Publikováno Březen 19, 200916 r Ahoj všici, chtěl jsem se zeptat zda někdo nemáte nějaký dobrý návod nebo přípravek na údržbu palubní desky. Mám octavii po faceliftu a vyzkoušel jsem již řadu kokpit sprejů, které na plasotvých částech ( kastlík, středový panel ...) fungují dobře, ale na palubní desce vždy vyschnou, nelesknou se, ale hlavně póry úplně zešedivý a udělají se nevzhledné mapy po celé palubní desce. Zřejmě proto že je z jiného materiálu ( nějaký druh gumy) než výše zmiňované ostatní prvky. Už mi došla fantazie co používat a hlavně si ji nechci zničit. Dík moc za odpovědi Mara - TDI už na vždy
Březen 19, 200916 r Používám silikonový olej ve spreji! Nemastí leskne se a ošetřuje plasty. Nastříkat a hadrem přeleštit.
Březen 19, 200916 r Tak tak- silikonik je v poho. Akurat ja ho vzdy nastriakam na handricku a nie priamo na vrch palubovky nakolko sa mi potom nechce pracne umyvat ten silikon z vnutornej strany celn. skla.
Březen 19, 200916 r Ja pouzivam od TurttleWaxu sprej na plasty do interieru a je skvely, voni dlouho (cca tyden) a hlavne vydrzi temer cely mesic se krasne lesknout (samozrejme, ze pozvolna mizi, ale vydrzi opravdu dlouho) a ma dve "moznosti modifikaci", nastrikat a hned rozlestit = matny povrch, a nebo nastrikat a nechat pusobit cca 30s a pak lestit = leskne se jak psi kulky
Březen 19, 200916 r A já zas raději na černý vnitřek matný SONAX Xtreme Čistič přístrojové desky-matný. Nic nezanechává a povrch je krásně semišově matný. Je to ale poměrně drahý.
Březen 19, 200916 r Nejlepší podle mě je COYOTE cockpit s jakoukoliv vůní. Teď jsem vyzkoušel SONAX meruňka,voní hezky,první půl hodinu i pěkně vypadá,ale pak přístrojovka zbělá. Takže Sonax nebrat.... Zkoušel jsem i na jiným autě doma,to má tvrdý plasty a stejnak bílej efekt Upraveno Březen 19, 200916 r od dadaoct
Březen 21, 200916 r Používám origo připravek ze Škodovky takové mléko,a spokojenost žadný odrazy ve skle. http://new.skoda-auto.com/cze/service/acce...fc%3d0000000013 Upraveno Březen 21, 200916 r od Vlasta
Březen 21, 200916 r vlhý hadřík ! , a tvrďte mi co chcete !!!! odpovím ti tedy, jedině vlhký hadřík :-) žádné silicony a jiné leskuplné sračky :-( nechápu jak si matovou palubku může nekdo navyxovat jak psí kulky :-) Upraveno Březen 21, 200916 r od dick
Březen 21, 200916 r Od Sonaxu jedině prostředek na ošetření pneu a gum kolem dveří...jinak nic...alespoň já ne....
Březen 21, 200916 r souhlas s dickem.Nejlepší je hadr a teplá voda. to SmallPuck: ještě jsem neviděl silikónový ojel,který by nebyl mastný.
Březen 22, 200916 r od sonaxu mám i čistič kůže a vůbec to nečistí. Zlatej Motip nebo jak se to jmenuje. Po sonaxu je palubka matná a nádherně ale co se z toho vyklube potom... A jinak lesklá palubka no fuj
Březen 22, 200916 r Ziadny sonax a podobne kokpity ktore su mastne,lesknu sa a este i hnusne smrdia a prach sa na to lepi viac nez ... jak uz spominane visie bolo voda a handricka alebo od skodovky spej na cistenie palubky a interieru najlepsia vec,funguje i na kozu,mal som prilepenu zuvacku na kozi a nechcela ist dole ziadnym prostriedkom ani ladom vobec nicim tak len tak som tam striekol toho priravku od skodovky a zuvacka nikde upne ciste.
Březen 22, 200916 r já vyzkoušel dětské vlhčené ubrousky...a palubka je jako nová :-) A jakou značku používáš?Já je používám v autě hodně na ruce.
Duben 9, 200916 r Vyskusal som uz kadejake spreje ale uz druhy rok pouzivam GEL na interier znacky ARMORALL. Obrovska spokojnost. Tak isto aj lak pouzivam gelovy ARMORALL . Ozaj som s tym spokojny hlavne jednoducha a rychla aplikacia
Duben 11, 200916 r Kazdemu co si zada ... kazdopadne, ten sprej Vam umoznuje jak matny tak i leskly efekt, se slusnou vydrzi a vuni ... Kazdopadne me se lesknouci palubovka libi a vubec se mi od ni neodrazi svetlo a nejak vadi ...
Duben 11, 200916 r ...já jsem měl už spoustu přípravků, Sonax, Turtle Wax, pár českých...ale nejlepší je a to si sedněte: Pronto ...je to sprej na nábytek, s nějakou příměsí a mírně, leč příjemně parfémovaný. Mají víc druhů, já používám ten základní ( světle modrá pixla ) a nemůžu si ho vynachválit.
Duben 11, 200916 r Ono ve finale to konci tak, ze na cisteni vseho lidi pouzivaji uplne jine prostredky, napr. na disky cistic krbu apod.
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.