Přejít na obsah

Kontrolka ABS

r.crusoe

Doporučené příspěvky

A teď babo raď.....

Tak a po včerejšku mám další nemilou zkušenost a ABS.Po 360km se včera vracím domů,celou cestu vše v pořádku.Potom jsem přijížděl na křižovatku,chci trochu přibrzdit,sešlápnu pedál a ozvalo se škrčení jako bych táhl něco po zemi-snad od předních kol,vibrace jsem cítil i v pedálu.Vypadalo to jako by mi upadlo kolo.Tak brzdu povolím,sešlápnu znova a vůbec mi pedál nešel sešlápnout,jako by mechanická překážka.Naštěstí to bylo při rozjezdu takže jsem nejel moc rychle a zabrzdil jsem ručkou.Potom jsem se normálně rozjížděl ozvalo se opět škrčení,brzda šla už sešlápnout a najednou se rozsvítila kontrolka ABS a škrčení přestalo! Dneska jedu do servisu,uvidím co zjistí,jsem z toho pěkně na nervy- ku...!!

Editováno: , autor: hawkehi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

A teď babo raď.....

Tak a po včerejšku mám další nemilou zkušenost a ABS.Po 360km se včera vracím domů,celou cestu vše v pořádku.Potom jsem přijížděl na křižovatku,chci trochu přibrzdit,sešlápnu pedál a ozvalo se škrčení jako bych táhl něco po zemi-snad od předních kol,vibrace jsem cítil i v pedálu.Vypadalo to jako by mi upadlo kolo.Tak brzdu povolím,sešlápnu znova a vůbec mi pedál nešel sešlápnout,jako by mechanická překážka.Naštěstí to bylo při rozjezdu takže jsem nejel moc rychle a zabrzdil jsem ručkou.Potom jsem se normálně rozjížděl ozvalo se opět škrčení,brzda šla už sešlápnout a najednou se rozsvítila kontrolka ABS a škrčení přestalo! Dneska jedu do servisu,uvidím co zjistí,jsem z toho pěkně na nervy- ku...!!

Tak jsem včera byl na diagnostice a hlásí levý přední snímač ABS-tak snad to bude ono.Jdu ho vyměnit !

Odkaz ke komentáři

• o 4 měsíce později...

zdravím hoši,

včera po návštěvě STK v Brně jsem se dopátral po výčtu na VAG, že je zjištěna závada pod číslem 04FC.

Dále mi bylo oznámeno,že se jedná snad o závadu na Hydr.čerpadle s následným popisem

"Systém nenačetl žádné mezní hodnoty".

Proveden výmaz a nastavení do 0 závad.

Po zkušební jízdě opět stejný problém, start kontrolky zhasnou, rozjezd ABS se zapne kontrolka. Po dobu jízdy rožnuta.Stále dokola.

Doporučení, začít výměnou brzd.kapaliny.

Jedná se o vůz Oct. 1.8 - 20V 92kw r.v.1997

Díky za každou informaci.

Zdravím z Brna Richard.

Odkaz ke komentáři

No, ve VISu jsem to tvoje číslo chyby nenašel... :mellow: Tak jsem si ho přeložil z hexa, a ejhle - 01276 lol

Taky jsem měl problém s ABS, stejné chování, STEJNÝ kód chyby, a to :

01276 - Hydraulické čerpadlo ABS (V64)

16-10 - signál mimo toleranci - Sporadicky

Takže - můžeš mít problém s napájením čerpadla, já po poradě tady na fóru jsem "na tupo" oškrábnul cínovou plochu 30A nožových pojistek v pojistkovém bloku na akumulátoru (nové jsem někam zabordelil :D ), který jsem navíc vyhodil ven, protože pod jeho plastovým nosníkem jsou 2 šrouby s ukostřeným silovým vedením, které jsem odšrouboval, oškrábnul kabelová očka, prostříkal i s pojistkami něčím jako je Kontaktol, vrazil vše zpátky, VAGem vymazal závady, a ABS běhá jako zamlada :palec2: . Musím to ještě napsat do svého postu, každý by podle mě měl napsat, jak svůj problém vyřešil, pro poučení druhých.. :punk:

Snad ti to pomůže, hodně zdaru! -_-

Editováno: , autor: Viktor X
Odkaz ke komentáři

Vyvést extra pojistku....

Zdravím všechny,

a díky za typy, závada odstraněně uplná blbost, bylo to způsobeno pojistkou nad baterkou.Po vyjmutí a kontrole a vsunutí zpět se již závada neopakuje,ABS plnně funkční,následná kontrola přes Vag u bratránka,proveden výmaz z paměti a doposud bez problému.

Tak ještě jednou všem zůčastněným za pomoc či radu.

Zdraví Richard Brno :)

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Ahoj, mám oktu rok 01 4x4 PD. Dnes jedu a za jízdy se mi rožne kontrolka ABS...tak to chcípnu, nastartuju a zhasne .... celé odpo v pohodě ...večer nastartuju, jedu a svítí pořád !!!! nepomůže ani chcípnutí... na VAGu to nebylo, ale co může být příčinou ???

Odkaz ke komentáři

Kolik stojí čidlo na kolo ? kde ho tam přesně najdu ???

Pojistky na baterce ??? vím jen o pojistkách vlevo na palubce !!!!

Snad to nebude spínačka, jak jsi to poznal ???

Čidlo mě stálo kolem 600,-kč. Bude asi nejlepší když to necháš projed Vagem aby ses mohl zaměřit na jednu věc.

Odkaz ke komentáři

Kolik stojí čidlo na kolo ? kde ho tam přesně najdu ???

Pojistky na baterce ??? vím jen o pojistkách vlevo na palubce !!!!

Snad to nebude spínačka, jak jsi to poznal ???

Na akumulátoru máš tu černou krabičku, kde jsou připojené kabely a jsou tam také asi tři pojistky. Tak ty pročisti. Bude možná stačit je párkrát vytáhnout a vrátit zpět. Nic tě to stát nebude a myslím, že bude problém tam, u oktávek to často zlobí. :palec2:

Editováno: , autor: KaJe
Odkaz ke komentáři

Takze jsem mrknul na ty pojistky u baterky, trosku jsem je ocistil a vypada to OKI, od ceho to jsou jeste pojistky, ABS a ty dve ???

Jinak kde jsou umisteny ty cidla ABS u kol ??? a VAG mi pripadne najde konkretni cidlo ???

Snad to ale byly jen kontakty u te baterky, díkec za radu :-)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...