Triskos Vloženo 13. Červen 2009 Sdílet Vloženo 13. Červen 2009 (editace) Zdárek, rozsvítila se mi kontrolka oleje a já na to cca 20km ještě dojel. Když jsem dorazil domů, tak ho tam v pohodě dolívám, páč olej byl na spodní risce, možná malinko pod ní. Dorazil ke mně otec a když jsem toto řekl, tak mi vynadal, že jsem to mohl zadřít. Ptám se tedy, je nutné při rozsvícení kontrolky olej ihned (myslím tím sofort :-) ) vyměnit? Nebo těch 20km je ještě v pohodě? Jinak motor mám 1,6 75kw. Díky za info. Editováno: 13. Červen 2009, autor: Triskos Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadacek Vloženo 13. Červen 2009 Sdílet Vloženo 13. Červen 2009 Bud v klidu u O II jsem se svítící kontrolkou najel daleko více než 20km Starosti nejsou na místě, až s červenou kontrolkou bych nedoporučil ani těch 20km.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 13. Červen 2009 Sdílet Vloženo 13. Červen 2009 Ale on právě vůbec nepíše, jestli to byla kontrolka oranžová nebo červená. Což je dosti důležité. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Triskos Vloženo 13. Červen 2009 Sdílet Vloženo 13. Červen 2009 Zdárek, díky za info, vůbec jsem netušil, že jsou ty kontrolky dvě. Svítila ta oranžová, takže je to v richtiku :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adryk Vloženo 13. Červen 2009 Sdílet Vloženo 13. Červen 2009 Mne ta červena zasvieti raz za čas neviem vystopovat chybu .Raz sa ozve potom dlho nič.Predtym toho bolo viac ,ale po vymene oleja sa to skludnilo.Neviete čo by to mohlo byt tak nahodov nejake zakladne veci ktore treba skontrolovat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadacek Vloženo 13. Červen 2009 Sdílet Vloženo 13. Červen 2009 tipujučidlo.. občas blbne, pro klid = výměna, ale nebude to nic levnýho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rolbař Vloženo 14. Červen 2009 Sdílet Vloženo 14. Červen 2009 1,6 maže ještě s cca 1l oleje, nedávno jsem podobné auto servisoval, majiteli ani ta kontrolka moc nevadila Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pmaster Vloženo 16. Červen 2009 Sdílet Vloženo 16. Červen 2009 Mne ta červena zasvieti raz za čas neviem vystopovat chybu .Raz sa ozve potom dlho nič.Predtym toho bolo viac ,ale po vymene oleja sa to skludnilo.Neviete čo by to mohlo byt tak nahodov nejake zakladne veci ktore treba skontrolovat. mal som to iste, casom to doslo do takeho stadia ze cervena kontrolka svietila v kuse spociatku iba blikala, prblem bol v cerpadle rozdrtsa vzajomne, nebol tlak pomohla vymena, ps: bez tlaku som najazdil cca 200km a nesetril som ho Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adryk Vloženo 17. Červen 2009 Sdílet Vloženo 17. Červen 2009 mal som to iste, casom to doslo do takeho stadia ze cervena kontrolka svietila v kuse spociatku iba blikala, prblem bol v cerpadle rozdrtsa vzajomne, nebol tlak pomohla vymena, ps: bez tlaku som najazdil cca 200km a nesetril som ho mysliš vymena celeho olejoveho čerpadla nemaš prehlad čo stalo nove Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 17. Červen 2009 Sdílet Vloženo 17. Červen 2009 adryk. Najprv si daj skontrolovat tlak oleja na kolko ti tlaci ol.cerpadlo. Mozno mas len zle cidlo . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adryk Vloženo 17. Červen 2009 Sdílet Vloženo 17. Červen 2009 adryk. Najprv si daj skontrolovat tlak oleja na kolko ti tlaci ol.cerpadlo. Mozno mas len zle cidlo . tlak oleja zmeram jedine v servise rozmyšlam spravne to čidlo som už skoro menil pri vymene oleja ale ten tupec v autoservise my predal zle,potom som sa dozvedel že su dva druhy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pmaster Vloženo 17. Červen 2009 Sdílet Vloženo 17. Červen 2009 mysliš vymena celeho olejoveho čerpadla nemaš prehlad čo stalo nove uz ani neveim presn e nieco okolo 400eur daval som to na firmu tak neviem ci s dph alebo bez Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 18. Červen 2009 Sdílet Vloženo 18. Červen 2009 ADRYK. Ano tlak oleja ti zmeraju v servise, nemusi to bit Skoda servis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
adryk Vloženo 18. Červen 2009 Sdílet Vloženo 18. Červen 2009 (editace) Na nejakom fore som ešte čital o nejakom site v olejovej vani je tam nejake? Že vraj môže byt zanesene karbonom Editováno: 18. Červen 2009, autor: adryk Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jirka21 Vloženo 18. Červen 2009 Sdílet Vloženo 18. Červen 2009 (editace) 14.-je sací koš oleje a na dně je sítko,které se může zanést. 1-je olejové čerpadlo. Editováno: 18. Červen 2009, autor: Jirka21 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 19. Červen 2009 Sdílet Vloženo 19. Červen 2009 Par fotiek : Spinavy saci kos. Vycisteny saci kos-sitko Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
CIJOML Vloženo 19. Červen 2009 Sdílet Vloženo 19. Červen 2009 Bud v klidu naposledy sem na konvicku na maxiku dojel 2000 km nez sem se dostal k memu oleji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Majino Vloženo 3. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 3. Říjen 2009 no páni opýtam sa aj ja vás... dnes večer... Octavia 1.6/55kW, rv 99, mi počas cesty zasvietila kontrolka červená a 3x píplo... ale hned aj zhasla... došiel som s tým do mesta...vypol motor odišiel som a ked som sa vrátil k autz tak cesta z mesta potom domov(ale to neblikla)... tipujem 15km cca nabehal... čo to znamená? ak by bolo málo oleja... nemala by svietiť stále? resp. nebolo to len nejaké zblbnutie? zajtra ráno sa pozriem na stav oleja... potom to tu poprípade doplním... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
dadacek Vloženo 4. Říjen 2009 Sdílet Vloženo 4. Říjen 2009 zblbnutí.. může ti někde hnít nějaký kablík nebo tak něco.. Dal bych to na vag, tam se určitě zapsala i závada s přesnějším popisem, než že jen blikla červená kontrolka.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zedd Vloženo 7. leden 2010 Sdílet Vloženo 7. leden 2010 Zdárek, rozsvítila se mi kontrolka oleje a já na to cca 20km ještě dojel. Když jsem dorazil domů, tak ho tam v pohodě dolívám, páč olej byl na spodní risce, možná malinko pod ní. Dorazil ke mně otec a když jsem toto řekl, tak mi vynadal, že jsem to mohl zadřít. Ptám se tedy, je nutné při rozsvícení kontrolky olej ihned (myslím tím sofort :-) ) vyměnit? Nebo těch 20km je ještě v pohodě? Jinak motor mám 1,6 75kw. Díky za info. Ještě teda všeobecně. Oranžová kontrolka je hladina oleje a červená je tlak oleje. Takže při rozsvícení oranžové ještě není panika, ale zpravidla stačí dolít olej (oranžová svítí když je olej na spodní rysce). Při rozsvícení červené už nesaje čerpadlo a potom bych se pídil po špinavých sítkách a vadných čidlech. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
silarm Vloženo 25. leden 2010 Sdílet Vloženo 25. leden 2010 Jestlize sviti cervena kontrolka OKAMZITE zastavit... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Crros Vloženo 27. leden 2010 Sdílet Vloženo 27. leden 2010 Tak ja mel dne ska takový podobny problem, po asi dvoudenim stani ve velkych mrazech se mi pri startovani parkrat rozsvitila, ale po nastartovani zase zhasla, nutno dodat, že jsem nastartoval až na potreti. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dodo-Kolín Vloženo 27. leden 2010 Sdílet Vloženo 27. leden 2010 to 'Crros': Při startování to je podle mě v normě, protože otáčky čerpadla jsou nízké=není tlak. Po nastartování musí zhasnout-což se stalo, takže je vše v pořádku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fofoja Vloženo 27. leden 2010 Sdílet Vloženo 27. leden 2010 To "Crros": ja som mal dnes to isté Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rasto12 Vloženo 28. leden 2010 Sdílet Vloženo 28. leden 2010 Som tu od dnes novy a chcel by som sa tiez s vami podelit o svoju skusenost, kedze aj toto forum mi pomohlo moj problem odstranit, aj ked som este nebol zaregistrovany :-). Mam dovezenu Octavia I 1,6i 75 kW, prerobená na LPG. Jedneho dna, bolo to este pred Vianocami som isiel po dialnici BA-SC a z nicoho nic mi 3x zapipala a zacala blikat cervena kontrolka tlaku oleja - olejnicka. Kedze nebolo kde okamzite zastavit, isiel som dalej a asi po 1 km kontrolka prestala blikat. Lenze na druhy den sa stalo presne to iste, tak som siel k do servisu v RK, kedze som tam bol na dovolenke a tam mi povedali, ze je to chybne cidlo a aj mi ho vymenili. Lenze... Asi po 300 - 400 km sa to zacalo opakovat znova a v castejsich intervaloch, takze dalsia navsteva servisu, ale uz som siel do osvedceneho, kde chodievam pravidelne a mozem odporucat - Autobors, Novy Zivot - Vojtechovice, okr. DS. Tam mi navrhli, ze by v prvom rade vycistili sitko/saci kos v olejovej vani. A nemylili sa, sitko bolo zanesene karbonom a inymi necistotami, takze ho vycistili a vyzera, ze by to malo byt v poriadku, teda aspon zatial. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.