Publikováno Srpen 24, 200916 r Svítí vám červeně nebo žlutě kontrolka po výměně oleje po prvním nastartování než se naplní olejem filtr? Jak dlouho na volnoběh se plní filtr?
Srpen 24, 200916 r Autor Tak to je stejný stav jako u mě. Psal tu někdo, že po odjezdu ze servisu vypadl výpustný olejový šroub a vytekl olej aniž by svítila olejová kontrolka a přidřel motor. Jsem zvyklý ze Š105, že než se naplní poloprůtočný filtr, je v rozvodu oleje nízký tlak a tlakový snímač signalizuje nízký tlak (svítí kontrolka oleje). Je mně jasné, že Fabie má plnoprůtočný filtr a snímá tlak oleje pro mě neznámo kde, takže signalizace funguje asi jinak.
Srpen 24, 200916 r chvilku to trvá - než olejové čerpadlo začne dávat olej - odhad : max. 20 s, většinou je to do 5 s P.S.: Nejde ani tak o naplnění filtru, jako o vybudování tlaku olejovým čerpadlem!
Srpen 25, 200916 r Autor Tak tomu poněkud nerozumím, na starších Škodovkách je zubové čerpadlo (dvě ozubená kola) a olej tlačí okamžitě (mechanická kontrolka tlaku zhasína i při otačení motoru startérem). Pokud mám ale v cestě filtr, musím jej nejprve naplnit a pak se teprve dostane olej do olejových rozvodů, proto jsem očekával, že než se naplní filtr, bude kontrolka oleje svítit i u Fabie.
Srpen 27, 200916 r Třeba to má nastvenou nějakou prodlevu, pro tyto případy Spíše na velký pokles tlaku
Srpen 27, 200916 r Mám dojem, že při nízkém tlaku se červená kontrolka rozsvítí až po překročení 1500 ot./min. Upraveno Srpen 27, 200916 r od rkonf
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.