska mnohem níž než vesec a na posledním MS, SP se parkovalo cca 50km od areálů jinak oblast byla uzavřena. takže v lbc je to ještě paráda

možná por zajímavost co v liberci zůstane po MS:

dva areály. pochopitelně pro někoho to má význam pro někoho ne, ale rekonstrukce ještědského areálu je víc než slušná a v porovnání s např. německem kde se pořádá během zimy pár závodů je ještěd na dobré úrovni. a využití por pořádání závodů zde je, přecejen během zimy je to cca 15 závodů konaných jen na ještědu. stejně tak ve vesci bude do budoucna počítáno s pořádáním lyžařských závodů.

v liberci vzniklo za pomocí dotací zhruba 250 bytů které by asi bez MS nebyly, alepoň ne teď a určitě ne za dotace.

dost rozsáhlá rekostrukce VŠ kolejí, a to by se bez MS opět určitě nestalo, vždycky by se našla jiné VŠ kde bude rekostrukce potřebnější

nová silnice, opět dotace státu pro pořádání MS, vybudovala se nová optická síť pod velkým kusem liberce, která bude nadále sloužit pro firmy, úřady, VŠ apod.

stejně tak dotované opravy silnic v době kandidatur berřichova a jablonce. opět dotace kvůli MS

nové parkoviště v areálu na ještědu, bezpečný přejezd aut přes sjezdovku na ještědu a nové osvětlení sjezdovky. opět dotace. pochybuji o tom že by se to bez konání MS uskutečnilo.

A proč je MS ve vesci?

a kde jinde je vhodnější místo a takové místo aby vyhrálo kandidaturu. ničeho se nechci zastávat jen trochu rozprášit názary lidí že by to šlo udělat jinde a líp. třeba ano ale spousta míst je naprosto nevhodná

v bedřichově je hlavní problém ve velikosti. prostě by se to na bedřichova nevešlo. stejně tak prostorům pro lyžařské tratě podle FIS pravidel musí něčemu vyhovovat. v bedřichově, v harachově by se ekologové zbláznily.

co se týče zasněžení, je absolutní blud že by nebyl sníh. žádná podobná akce by se bez zajištění umělého sněhu neuskutečnila. nikdo nepořádá MS, SP bez zálohy umělým sněhem.

jinak vesec nebyl první místo kde by se to mohlo MS konat. provní kandidatora byla v roce 1998.

jinak možná byla i jiná místa než vesec. jestli pamatuji dobře, mluvilo se ještě o harachově, jabloneckých břízkách, pilínkově, hrabětická louka, bedřichov. z toho mě vychází že ten vesec bylo naprosto to nejmenší zlo

a rozhodně se stavba areálu ve vesci nebude bourat po skončení MS. to je vážně nesmysl. pochybuji o tom že se celý cesec stavil jen pro MS, původně vím že neměl být vůbec položen asfaltový koberec. to bylo právě proto, aby byl areál využitý i v létě

jinak z pohledu na MS lyžařskému sportu fandím, od doby výměny organizátorů to beru jako bojkot MS, prostě politika se do čela MS dostala až moc nefér způsobem, ale to je jen můj názor.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Daleko více, než promr.ané peníze v této akci mě točí akce typu navážet sníh do Prahy a podobné 3.14čoviny. A to prosím vymýšlejí jedinci zvolení za stranu zelených... Spíše zelených mozků... To by mi rozumnější připadlo uspořádat u nás dakar -naše cesty jsou na to jako stvořené...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Lidi to tam možná omezuje, ale tu chvilku to vydržet jde. Vždy když se něco koná tak to někoho omezí. A pokud je to jen jednorázová akce tak lidi buďte tolerantní.

Docela mě teď dostalo jak si lidé stěžují, že bude v praze někde na bývalém smeťáku hrát Madona a lidé si stěžují, že bude hluk a chtějí to bojkotovat. Přitom jde pouze o jeden večer. :smich:

No a co, že se vozí sníh do prahy? Sněhu kua neubude :smich: věř mi ;) .

Jinak mě to mistrovství nezajímá :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bohužel lidem v čr nedochází o kolik větší jsou třeba ty dopravní omezení např. na lyžařských akcích, kterých jsem se mohl účastnit v zahraničí. oproti tomu to je v ČR zařízené přímo perfektně. to že se mluví o zavření cca třetiny liberce je to nejnutněší "zlo". a to že přesto místní ignorují žádosti organizátorů ukazuje jen na tupost čechů.

co jsem měl možnost sledovat např. v rakousku nebo itálii při pořádání světových soutěží v lyžování neexistuje že by si místní dovolili vjet někam, kam je organizátoři požádají o volný prostor. nebo myslíte že to je špatně vymyšlené nebo že je to jen nějaká buzerace??

a ano chápu že lidí z jiných částí republiky se brání, protože většinou okolní ulice ve městě neznají to beru, ale rodáky a lidi z blízkého okolí aby si tvrdošíjně stáli za tím že chtějí jet právě po té a té ulici už moc ne.

bohužel český nároz moc pro ty lyže není. u nás max. fotbal a hokej a to u většiny pro humbuk na stadionech. nechci ale házet všechny do jednoho pytle.

ale jo jsem zvědav který dobrodruh bude chtít zastavit MS nebo vyjádřit svůj nesouhlas další stupidní akcí, stejně jako krádeže značek s omezením, sabotováním sněžných děl nebo likvidací veřejných záchodků.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kdo má rád tento druh sportu, tak to jistě ocení. Vadí to jen lidem, kteří nemají rádi sport.

To jsou s prominutím kecy... Já závodně lyžoval... ale vadí mi megalomanské projekty a že si z naších peněz pár lidí nahrabe. A je fuk jestli je to politik nebo mafián, nebo sportovec.

Editováno: , autor: traveller
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jj, na jednu stranu se řve, jak ubejvá surovin, tají ledy a já neví co, možná že ještě někde umíraj deti hladem a tady se děje taková neskutečná píčovina, že se vozí zasranej sníh z bodu A do bodu B. To mi nepříjde normální a silně se mi to nelíbí. Podobně jako že se u nás prodává obyčejná voda z Itálie a já nevím až z jaký prdele. To se prostě vozí i obyčejná voda naprosto nesmyslně.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MS v Liberci je po finanční stránce opět klasický český průšvih, kdy se využije nějaké krátkodobé euforie národa pro podporu na základě úspěchů sportovců daného odvětví v době, kdy se o takové akci rozhoduje. To, že to bude černá díra na finance snad muselo být jasné každému rozumně uvažujícímu člověku hned na začátku, zvláště pokud je kvůli akci nutné vybudovat mj. část infrastruktury, která bude následně ležet ladem a časem přijde vniveč. A počítat s nějakým extra diváckým zájmem? Počet vstupenek zatím nic moc a za pár dní se uvidí. Pak se to svede na krizi.

Jen pro srovnání, před 14 dny jsem byl na MS ve Val d´Isere, kde ta akce byla určitě mediálně zajímavější než běh. Vstupné nula, zázemí vybudované, ubytovací kapacity mají. Tam si dokážu představit, že na televizních právech vydělali.

Liberec je prostě jen dalším a určitě né posledním rozhazováním peněz, které logicky z velké části končí v kapsách zainteresovaných (zatím na povrch vyplouvají drobnosti), které se prodává pod hlavičkou „medializace ČR“. V minulosti se podobně miliardy (tuším 2) vrazili do Sazka Areny, jaká je návratnost? Teď se nás někteří snaží presvědčit o národním fotbalovém stadionu. Potřebujeme megastadion, který se zaplní, když moc, tak 2x do roka? Podobně úvahy např. o rychlobruslařském stadionu. Pokud to někdo zafinancuje, tak OK. Ale z našich peněz jen proto, že momentálně máme JEDNU supr úspěšnou závodnici? A olympiáda v Praze? No comment …

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jo, pokud by tam nasněžilo, ať si pořádají závody klidně 50x za sebou. Jenže oni ten sníh vozí z hor... Podle mě vrchol nevkusu a plýtvání.

tak otázkou je kolik lidí ví proč se ten sníh z hor odvážel. jasně, rozhodně s tím nesouhlasím, ale mám pocit že opravdu málokdo tuší proč k tomu došlo. jinak MS a vození sněhu z hor spolu nemá nic společnýho.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

MS v Liberci je po finanční stránce opět klasický český průšvih, kdy se využije nějaké krátkodobé euforie národa pro podporu na základě úspěchů sportovců daného odvětví v době, kdy se o takové akci rozhoduje. To, že to bude černá díra na finance snad muselo být jasné každému rozumně uvažujícímu člověku hned na začátku, zvláště pokud je kvůli akci nutné vybudovat mj. část infrastruktury, která bude následně ležet ladem a časem přijde vniveč. A počítat s nějakým extra diváckým zájmem? Počet vstupenek zatím nic moc a za pár dní se uvidí. Pak se to svede na krizi.

Jen pro srovnání, před 14 dny jsem byl na MS ve Val d´Isere, kde ta akce byla určitě mediálně zajímavější než běh. Vstupné nula, zázemí vybudované, ubytovací kapacity mají. Tam si dokážu představit, že na televizních právech vydělali.

Liberec je prostě jen dalším a určitě né posledním rozhazováním peněz, které logicky z velké části končí v kapsách zainteresovaných (zatím na povrch vyplouvají drobnosti), které se prodává pod hlavičkou „medializace ČR". V minulosti se podobně miliardy (tuším 2) vrazili do Sazka Areny, jaká je návratnost? Teď se nás někteří snaží presvědčit o národním fotbalovém stadionu. Potřebujeme megastadion, který se zaplní, když moc, tak 2x do roka? Podobně úvahy např. o rychlobruslařském stadionu. Pokud to někdo zafinancuje, tak OK. Ale z našich peněz jen proto, že momentálně máme JEDNU supr úspěšnou závodnici? A olympiáda v Praze? No comment …

každopádně souhlas. jen důvod proč bylo ve Val d´Isere vstupné zadarmo je fakt, že tam byly dotace od FIS zhruba 5 násobně vyšší. to je ten důvod vstupenek zdarma. Ubytování je zajištěné jak tady tak i tam velmi podobným způsobem. nehledě na to že ve Val d´Isere došlo i na vystěhování lidí z domů na dobu MS, stejně jako to bylo v českém filmu slunce seno.

jinak s penězi, politikou a rozhazováním peněz to funguje stejně jak v liberci tak i v cizině. podle mě všude stejný. a nemusí to být zrovna MS ale i mnohem nižší soutěže.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

tak otázkou je kolik lidí ví proč se ten sníh z hor odvážel. jasně, rozhodně s tím nesouhlasím, ale mám pocit že opravdu málokdo tuší proč k tomu došlo. jinak MS a vození sněhu z hor spolu nemá nic společnýho.

Proč se vozil sníh do Prahy? No protože tam nesněží a pár idiotů se rozhodlo tam udělat závody.. Jinak v Liberci a okolí mají OBROVSKÉ štěstí, že se zrovna sype. Jinak by kamiony se sněhem lítaly jak divé...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Proč se vozil sníh do Prahy? No protože tam nesněží a pár idiotů se rozhodlo tam udělat závody.. Jinak v Liberci a okolí mají OBROVSKÉ štěstí, že se zrovna sype. Jinak by kamiony se sněhem lítaly jak divé...

jsi vedle, pokud by nesněžilo bylo dostatečné zajištění umělím sněhem. nehledě na trvanlivost umělého sněhu, který i při vyšších teplotách zůstane zhruba o 14 dní déle než přírodní

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Jen na okraj, já nemám nic proti pořádání takové akce. Pokud tedy práva za vysílání a výnosy z prodeje lístků a reklamních předmětů tuto akci bezezbytku zaplatí. Nebo ji zaplatí sponzoři. Myslím si, že pořádat ji za nedobrovolného přispění nás všech je vrchol drzosti naších politických špiček. V době, kdy chybí na platy učitelů 2 mld se rozfofruje jeden a půl miliardy. Schválně spojuji tyto dvě věci, neb se to týká stejného ministerstva. No a že se k tomu propůjčila i Kateřina, to už nechápu vůbec... Bylo jí to třeba?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...