Publikováno Červen 22, 200916 r Zdravim, omlouvam se pokud tu zakladam zbytecne tema, ale nenasel jsem, ze by se tu neco podobneho resilo.. O vikendu jsem na chvili ridil otcovu Octavii, 1,6 74kW (snad) r.v. 2004 Po startu zustala svitit kontrolka EPC a otacky kolisaly v rozmezi 500 - 1500. Nedalo se s tim jet, tak jsem to zhasnul znovu nastartoval a vse bylo OK. Dojel jsem tam i zpet a uz se to neobjevilo. Pry se to stalo poprve. Spise ze zvedavosti, by me zajimalo co to muze byt. (Nastartovat snad umim... ) Ma to najeto cca 60 000 km Diky
Červen 22, 200916 r Predpokladam, ze sa jedna o 1.6/75KW nie 74KW, kedze je to rok 2004 - tato ma uz elektronicky plyn a problem by som hladal v potenciometri na plynovom pedali, kedze aj kontrolka EPC signalizuje poruchu tohoto systemu. Ked Ti tie otacky lietali a pridal si plyn, boli otacky stabilne?
Červen 22, 200916 r Autor Ano asi to bude 75 kW, pokud si dobre pamatuji tak s plynem to bylo stabilni, ale byl jsem dost vykuleny z toho co to dela. (prece nemuzu mit takovou smulu, sednu do toho jednou za 3 roky a posere se to..) Jinak, asi to s tim nema zadnou souvislost, ale vsimlnul jsem si, ze otec po startu pridava na volnobeh plyn, protoci motor a pak se rozjzdi (tohodle jsem si vsimal neposledy na starych skoda 105 a podobne), nevim z jakeho duvodu, na sve Fabii nastartuju a jedu...
Červen 22, 200916 r Zrejme to teda bude ten potenciometer na pedale plynu, ked svieti EPC, ale kolisanie otacok moze sposobovat aj skrtiaca klapka. Ak mas moznost, daj to napichnut na VAG, mozno je v RJ zapisana chyba toho potenciometra... Ak je to pedal plynu, mozes skusit vycistit ten potenciometer, alebo ho radsej rovno vymenit a mas pokoj
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.