Přejít na obsah

Ventily 1.4 16V 74kw

century

Doporučené příspěvky

Host Guest_fabka2004
Přesně tak 16V si prostě zaslouží dobrý olej mě byla doporučena pro 16V plná syntetika a používám ten samý jako "houmr" -_- Castrol txt softec..jen opravdu je trošku dražší..ale raději dopřeji autíku dobrý olej :)

urcite Ti nebola doporucena plna syntetika, ale olej urcitej specifikacie.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Host Guest_fabka2004
Přesně tak 16V si prostě zaslouží dobrý olej mě byla doporučena pro 16V plná syntetika a používám ten samý jako "houmr"  -_-  Castrol txt softec..jen opravdu je trošku dražší..ale raději dopřeji autíku dobrý olej :)

Ja pouzivam Castrol GTX 5W-40 a nemyslim si ze by bol tiez zly. ;)

tazko povedat, co je dnes zle, to je pojem relativny, ale zly nieje ak to mam takto povedat.

Ale urcite je velke mnozstvo podstatne lacnejsich olejov v rovnakej kvalite...

Ak chces poviem to aj opacne, poznam ovela kvalitnejsie oleje za rtovnaku cenu

Odkaz ke komentáři

Host Guest_fabka2004
Přesně tak 16V si prostě zaslouží dobrý olej mě byla doporučena pro 16V plná syntetika a používám ten samý jako "houmr"  -_-  Castrol txt softec..jen opravdu je trošku dražší..ale raději dopřeji autíku dobrý olej :)

Ja pouzivam Castrol GTX 5W-40 a nemyslim si ze by bol tiez zly. ;)

Je to alternativa pro softec, já teď budu měnit a dávám Magnatec 5W-40, což je tebou popisovaný olej. Podařilo se mi sehnat za opravdu super cenu <_<

spominane tri oleje, su dost odlisne na to aby boli alternativa jeden druheho

Odkaz ke komentáři

O pán jě nějaký odborník a trousí tu nějak moc moudra...já vím co mi bylo doporučeno...

Odkaz ke komentáři

spominane tri oleje, su dost odlisne na to aby boli alternativa jeden druheho

Spominane posledne dva oleje su to iste.Plny nazov je Castrol GTX 5W-40 Magnatec ;)

:smich: přesně tak, pánko chytrej se nám do toho nějak zamotává. Jinak pokud nevěříš, že se jedná o alternativu, tak všude, kde se Castroly (oleje) prodávají je pověšená brožurka, kde jsou tabulky o tom v jakém autě, který olej použít a dále, který olej použít jako alternativu při dolívání. No a u toho TXT je uvedený právě magnatec, protože TXT se normálně např. na benzínkách neprodává. Souhlasím s ostatními, než začneš psát moudra, tak si o tom nejdříve něco přečti.

Odkaz ke komentáři

kamo neviem o co ti ide ale skus si zistit ake oleje sa davaju od vyroby a potom pri vymenach mne staci ze ten olej bol doporuceny svojimi vlastnostami a splna normu vw 502 00. takze kto ma v 16V olej Castrol TXT Softec 5W-40 tak je vsetko v najlepsom poriadku. samozrejme ze aj spominany Castrol GTX Magnatec 5W-40 splna tiez normu. takze davaj si do auta co chces to je tvoja vec.

Odkaz ke komentáři

Som automechanik s 30 ročnou praxou a mam Fabiu 74 kw a 22000 km.

Je tam skutočne odporúčaný plnosyntetický olej z dovodu skorého mazania menších súčiastok z ktorých je tento motor zkonštruovaný. Čo sa týka detonácie za jazdy je zrejmé sposobená chybným čidlom klopania. Na mojom motore nedochádza ku klopaniu ani pri natankovaní benz..95. Ale aj tak používam 98.

S pozdravom všetkým diskutujúcim ľudom JANO

Odkaz ke komentáři

Je tam skutočne odporúčaný plnosyntetický olej z dovodu skorého mazania menších súčiastok z ktorých je tento motor zkonštruovaný. Čo sa týka detonácie za jazdy je zrejmé sposobená chybným čidlom klopania. Na mojom motore nedochádza ku klopaniu ani pri natankovaní benz..95. Ale aj tak používam 98.

To cidlo je aj u slabsich verzii,alebo sa montuje len do 16 ventilou?

Odkaz ke komentáři

Zdravím Vás. Čidlo klepania je upevnené na stene bloku a je u každého benzinového motora súčasť regulácie zapaľovania . Je priamo napojené na elektr. jednotku motora a ak pri zaťažení motora zachytí , že motor klepe dá o tom elektr. jednotke signál a tá v zlomku sekundy zníži predstih o 3 stupne.

V našej dielni sa nestretávame s chybnými čidlami a neviem či by ho dokázala naša čítačka chybných kodov identifikovať. Čidlo je podľa mna dost jednoduchá súčiastka takže by nemala byť drahá, ale dnešné ceny sú nevyspytateľné

S pozdravom Jano

Odkaz ke komentáři

Teda jako nad tim olejem co v tom ma sem se vazne zdesil, se divim ze mu to este vubec jede ze uz se mu ten motor nerozpadl, to je naprosto obycejnej olej to bych snad nedal ani do sekacky na travu. A absolutne se ani neblizi norme co se tam ma davat. Je to celkem vysokootackovej motor, respektive aby jel musi se tocit to vsici vime a tomu musi odpovidat volej a tenhle to neni.

Proste jakoukoly syntetiku, ktera splnuje normu ale panboze co to psal 15w-40 nebo co tak to je vazne nakej olej do sekacky ne :D.

Odkaz ke komentáři

O pán jě nějaký odborník a trousí tu nějak moc moudra...já vím co mi bylo doporučeno...

este horsi pripad, ten, co to doporucoval, sa v tom bohuzial nevyzna a jeho rada napacha viacej skody ako uzitku. Ale capujte co Vam radia -_-

Odkaz ke komentáři

este horsi pripad, ten, co to doporucoval, sa v tom bohuzial nevyzna a jeho rada napacha viacej skody ako uzitku. Ale capujte co Vam radia -_-

Co to tady meleš? TXT Softec je na 16v ideální. B)

Odkaz ke komentáři

Jano, urcite Vam hovorili ze je predpisany olej plne synteticky, alebo povedali normu?

Priklanam sa k tomu, ze Vam povedali normu, s prihliadnutim, ze najlepsie by bolo plna syntetika (dobre vytiahne peniaze z vrecka zakaznikov, a v neposlednom rade sa pekne nabali servis), a o co im ide v poslednom rade, sofer odchadza spokojny s pocitom ze dal autu vsetko co vie.

Buhuzial, dal autu vsetko co vie -_-

Plna syntetika nema nic spolocne s rychlostou mazania, pretoze plna syntetika 20W-30 maze horsie za studena ako plny mineral 15W-40 a pod.

Viskozitne triedy nemaju nic spolocneho s tym, ci je to mineral si syntetika :smich:

takze ak Vam na skoleni ucviedli tento dovod, tak ste si bud zle spravuili poznamky, alebo Vas krmia hlupostami, co Vam Vas ziacik na ZŠ vyvrati :p

Odkaz ke komentáři

Teda jako nad tim olejem co v tom ma sem se vazne zdesil, se divim ze mu to este vubec jede ze uz se mu ten motor nerozpadl, to je naprosto obycejnej olej to bych snad nedal ani do sekacky na travu. A absolutne se ani neblizi norme co se tam ma davat. Je to celkem vysokootackovej motor, respektive aby jel musi se tocit to vsici vime a tomu musi odpovidat volej a tenhle to neni.

Proste jakoukoly syntetiku, ktera splnuje normu ale panboze co to psal 15w-40 nebo co tak to je vazne nakej olej do sekacky ne :D.

akykolvek olej co splna prilusnu normu, a ak ju splna aj 15W-40 plny mineral ci syntetika, tak preco nie?

Ak jazdi casto dlhe trate a ma malo studenych startov, tak naco mu je 0W-30?

Odkaz ke komentáři

Chtěl bych se zeptat, jestli originál dodávaný olej Castrol Powertec 10w-40 je dobrý do 1.4 16v 55kw a jestli to je polo nebo plná syntetika. Byl jsem zvyklí na plnou synt. 0w-40 Mobil1 co jsem dával do Mazdy 323 1.6 16v na motoru jsem měl 195000 a byl OK. Tak nevím jestli vyměnit v mé Fábce Castrol za Mobil1. Jsem po první výměně mam naj.cca. 18000km tak ještě by to určitě bez problémů šlo. Je pravda, že Mobil1 stojí cca 580 kč/l a Castrol Pow. cca 290 kč/l. A právě i ta cena Powertecu mě trochu zaráží je to kvalitní olej ? "jen za 290 kč/l".... Výrobce píše, že je vysoce výkoný. Díky za názory ;) Mimochodem mi v servisu účtovali 4 litry :smich: a motor má obsah pouze 3.2 l no ještě něco filtr max 3.5. Dobrý ne... Zloději :angry:

Odkaz ke komentáři

Chtěl bych se zeptat, jestli originál dodávaný olej Castrol Powertec 10w-40 je dobrý do 1.4 16v 55kw a jestli to je polo nebo plná syntetika. Byl jsem zvyklí na plnou synt. 0w-40 Mobil1 co jsem dával do Mazdy 323 1.6 16v na motoru jsem měl 195000 a byl OK. Tak nevím jestli vyměnit v mé Fábce Castrol za Mobil1. Jsem po první výměně mam naj.cca. 18000km tak ještě by to určitě bez problémů šlo. Je pravda, že Mobil1 stojí cca 580 kč/l a Castrol Pow. cca 290 kč/l. A právě i ta cena Powertecu mě trochu zaráží je to kvalitní olej ? "jen za 290 kč/l".... Výrobce píše, že je vysoce výkoný. Díky za názory ;) Mimochodem mi v servisu účtovali 4 litry :smich: a motor má obsah pouze 3.2 l no ještě něco filtr max 3.5. Dobrý ne... Zloději :angry:

Použít se ten olej určitě dá, ale jestli chceš pro motor to nejlepší použij olej 5W-40, který se jeví jako ideální pro tyto motory.

Jinak to o čem píšeš, to je klasika našich servisů. Naučtují ti 4l, do motorů nalijí 3.5 a automechanik má za chvíli pro sebe olej na výměnu zdarma. Je potřeba dělat blbého, zeptat se, kolik tam přijde a kolik bude na faktuře, pak to bude jistě správně. Nebo tam přijít s vlastním olejem, jako jsem to teď udělal já. Mám přesně po horní rysku a ještě zbylo na případné dolití.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...