domino666 Vloženo 29. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2009 ja mam facelift a nasavanie tepleho vzduchu tam uz nemam (ale EGR mam) vid foto (sorry za kvalitu, som to fotil mobilom) na kryte co ma lospablos foliu tak ja tom mam plne, cize tadial vzuch sa nedostane a ani nema odkial, kedze nemam otvor na vyfuk potrubi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 29. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 29. Srpen 2009 Tak oši, koukal jsem teď na to sání a nasává to i teplý vzduch, Modrá šipka zepředu studeny 4ervená šipka zezadu teplý Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ancovka Vloženo 30. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2009 Takže to nasává jen ohřátý vzduch vedle od motoru?? Jestli jsem to správně pochopil z fotky.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 30. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2009 No a studený ze předu. Jestli tam je nějaka klapka co to přepíná nevím Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 30. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2009 To saje možná když stojíš, jinak to asi nápor vzduchu z předu "přetlačí". ...není to třeba jen odtok vody? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ancovka Vloženo 30. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2009 No většinou bejvá pro odtok vody malinká dirka.. A nebo to splňuje ty 2 funkce, sání a odtok Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 30. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2009 Ono v dešti to třeba při 150ti něco vody nachytá... ...tak proto vám to tak jede...vodíkový motor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Woody Vloženo 30. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2009 No, chtěl bych vidět toho, kdo pojede s 1,2 40 kw v dešti 150 km/h Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 30. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 30. Srpen 2009 Tak jsem trochu zapřeháněl, no... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TiGeRZ Vloženo 1. Září 2009 Sdílet Vloženo 1. Září 2009 (editace) Tak oši, koukal jsem teď na to sání a nasává to i teplý vzduch,Modrá šipka zepředu studeny 4ervená šipka zezadu teplý No ja mam ten otvor skoro upchaty. nechal som tam dole cca 3mm na odtok. Chcem sa spytat ci ma niekdo tu klapku(bimetalovu co sposobuje regulaciu) v tych airboxoch(nad motorom) odstavenu tak, len aby isiel vzduch priamo z vonku ? Jednoducho napevno zafixovat nasavanie z vonka : Editováno: 1. Září 2009, autor: TiGeRZ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mpavlik Vloženo 1. Září 2009 Sdílet Vloženo 1. Září 2009 No z uvedene upravy mam tak trosku smisene pocity. Napad je to urcite dobrej, zpusob sani vlnovcem v hornim krytu mi taky neprijde prilis idealni. To reseni, jak to ma udelana F2/R vypada mnohem lepe. Pokud bych to ale chtel predelat, tak bych se asi snazil sehnat potrebne dily na vrakovisti a udelat to co nejprecizneji. Lepeni hadicek do filtrboxu a podobne veci... no pokud by to bylo docasne reseni s tim, ze po otestovani se to predela do "ucesane podoby", pak proc ne. Ale pro dlouhodobe pouziti bych se bal. Kazdopodne, hlavu vzhuru, snaha se ceni Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 1. Září 2009 Sdílet Vloženo 1. Září 2009 třeba k 1,2ce jde dle Etky přikoupit (pokud to neni uz v serii - nevim) právě hadice a predni nasávací plast a napojí se to na kryt motoru co má integrovanej filtr v sobe. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
domino666 Vloženo 2. Září 2009 Sdílet Vloženo 2. Září 2009 'NNNTomas' to hej, ale vacsinou sa to davalo na 40kw, ten ma iny kryt a airbox, v 47kw verzie mas zopodu krytu aj tak dierky, takze to bude jedno ci tam das ten kusok hadicky k maske, moc tomu nepomozes Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 3. Září 2009 Sdílet Vloženo 3. Září 2009 Jo dle Etky je to k 40kW... Stejně to sání má malej pruměr, se tam toho moc nenažene... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
hubo44 Vloženo 7. Listopad 2009 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2009 Chcel by som radu či možem dať na HTP 40KW sanie 47KW. Povodne mam poškodene a ked musim kupiť tak by som tam dal to vačšie. Ten motor by myslim dostal viac vzduchu. Vadilo by to alebo by to trošku pomohlo? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honz@ Vloženo 13. Březen 2010 Sdílet Vloženo 13. Březen 2010 Tak jsem si to zde celý pročet a zajímalo by mne jak to má třeba udělaný woody, viz foto: Toto sání se u této motorizace dělá zruba od roku 2004 (já mám ještě ten starší), ale nikde z fotek jsem našel, jak toto nasává teplý vzduch?? Jinak plně souhlasím s maltou, teplý vzduch musíš nasávat a ne jen "ohřívat" původním sáním tvoje upravené.. nemáte někdo čísla těch dílů? box a hadice? chtěl bych to taky předělat na 1,2 12v díky moc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kachna80 Vloženo 13. Říjen 2010 Sdílet Vloženo 13. Říjen 2010 Ja chip od cimbu mám a přínos to je. Ale nikde jsem neslyšel, ani nečetl že by chipoval na 54 kW. To je nějaká novinka? A je pravda, že Janda o téhle úpravě mluvil, dostaneš tím tak 3-4 kW. Ale tohle ti prostě projev auta nezmění natolik, že je tím možné jezdit 180 km/h jako běžnou cestovní rychlostí. Beru to jako vrchol HTP. vrchol je 190 u nenachipovane fabky 1.2 12V combi, tuhle rychost drzi , aspon ta moje , ale je jasny , ze ji takhle samozrejme netrapim a byl to jen kratkodoby test limitu. Tesim se az to mr. Cimbu nachipuje Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
capillus Vloženo 24. Únor 2011 Sdílet Vloženo 24. Únor 2011 Mohl byste mi někdo prosím přečíst číslo spojovací trubky mezi klapkou a filtrboxem? Mám Fabku z r. 2002 (HTP 40kW) se sáním v krytu a taky bych chtěl sání mimo. Hledám tu hadici na netu asi tejden a nic. "Profíci" z různejch shopů mi nedokážou na dotaz odpovědět a dokola opakujou: Potřebujeme číslo toho dílu. Fitrbox a zbytek udělám jinak, ale tu hadici ke klapce bych chtěl origo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
domino666 Vloženo 25. Únor 2011 Sdílet Vloženo 25. Únor 2011 myslis toto? 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
capillus Vloženo 25. Únor 2011 Sdílet Vloženo 25. Únor 2011 To je přesně ono, díky moc! Není tam víc variant? V jedné odpovědi z e-shopu tvrdili, že se v roce 2006 vyráběli pro HTP 40kW tři různé verze té trubky. Předpokládám ale, že i kdyby to tak bylo, tak jsou pro mě použitelné všechny (vzhledem k tomu, že zbytek budu kutit jinak). Nebyla by tam ještě prosím čísla těch hadiček a odlučovače na odvětrání vaček (č.15 na obrázku výše)? Ještě jednou mockrát děkuju! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
domino666 Vloženo 26. Únor 2011 Sdílet Vloženo 26. Únor 2011 cislo tej hadicky je: 03E 103 474 C, ale podla mna mozes pouzit tu z tvojho stareho airboxu 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
capillus Vloženo 26. Únor 2011 Sdílet Vloženo 26. Únor 2011 (editace) Dobrá, děkuju. Až to dokutim dám sem foto. edit: Přeci jen ještě jeden dotaz. Ta bílá "věc" na mezi odvětrávacími hadičkami - je to odlučovač oleje nebo zpětný ventil? Je to hezky vidět i na Woodyho fotce na první stránce. Já to na své hadičce nemám, tak nevím, jestli se to do mé verze ještě nedávalo nebo je to schované ve víku motoru. Má to taky nějaké číslo? Nemůžu to nikde najít. Podej mi prst a chytnu ti celou ruku, co? Doufám, že ještě nejsem moc otravnej. Editováno: 26. Únor 2011, autor: capillus Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
domino666 Vloženo 27. Únor 2011 Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 uff, ale fakt netusim co myslis tou bilou vecickou, skus to zakruzkovat ... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
capillus Vloženo 27. Únor 2011 Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 No, možná je to součástí té hadičky č.15 ( 03E 103 474 C). Na netu jí nikdo nenabízí, asi budu muset zajet někam na vrakáč. Někdo někde psal, že je to odlučovač oleje, ale spíš bych si tipnul na ten zpětný ventil, aby se vyrovnával případný přetlak v krytu vaček a zamezil zpětnému nasávání vzduchu do krytu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
makrela Vloženo 5. Duben 2011 Sdílet Vloženo 5. Duben 2011 Tak jsem se taktéž rozhodl předělat sání na své Fabii (2003, hatch.). Zajímal by mě názor na řešení v tomhle videu... Jinak se mi líbí řešení s tím externím filterboxem. Řeší to i situaci, kdyby voda stříkla do motoru ze spoda (pokud je to vůbec možné), tak se dovnitř nic nedostane. Což si myslí že jenom s otevřeným volným filtrem možné je. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.