Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Minulý týden se mi stalo, že jsem chtěl ze zadního skla u O1 stírnout sníh, stěrač popojel cca. 10 cm ve směru stírání a pak zdechnul. Nejel tam ani zpět, prostě uvázl na jednom bodě. Když jsem pak opakovaně spustil stěrač, tak jen slyším, jak vrčí motorek, ale stěrač se nahýbe. Pojistka OK, ostřikovač stříká. Mám se připravit na výměnu motorku nebo může být zrada ještě jinde?

Editováno: , autor: camron
Vloženo
Minulý týden se mi stalo, že jsem chtěl ze zadního skla u O1 stírnout sníh, stěrač popojel cca. 10 cm ve směru stírání a pak zdechnul. Nejel tam ani zpět, prostě uvázl na jednom bodě. Když jsem pak opakovaně spustil stěrač, tak jen slyším, jak vrčí motorek, ale stěrač se nahýbe. Pojistka OK, ostřikovač stírá. Mám se připravit na výměnu motorku nebo může být zrada ještě jinde?

A není možný,že se Ti protočila osa motorku v uchycení?

Vloženo
A není možný,že se Ti protočila osa motorku v uchycení?

Tak to nevím, ještě jsem to nerozebíral. Ale možný, že tam pod tím náporem sněhu něco povolilo nebo se protočilo. Ostatně by tomu možná i napovídalo to, že ten motorek vrčí. Co by s v tomto případě muselo vyměnit?

Vloženo

Takže to bylo tak, jak jste psali. Všechny převody uvnitř motorku jsou kovové, jen to jedno klíčové převodové kolo je z plastu, takže bylo totál rozžvejkané. Jistil to zánovní motorek z vrakáče za pětikilčo a stěrač už zase stírá....:-)

P.S.: Tímto bych chtěl varovat všechny, že ozvláště zadní stěrač je jen na vodu, protože ni silnějšího neutáhne a dopadne jako já... ;)

• o 1 rok později...
Vloženo

jen takový malý dotaz.. Nejde mi docela dobře setřít zadní okno. Ve vrchní části stíraného oblouku mi vždy zůstane kousek nesetřen..

Někde jsem četl že to je věčný problém Octávií.. Už jsem vyměnil ramínko i gumu a furt nic... Nemáte s tím někdo zkušenosti jak toto vyřešit...

Vloženo
Ano, je to vyrobny problem zadnych stieracov na Octavii... maju slaby pritlak.

Vymen to za ramienko z VW Touran, stieratko z VW Polo a nebudes mat viac problemy :)

Díky za radu. Jen dotaz: Ten VW Touran a to Polo musí být nějaký určitý rok výroby?

Vloženo (editace)

Kupis: ramienko stieraca VW Touran (1T0 955 707C) a stieratko VW Polo (6Q6 955 425A)

Ak nemas vzadu ostrekovac, tak kupis krytku z Octavia II Combi (1Z9 955 435),

ak ho mas, tak musis kupit krytku z VW Polo (6Q6 955 435B)... trosku budes musiet zbrusit zospodu,

aby nechytala sklo, ale je to robota tak na 5min.... a vysledok zaruceny :palec2:

Editováno: , autor: Wojnar
  • o 2 týdny později...
Vloženo
Kupis: ramienko stieraca VW Touran (1T0 955 707C) a stieratko VW Polo (6Q6 955 425A)

Ak nemas vzadu ostrekovac, tak kupis krytku z Octavia II Combi (1Z9 955 435),

ak ho mas, tak musis kupit krytku z VW Polo (6Q6 955 435B)... trosku budes musiet zbrusit zospodu,

aby nechytala sklo, ale je to robota tak na 5min.... a vysledok zaruceny :palec2:

Mám OCT I a jak to tam vyřeším když mám ostřikovač vyveden do 2 trysek na ramínku ostřikovače???Díky :palec2:

Vloženo (editace)

Zkus to prostříknout védéčkem mě to pomohlo ....špatně doléhala ta pružina co tam je neměla pořádnou sílu" přítlak na okno"

Editováno: , autor: dandyx
Vloženo
Mám OCT I a jak to tam vyřeším když mám ostřikovač vyveden do 2 trysek na ramínku ostřikovače???Díky :palec2:

Uff, tak toto neviem... ja som mal klasicku trysku.... ale predpokladam ze tak nejako to ma aj OII (mozno sa mylim).

Moznost pre teba by bola dat komplet stierac (ramienko, trysku ostrekovaca, krytku, stieratko) z OII combi ;)

• o 8 měsíců později...
Vloženo

Může mi prosím někdo poslat návod jak rozebrat motorek zadníhoo stěrače na combi r.v 99 pokud možno i foto

Při stírání jde cukavě dík muj mail:L5@seznam.cz :)

• o 3 týdny později...
Vloženo

Ja mam problem,ze mi nefunguje zadni ostrikovac.Sterac stira,ale na sucho!!Predni ostrikovace skla funguji. Tak bych uvital nejakou tu radu jak to rozebrat a zprovoznit!!Diky za kazdou radu.

Vloženo

Trysku demontujes kombinackami, skus pootacat a tahat, ide to tazko, precistis ihlou, ak poradim prerob si na striekanie z brzdoveho svetla na dverach, nakolko to strieka proti smeru prudenia vzduchu a neni to najvhodnejsie riesenie zo strany vyrobcu.

• o 2 týdny později...
Vloženo

Ahoj mám stejny problem :aggressive: při ostřikování z trysky na zadní okno nic nejde, ale v levem kaslíku u podběhu je spousta směsi.To jak tu radí vytahnout trysku to myslí bez rozebíraní plastu :kuk: venku je ještě velká zima a nerad bych neco rozlámal.díky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...