Přejít na obsah

Označení motorizace

MikeshII

Doporučené příspěvky

Zdravím. Docela by mě zajímali vaše názory na označení vozu motorizací. Dokonce i z výroby se toto dá za 0 Kč odstranit.

Já tam označení mám, ale uvažuji o jeho odstranění - ne snad proto, že by mi vadilo prozrazovat s čím jezdím, ale myslím, že když není vidět co je pod kapotou nemůže se zloděj tak dobře připravit (myslím řídicí jednotka apod.). Jinej důvod nevidím.

Jak jste na tom vy?

Editováno: , autor: MikeshII
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Označení nemám již z výroby,protože jsem nechtěl ať to zbytečně láká zloděje.

V době pořízení to byl nejvyšší model v nabídce Octavie II(2.0TDI v Eleganci), ale

díky v té době ještě nepopulární bílé barvě si méně všímavý zloděj mohl myslet že se jedná o základ se základní motorizací.

Poněvadž´tak to většinou dříve u bílých aut (většinou služebních) chodilo.

Dnes už to tak není.

Odkaz ke komentáři

Tak ja taktiež uvažujem že to dám dole, niežeby som sa hanbil za 16V power alebo kvôli čorkarom, ale mne sa tam nehodí dizajnom. Ku tenkému fontu sa ten hrubý štítok dajak nehodí. lol Skôr rozmýšľam kde ten znak motorizácie dám do interiéru. Niekde pri riadiacej páke by to vyzeralo dobre. :)

Odkaz ke komentáři

Presunuto do spravne sekce. Doporucuji nastudovat ve slovniku cizich slov pojem interier a exterier. ;)

Díky, nejak jsem zapomnel, kde zrovna jsem :-) Srry.

No já nevím jak to chodí s čórkama, ale tak nějak jsem přemýšlel, že většinou zloději odjíždí po vlastních s vykuchaným konstruktem a vyměněnou spínačkou + ŘJ. Proto je podle mě dobrém, když nevědí co pod kapotou máš. Např. 1.4 16V (63kW) ta co je v nových FII a Roomech - tak ta prý má úplně nový model ŘJ. Takže je méně pravděpodobné, že když jde zloděj krást fabii bez štítku (jednuduchý výfuk může značit i HTP), tak prostě nepořídí, protože se špatně připravil. Je to jen teorie - takže jsem zvědav co vy na to.

BTW: přemýšleli jste, jak nejlépe na sundání toho štítku, tak aby nebyly orýpané dveře?

Odkaz ke komentáři

Iluze, ze by se snad nenalepenim stitku s motorizaci zlodej nedozvedel alespon priblizne motorizaci, je smesna. Zrovna u toho zminenyho ropaka staci prochazka kolem auta a letmy pohled na radici paku. Nafta a benzin jdou snad s vyjimkou SII poznat podle vyfuku a nebo treba cerne krytky v prednim narazniku u FII/R. Zakladni motory u SII pak taky podle vyfuku. No a jestli je ve FII/R 1.4/63kW a nebo 1.6/77kW myslim zlodeji asi neresi jako ten nejvetsi problem.

Ja tam stitek mam. Nemam se za co stydet. A necham ho tam uz jenom treba z toho duvodu, ze kdyz nekde zminim vlastnictvi Ruma, kdejaky pako se me zacne ptat jestli 1.2....

Odkaz ke komentáři

Ako píše Bojler, dnes nie je problém zistiť motorizáciu ani letmým pohľadom - iné výfuky, zadné brzdy. Takisto úplne stačí pohľad na VIN kód pod čelným sklom, kto sa vyzná, v zlomku sekundy vie motorizáciu, výbavu aj modelový rok.

Ja štítok nemám, nebol tam z výroby. Myslím, že ani by sa tam nehodil, športovo vyzerajúca červená s bielou strechou na 16" kolesách a štítok HTP, len by to provokovalo pretekárov. Ešte keď som mal kombíka FI, štítok HTP som mal. Každú chvíľu som musel "odolávať" pretekárom na starých pekáčoch, ktorý sa ma snažili na poslednú chvíľu predbehnúť, potom predomnou zabrzdiť a odbočiť do vedľajšej uličky. Nalepil som červené 16V a bol kľud.

Odkaz ke komentáři

Tak díky za mnoho rad. Máte recht, že zloděj kterej ví jak na to, tak mrkne na VIN a je doma. Jinak jednoduchý výfuk + bubny vzadu mají HTP i 1.4 16V takže tam to zas tak jasné není.

Jo a s tím předjížděním je to fakt. U moji staré feldy 1.6 (rv 99) jsem měl vzádu nálepku LPG a základní motorizaci (víko z jiné feldy). Všichni se mě pak snažili předjet i když jsem jel trochu víc než byl limit - asi jde u některých řidičů o mentální blok jet za slabším autem - byť je to v koloně a pak se jede stejně rychle. Nejlepší bylo, když se takovej začal honit s nějakým Peugeotem 206 s motorem 1.1 - čučel jak blázen, že jsem mu ujel.

Editováno: , autor: MikeshII
Odkaz ke komentáři

Označení motorizace jde v pohodě odlepit (je to na oboustranné lepící pásce) a to nejlépe pevnými nehty :t

V žádném případě ale nepoužívej ostré předměty, kterými můžeš poškodit lak (šroubováky, žiletky, ...).

Zbytky lepidla pak odstraníš lihem.

Úplně nejlepší je ale objednat auto bez označení motorizace.

Ještě k tomu VIN kódu pod čelním sklem:

Lze zakrýt nebo odstranit? A nevystavuju se případnému postihu na STK nebo ze strany Pomocníků a ochranářů?

Odkaz ke komentáři

for emkon

Pokud se VIN kódu týká,tak jakékoliv úpravy a zásahy do identifikátorů vozidla,mají za následek technicky nezpůsobilé vozidlo.

Tak tady by se asi nejednalo o odlepování VINu či jeho úpravy. Spíš jde o to zda se dá mezi VIN a čelní sklo dát nějaký předmět např. lepící páska. Normálně je VIN čitelný úplně každému kdo jde okolo.

Odkaz ke komentáři

Já mám označení HTP na 5.dveřích a i na bočních př.dveří pod lištou :)

proč - jednak se za to nestydím, kdo chce, ať mě předjede. Že mě bude chtít "podrtit" i pekáč, když na silnici I.tř jedu 95 km/h, jen aby ukázal, že na haťapku má - s tím se trochu počítá, nebudu kvůli němu s ním závodit, abych zabil sebe či nedejbože ostatní (přísloví: na každou svini se už voda vaří). Spíš to mám proto, aby ostatní gentlemani, kteří mě např. dojedou při mém předjíždění, byli shovívaví, když se mi hned hned nepodaří dokončit úkon, jako jejich třeba 100 kW :rolleyes:

Editováno: , autor: Nohab
Odkaz ke komentáři

Zdravím. Docela by mě zajímali vaše názory na označení vozu motorizací. Dokonce i z výroby se toto dá za 0 Kč odstranit.

Já tam označení mám, ale uvažuji o jeho odstranění - ne snad proto, že by mi vadilo prozrazovat s čím jezdím, ale myslím, že když není vidět co je pod kapotou nemůže se zloděj tak dobře připravit (myslím řídicí jednotka apod.). Jinej důvod nevidím.

Jak jste na tom vy?

Ahoj ja som to dal dole s estetickych dovodov a nie pre to ze ci niekto vie co tam je za motor , to sa da zistit inak napr.cislo karoserie pod celnym sklom a diesel zistis aj podla vyfuku ahoj

Odkaz ke komentáři

• o 4 roky později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...