MirekM Vloženo 24. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2009 Svítí vám červeně nebo žlutě kontrolka po výměně oleje po prvním nastartování než se naplní olejem filtr? Jak dlouho na volnoběh se plní filtr? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
blizard Vloženo 24. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2009 ne nesvítila, po výměně a nastartování bylo vše zhasnuté. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MirekM Vloženo 24. Srpen 2009 Autor Sdílet Vloženo 24. Srpen 2009 Tak to je stejný stav jako u mě. Psal tu někdo, že po odjezdu ze servisu vypadl výpustný olejový šroub a vytekl olej aniž by svítila olejová kontrolka a přidřel motor. Jsem zvyklý ze Š105, že než se naplní poloprůtočný filtr, je v rozvodu oleje nízký tlak a tlakový snímač signalizuje nízký tlak (svítí kontrolka oleje). Je mně jasné, že Fabie má plnoprůtočný filtr a snímá tlak oleje pro mě neznámo kde, takže signalizace funguje asi jinak. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 24. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2009 Čidlo je vedle filtru, většinou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MirekM Vloženo 24. Srpen 2009 Autor Sdílet Vloženo 24. Srpen 2009 Mezi čerpadlem a filtrem nebo až za filtrem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
marvin Vloženo 24. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 24. Srpen 2009 chvilku to trvá - než olejové čerpadlo začne dávat olej - odhad : max. 20 s, většinou je to do 5 s P.S.: Nejde ani tak o naplnění filtru, jako o vybudování tlaku olejovým čerpadlem! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MirekM Vloženo 25. Srpen 2009 Autor Sdílet Vloženo 25. Srpen 2009 Tak tomu poněkud nerozumím, na starších Škodovkách je zubové čerpadlo (dvě ozubená kola) a olej tlačí okamžitě (mechanická kontrolka tlaku zhasína i při otačení motoru startérem). Pokud mám ale v cestě filtr, musím jej nejprve naplnit a pak se teprve dostane olej do olejových rozvodů, proto jsem očekával, že než se naplní filtr, bude kontrolka oleje svítit i u Fabie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 26. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2009 no můj garážník, co mi měnil nedávno se taky divil, že nic nesvítí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 26. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2009 Třeba to má nastvenou nějakou prodlevu, pro tyto případy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dr. Zoidberg Vloženo 26. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 26. Srpen 2009 Mám po výměně oleje a nic nesvítilo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 27. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2009 Třeba to má nastvenou nějakou prodlevu, pro tyto případy Spíše na velký pokles tlaku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 27. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2009 (editace) Mám dojem, že při nízkém tlaku se červená kontrolka rozsvítí až po překročení 1500 ot./min. Editováno: 27. Srpen 2009, autor: rkonf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NNNTomas Vloženo 27. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2009 Hej ty "nademnou" máš pravdu ) viz DP Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lancelot Vloženo 27. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 27. Srpen 2009 Aha, tak jsem zase o něco chytřejší. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.