Přejít na obsah

Upozornenie zapnutych svetiel


kbs1

Doporučené příspěvky

Dobry den, vlastnime Fabiu 1.2 HTP 12V r.v 2004, combi. Nahle prestal fungovat upozornovac zapnutych svetiel (suvisly zvuk ak mate zapnute svetla a pokusate sa z auta vystupit). Rad by som skontroloval ci z neho nevypadol kablik alebo ci sa nestalo nieco ine ale neviem ho najst. Na favorite bol napojeny priamo na poistkovu skrinu, tu som ho vsak nenasiel. Poistky su vsetky OK. Prosim kde sa mam po dany pipac pozriet?

Dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

predtym ako ti sem niekto hodi schemu, ktorym nerozumiem. pipak nie je samostatny ako na starsich autach ale je sucastou pristrojovky. bud je zly repracik alebo poistka. alebo spinac v zamku dveri. ked otvoris vodicove dvere stropne svetlo sa rozsvieti? poisty si vizulane kontroloval alebo meral?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

och, dakujem, vynikajuca tema, je tam uplny detail, myslel som ze neni len jeden repracik na vsetko, myslel som ze jeden je na rucnu brzdu, druhy na svetla a tak :D Lebo kazdy ton znie inak :) Uf ale som fabiu nikdy nerozoberal, snad tu je nejaky topic ako to vsetko vymontovat, nech si neposkodim pristrokovu dosku nebodaj budiky, to by bola obrovska skoda, su krasne...

cartmanko - spinac v zamku dveri skontrolujem, to ma nenapadlo. Inak poistky som pozeral iba okom, nic som nemeral. Kazda vyzerala dobre. Ale svetla na pristrojovke idu, tak ako pristrojovka sama, aj jej podsvietenie. Neviem ci je to dostatocny dokaz ze relevantne poistky su dobre. Pozrem sa na to zajtra, ale tusim skor spinac v dverach, to s osvetlenim tiez vyskusam, mam to nastavene tak, aby mi to nikdy nesvietilo, otravuje ma to :p Vdaka za tipy :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Dnes vecer som mal este jazdu v aute a skusil som ten snimac otvorenych dveri vodica. Nefunguje. Svetla v kabine sa rozsvietia len po otvoreni spolujazdcovych dveri. Skusal som senzor najst ale marne, cakal som nejaky jednoduchy cudlik, ale nic take tam nebolo, ta fabia je naozaj o dost zlozitejsia nez moj stary favac :D Idem prehladat forum, ale myslim ze pricina nefunkcnosti je uz teraz jasna. Dakujem!

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ok, nemozem to najst, hladal som teraz asi 45 minut na fore a nic :( neviem ani poriadne ako sa to ma nazyvat, ale hladanie slova "senzor" a "senzory" vacsinou vratili vysledky ohladom motora a "senzor dvere" tiez nic... kde mam ten senzor hladat?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Podívej se sem http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=67344. Mělo by tam být všechno o spínači v zámku.

Mě taky přestal fungovat poté co jsem zámek promazal silikonovým olejem. Už jsem měl koupený mikrospínače na výměnu a známej mě poradil, abych koupil technickej benzin, štěteček a zámek pročistil, že může být spínač zanešenej. Zkusil jsem to, prolil benzinem a spínač se rozchodil. :)

Editováno: , autor: z-e-v-l
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Vdaka zevi, takze spinac je v zamku... hmm to ma moc nepotesilo, rozoberat sa mi to vobec nechce, este to pokazim a co potom... je to auto rodicov, ti by mi aj hlavu odtrhli :D Najhorsie ze nemame garaz, takze ked sa mi to nahodou nepodari zlozit, nezamknem auto :( Btw mame central. Skusim to este premazat benzinom ako si mi hovoril - zamok je STRASNE zaspineny, to som si vsimol vcera ked som hladal ten spinac :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

ach kruci, nic z toho nemam, to sa do toho naozaj radsej nepustim :( Dnes som prisiel na jednu vec, presne ako sa pise v temate http://forum.skodahome.cz/index.php?showtopic=67344 sa mi stava, ze ked dvere zatvorim tak, ze uz drzia ale este niesu pribuchnute, tak sa ten snimac vtedy aktivuje a auto si mysli ze som dvere prave otvoril. Ked to spravim (ale naozaj pomaly ich iba zaklapnem) tak mi zacne bzucat palivova pupma tak ako to robila ked som pred tym normalne otvoril dvere. Mozno to staci premazat :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Toto mě to taky dělalo, že když dveře nebyly docvaklý tak se rožlo světlo a pomohl ten technickej benzin. Štětečkem jsem to pročistil a nechal protýct a rozjelo se to. Zkus to a uvidíš. Kdyžtak potom jedině výměna.

Editováno: , autor: z-e-v-l
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...