Červenec 13, 200718 r Měl jsem 1,9SDI Octavia combi cca 1/2 roku. +krásnej zvuk motoru, nízká spotřeba, bezúdržbovej držák +fakt výbornej pracant do městském a příměstsého popojíždění +řazení bez spojky jen s ubráním nebo přidáním plynu - slabší akcelerace jak při rozjezdu z nuly, tak hlavně pak třeba z 50 na 90 atp,... (zlatá Fabia HTP) - na dálnici hrůza, přez 150 to nešlo dostat snad skoro nikdy
Červenec 13, 200718 r jo a hlavne fabie sdi chytaji uplne na drb,jak teple,tak studene,jen jsem drbnul na klicek,tak okamzite chytal,to tdi toci vic
Červenec 13, 200718 r ve felde sdi neni,je tam bez primeho vstrikovani jeste klasickej komurkac,vykon ale stejnej 47kw,u fabii a octavek je to jinak zprevodovane,tak to i celkem jede,kdyz se to rozmota,mel jsem kratkou fabii sdi,dobry,ale na pet lidi slabe,jinak nesmrtelnej motor,octavka je tezsi,ale jak rikam,je to nesmrtelne ,ale vetsinou to byly v octavkach klasiky,takze zakl.vybava,klimu jsem tam jeste nevidel,aspon u tech deseti oct sdi,co jsem videl,ve fabii jsem klimu mel a na sdi v peti lidech s klimou to nejelo,muselo se to hodne tocit Jj, to jsem se spletl, ve feldě byl jenom 1,9D mě spletla ta kilowatáž. V kombíku to musí být zajímavý, hlavně, když je naloženej.
Červenec 13, 200718 r Ja v tom jednou jel a muzu jen potvrdit to co uz tu zaznelo - desne ztezklej rozjezd a vubec cela prace motoru jestli se to tak da nazvat - proste je to cely takovy liny kdyz se to netoci - a tosme v tom jeli 2 - a ani pak to nebylo o moc lepsi.Na druhou stranu - do mesta jak delany,nizounka spotreba.Treba pro taxary,autoskoly atd. dobra volba. Upraveno Červenec 13, 200718 r od Planeta
Červenec 13, 200718 r já se projel s Fábií s tímto motorem a nepříjde mi jako nějak špatnej. 185 to jede taky a i to s autem trošku hejbá, tak nevím, co vám na tom vadí
Červenec 13, 200718 r Tak tuto neslavnou motorizaci má soused.Jak píšete pro pět lidí to je děs.A teďka začal stavět a nechal si za to dát závěs na tahání stavebního matriálu .to bude pochoďák.Uvidíme časem Upraveno Červenec 13, 200718 r od Diesel
Červenec 13, 200718 r já se projel s Fábií s tímto motorem a nepříjde mi jako nějak špatnej. 185 to jede taky a i to s autem trošku hejbá, tak nevím, co vám na tom vadí ve fábce je to o něčem jiném, ta je podstatně lehčí než Oktavie
Červenec 15, 200718 r NO,pánové.Já mnel Sdíčko 4 roky a nemúžu si na nej vúbec stežovat. Výbava Ambiente,full elektrika. A to by ste se divili jak to dokáže fičet!!! Leckdy si nejaký ty Tdíčkaři mysleli že tam mám tu nálepku na kufru Sdi jenom pro srandu. Koupil sem ho fungl nový a pěkne sem ho zaběhl a nalítal sem na tom 70 tis km.Spotřeba natom byla geniální a i když sem mnel plný auto lidí tak to svúj tach mnelo-přece 1.9 je 1.9.Má to přece i nejaký ten krouťák.
Červenec 15, 200718 r Měl jsem 1,9SDI Octavia combi cca 1/2 roku.+krásnej zvuk motoru, nízká spotřeba, bezúdržbovej držák +fakt výbornej pracant do městském a příměstsého popojíždění +řazení bez spojky jen s ubráním nebo přidáním plynu - slabší akcelerace jak při rozjezdu z nuly, tak hlavně pak třeba z 50 na 90 atp,... (zlatá Fabia HTP) - na dálnici hrůza, přez 150 to nešlo dostat snad skoro nikdy Naftak a krasny zvuk? heh.....
Červenec 15, 200718 r Měl jsem 1,9SDI Octavia combi cca 1/2 roku.+krásnej zvuk motoru, nízká spotřeba, bezúdržbovej držák +fakt výbornej pracant do městském a příměstsého popojíždění +řazení bez spojky jen s ubráním nebo přidáním plynu - slabší akcelerace jak při rozjezdu z nuly, tak hlavně pak třeba z 50 na 90 atp,... (zlatá Fabia HTP) - na dálnici hrůza, přez 150 to nešlo dostat snad skoro nikdy taky mi přijde že to motáš pěknej zvuk u naftáka ? to ne řazení bez spojky ? umíš jezdit ? zrychlení dobrý ale z 90 vejš už problém na dálnici 180 v pohodě měl jsem SDi 3 roky najel jsem 100000 km ,nikdy žádná oprava TDi je ale odost lepší ,prostě to je jiný svezení
Červenec 15, 200718 r Ja nepisu ze tichej, ale ze pro my usi krasnej. Jsem odkojenej na vesnici (traktory, kombajny a tak) a miluju proste ten spokojenej brumlavej zvuk a nejlip jeste u studenyho motoru ;-) . Řazení: když byly vhodné podmínky tak jsem opravdu spojku, (zvyklý z vozů s bezsynchroníma převodovkama) nepoužíval, jen při rozjezdech, nebo když byl hustý provoz a Octavia nakonec skončila v AAA kde k ní neměli vůbec žádné připomínky. A maximálka 180? No nevím, tabulkově měla ta moje 163 km/h a to byl v reálným provozu (neberu cesty z kopce) + - i její strop.
Červenec 15, 200718 r jo jo tabulkově jo ,ale já cesta z Tplic do Ústí 180 s plně naloženým autem kol ,měl jsem jich tam 8 .
Červenec 15, 200718 r Kamarád mě svezl s Fabií kombi 1.9 Sdi a nepřipadá mi to vůbec lenošné.Spotřeba prý kolem 5litrů a když tomu dává pořádně zabrat(po dálnici konstantních 170-180) tak si vezme prý nanejvýš 7litrů A není to tak dávno co před námi jela Octa Sdi(s čtyřmi pasažéry na palubě), my jeli v Yarisu 1.0VVTi(ve dvou lidech) a do kopce nám v pohodě ujela Jinak s tím krouťákem to není slavný: 133Nm při 2200 až 2600 ot.Výkon 50Kw při 4200 ot.Je to taková alternativa k benzínové 1.6 55Kw...
Červenec 16, 200718 r o víkendu jsem honil fábku kombi SDI, je to dělník to jo, spotřeba krásná,ale pružnost nikde je to prostě lenoch a zvlášt když jsem zvyklej na TDi před lety jako přechod z feldy 1,3 bych tpo bral ted už ne, ve 4 lidech to s klimou jelo jak žebřinák bez koní
Červenec 16, 200718 r Mel jsem tu cest s timhle lenochodem jet a je to fakt liny..a liiiiiinyyyyyyyy....Do mesta si to dokazu predstavit,ale na nejaky dlouhy cesty?Neohrabanej motor,aby se rozjel,musis tocit jako benzinak,proste NE!!To je podobnej krok do tmy jako 1.3MPI v Octavce...
Červenec 17, 200718 r taky jsem měl tu čest s tím jet, žádnej závodák to není, když se rozjedte tak je to slušný, ale jinak z nízký rychlosti je akcelerace slabá. Žádnej závodák, ale na pohodový ježdění stačí a spotřeba dobrý. Jak tu někdo napsal , tak je to podobný benzínu 55 kw Jet s tím ve čtyřech do Alp bude asi horor, ale na ježdění u nás to jde . Levná varianta TDi. Něco za něco
Červenec 17, 200718 r taky jsem měl tu čest s tím jet, žádnej závodák to není, když se rozjedte tak je to slušný, ale jinak z nízký rychlosti je akcelerace slabá. Žádnej závodák, ale na pohodový ježdění stačí a spotřeba dobrý. Jak tu někdo napsal , tak je to podobný benzínu 55 kwJet s tím ve čtyřech do Alp bude asi horor, ale na ježdění u nás to jde . Levná varianta TDi. Něco za něco Podobný jo, ale benzíňák 55Kw je trochu mrštnější: 1.9 Sdi zrychlení z 0 na 100Km/h za 19 vteřin(to je jako Š 120), 1.6 55Kw za 14,5 vteřiny.Ale zase ta 55Kw nejezdí za 5 litrů.Holt něco za něco
Červenec 18, 200718 r taky jsem měl tu čest s tím jet, žádnej závodák to není, když se rozjedte tak je to slušný, ale jinak z nízký rychlosti je akcelerace slabá. Žádnej závodák, ale na pohodový ježdění stačí a spotřeba dobrý. Jak tu někdo napsal , tak je to podobný benzínu 55 kwJet s tím ve čtyřech do Alp bude asi horor, ale na ježdění u nás to jde . Levná varianta TDi. Něco za něco Podobný jo, ale benzíňák 55Kw je trochu mrštnější: 1.9 Sdi zrychlení z 0 na 100Km/h za 19 vteřin(to je jako Š 120), 1.6 55Kw za 14,5 vteřiny.Ale zase ta 55Kw nejezdí za 5 litrů.Holt něco za něco ...veď SDI a 1,4 ku nemali vôbec povoliť do Octavie...
Červenec 19, 200718 r Mel jsem tu cest s timhle lenochodem jet a je to fakt liny..a liiiiiinyyyyyyyy....Do mesta si to dokazu predstavit,ale na nejaky dlouhy cesty?Neohrabanej motor,aby se rozjel,musis tocit jako benzinak,proste NE!!To je podobnej krok do tmy jako 1.3MPI v Octavce... Sry za 1.3...1.4 samozrejme..Holt je vedro
Červenec 19, 200718 r taky jsem měl tu čest s tím jet, žádnej závodák to není, když se rozjedte tak je to slušný, ale jinak z nízký rychlosti je akcelerace slabá. Žádnej závodák, ale na pohodový ježdění stačí a spotřeba dobrý. Jak tu někdo napsal , tak je to podobný benzínu 55 kwJet s tím ve čtyřech do Alp bude asi horor, ale na ježdění u nás to jde . Levná varianta TDi. Něco za něco Podobný jo, ale benzíňák 55Kw je trochu mrštnější: 1.9 Sdi zrychlení z 0 na 100Km/h za 19 vteřin(to je jako Š 120), 1.6 55Kw za 14,5 vteřiny.Ale zase ta 55Kw nejezdí za 5 litrů.Holt něco za něco ...veď SDI a 1,4 ku nemali vôbec povoliť do Octavie... Proč by je neměli povolit do Octavie.Na popojíždění po městě, kratší vzdálenosti mimo dálnice a rychlosti do 120Km/h nejsou špatné a že s plným autem nejedou na dálnici 190Km/h to musí být každému jasné.Jenomže češi šetří kde můžou a pak se diví, že jim to nejede když si koupí 1.4Mpi.Navíc co se týká spolehlivosti, tak 1.9 SDi je docela držák a 1.4Mpi je tak stará=osvědčená,jednoduchá koncepce že u ní taky moc problémů není.
Červenec 19, 200718 r taky jsem měl tu čest s tím jet, žádnej závodák to není, když se rozjedte tak je to slušný, ale jinak z nízký rychlosti je akcelerace slabá. Žádnej závodák, ale na pohodový ježdění stačí a spotřeba dobrý. Jak tu někdo napsal , tak je to podobný benzínu 55 kwJet s tím ve čtyřech do Alp bude asi horor, ale na ježdění u nás to jde . Levná varianta TDi. Něco za něco Podobný jo, ale benzíňák 55Kw je trochu mrštnější: 1.9 Sdi zrychlení z 0 na 100Km/h za 19 vteřin(to je jako Š 120), 1.6 55Kw za 14,5 vteřiny.Ale zase ta 55Kw nejezdí za 5 litrů.Holt něco za něco ...veď SDI a 1,4 ku nemali vôbec povoliť do Octavie... Proč by je neměli povolit do Octavie.Na popojíždění po městě, kratší vzdálenosti mimo dálnice a rychlosti do 120Km/h nejsou špatné a že s plným autem nejedou na dálnici 190Km/h to musí být každému jasné.Jenomže češi šetří kde můžou a pak se diví, že jim to nejede když si koupí 1.4Mpi.Navíc co se týká spolehlivosti, tak 1.9 SDi je docela držák a 1.4Mpi je tak stará=osvědčená,jednoduchá koncepce že u ní taky moc problémů není. s tím stářím máš pravdu, 1,4 resp 1,3 má základ už v MBéčku blok motoru se v průběhu těch 40ti let skoro vůbec nezměnil Jsem ani nečekal, že se to tu tak rozjede, Mám slíbenou jízdu s tou 1,9 SDI, tak to porovnám s tou svojí 1,6/55 a uvidíme
Červenec 19, 200718 r já se projel s Fábií s tímto motorem a nepříjde mi jako nějak špatnej. 185 to jede taky a i to s autem trošku hejbá, tak nevím, co vám na tom vadí Občas střídám naftové motory u nás v podniku. U SDI je znát každý člověk na víc. Každopádně to žádný tarzan není ani když v tom jedu sám. Co mne ale velmi překvapilo, je naftová 1,4. Zvuk je takový zvláštní, ale jinak to upaluje suprově.
Červenec 20, 200718 r taky jsem měl tu čest s tím jet, žádnej závodák to není, když se rozjedte tak je to slušný, ale jinak z nízký rychlosti je akcelerace slabá. Žádnej závodák, ale na pohodový ježdění stačí a spotřeba dobrý. Jak tu někdo napsal , tak je to podobný benzínu 55 kwJet s tím ve čtyřech do Alp bude asi horor, ale na ježdění u nás to jde . Levná varianta TDi. Něco za něco Podobný jo, ale benzíňák 55Kw je trochu mrštnější: 1.9 Sdi zrychlení z 0 na 100Km/h za 19 vteřin(to je jako Š 120), 1.6 55Kw za 14,5 vteřiny.Ale zase ta 55Kw nejezdí za 5 litrů.Holt něco za něco ...veď SDI a 1,4 ku nemali vôbec povoliť do Octavie... Proč by je neměli povolit do Octavie.Na popojíždění po městě, kratší vzdálenosti mimo dálnice a rychlosti do 120Km/h nejsou špatné a že s plným autem nejedou na dálnici 190Km/h to musí být každému jasné.Jenomže češi šetří kde můžou a pak se diví, že jim to nejede když si koupí 1.4Mpi.Navíc co se týká spolehlivosti, tak 1.9 SDi je docela držák a 1.4Mpi je tak stará=osvědčená,jednoduchá koncepce že u ní taky moc problémů není. s tím stářím máš pravdu, 1,4 resp 1,3 má základ už v MBéčku blok motoru se v průběhu těch 40ti let skoro vůbec nezměnil Jsem ani nečekal, že se to tu tak rozjede, Mám slíbenou jízdu s tou 1,9 SDI, tak to porovnám s tou svojí 1,6/55 a uvidíme Tak až se svezeš, dej vědět.Jsem docela zvědavý jak to dopadne.No osobně si myslím že 1.9 SDi prohraje.1.6 55Kw má zrychlení za 14,4s a to Sdi až za těch 19s.SDi určo vyhraje ve spotřebě ale to bude asi všechno.Teď se objevilo na vyzkoušeno.cz jedno Sdičko za 95tis. kč ale má dost najeto.Jo a VW tuto motorizaci dělá dál.Viděl jsem ji jako nabídku u nějaké jejich dodávky(Transporter-nevím přesně)...ale je to 2.0 SDi.Jenom nevím co je to přesně zač.Přesněji jestli je to 2.0TDi bez turba se systémem PD, nebo je to s klasickým vstřikovacím čerpadlem.
Červenec 20, 200718 r ted jsem jel po dalnici a prede mnou najizdela novej ww caddy sdi,trosku me omezil,tak jsem zablikal,tak tomu slapl,zakourilo se a byl v prd.........a to jsem jel 140,tak normalni sdi to nebude
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.