Wittmann Vloženo 19. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 19. Říjen 2015 svatá pravda. Ten karosářský tmel je lepší než silikon. Jenže, kdyby se s ním stahovačka "podmázla" tak to jde pak hodně blbě rozdělat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HeFab Vloženo 20. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2015 (editace) Ja tomu silikónu celkom verím. Tlak vody vo dverách nie je, len voľné stekanie po tej sťahovačke. Vibráciám by to tiež malo odolávať. Dúfam, že aj striedaniu teplôt leto/zima. Na druhé dvere sa chystám v sobotu, zdá sa, že zatekajú menej, tak ten plech obídem silikónom bez uvoľňovania skrutiek. Predné dvere sú zatiaľ suché, tam to tiež len preventívne zatriem bez uvoľňovania plechu. Editováno: 20. Říjen 2015, autor: HeFab Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rados_ Vloženo 20. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 20. Říjen 2015 Jojo... šrouby jsou výhra.... jde to pak celé o dost lépe.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
HeFab Vloženo 28. Říjen 2015 Sdílet Vloženo 28. Říjen 2015 (editace) Tak mám za sebou pretesnenie druhých zadných dverí. Asi najväčší problém je vysunutie tapecu z tej plastovej lišty u skla. Osvedčil sa mi tento postup: zospodu zvnútra páčidlom opatrne povysunúť tapec na strane zámku dverí a následne vyviklaním vysunúť. Tapec musí byť pri tomto úkone maximálne kolmo k zemi, ale len toľko, koľko dovolí vyčnievajúci hriadeľ kľučky sťahovania okna, (vzadu mám švihadlá ). Samozrejme, vysunutiu tapecu predchádza násilné vytrhnutie príchytiek. Ale zatiaľ nepraskla ani jedna Editováno: 28. Říjen 2015, autor: HeFab Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
juro111 Vloženo 19. Únor 2016 Sdílet Vloženo 19. Únor 2016 Ahojte chlapi. Tiež mám problém so zatekaním cez pravé zadné dvere. Prečítal som to tu celé a zajtra sa na to chystám mrknúť. Našiel som jedno zaujmavé video. Nie je moje, tak dúfam, že majiteľ sa nenahnevá ak to sem dám. V čase 1:26 je informácia, že treba najprv vyháknuť tiahlo poistky dverí, aby sa nezlomilo. Ako a kde sa to robí? Nemá k tomu náhodou niekto fotku? Ďakujem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 19. Únor 2016 Sdílet Vloženo 19. Únor 2016 já bych řekl, že se tim myslí, že ho máš vyzáhnout z tapecu. Což se nejlépe dělá, když ho zamáčkneš a vyndáš spodem. Až to budeš dělat, tak si určitě poradíš. Jde jen o to, aby jsi nezapomněl, že to na tom čudlíku visí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 20. Únor 2016 Sdílet Vloženo 20. Únor 2016 Nebo kolík před demontáží tapecu normálně pootoč a vytáhni. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
sagitarius Vloženo 6. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 6. Červenec 2016 Měl bych dotaz: Když odvrtám nýty toho plechu se stahovačkou, dá se normálně sundat, nebo mi při tom spadne sklo do dveří? Nemám tušení, jak je to vevnitř udělaný, a na čem sklo vlastně visí. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wittmann Vloženo 8. Červenec 2016 Sdílet Vloženo 8. Červenec 2016 sklo je uchycené ve stahovacím mechanismu. Pokud ho neuvolníš, tak stahovačku nevyndáš. Ve stahovačce jsou velké špunty, vyndej je, sjeď se sklem dolu. Přední sklo má šrouby, zadní silonový kolíček Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 23. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2016 Ahoj, přidám své zkušenosti, před pár dny jsem objevil vlhké zadní koberce a samozřejmě i tapec dveří u své fabie. Zřejmě tam nějak zatékalo již několik let, protože ale vzadu jezdí převážně pes a tak jsme silně zapocená skla přičítaly právě jemu. Pravou příčinu jsem tedy objevil až teď a protože je již zima, tak jsem zkusil dveře přetěsnit lepící páskou. Doufám že to vydrží alespoň do příštího léta a pak bych to případně udělal lépe. Prasklo mi 5 upevňovacích příchytek a ulomily se packy jedné krytky repráčku. Chce to při sundávání krytky uprostřed rádiusové hrany špičkou nože oddálit a po cvaknutí stačí nadzvednout a je venku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 23. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2016 Ahoj,ta páska není moc řešení a bojím se,že ti povolí ve velkém mrazu. Stačí trošku,voda zateče,zmrzne a pásku odtáhne. No držím ti palce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
psurn Vloženo 23. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2016 Taky jsem sám zvědavý, kolik vydrží. Chtěl jsem původně dát 2 vrstvy ale nakonec dal jen 1. Je problém tu pásku přitisknout zcela bez mezer, ale jinak celkem drží, je pevná a vodě odolná. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mirek 835 Vloženo 23. Říjen 2016 Sdílet Vloženo 23. Říjen 2016 Jo píšou to o ní,ale není nic moc. Sám jsem ji párkrát použil na něco jiného a asi za měsíc se mi odlepovala. Však uvidíš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jack_lib Vloženo 6. Duben 2017 Sdílet Vloženo 6. Duben 2017 Zdravím, po letošní zimě jsem zjistil zatékání do zadních dveří. Po otevření se voda drží na spodním těsnění karoserie a má tendenci stéci ven. Občas se po větším dešti stalo, že to nateklo dovnitř. Tapec je vespod mokrý, takže mě čeká přetěsnění dveří. Jen mě zaráží, že podle fotek to vypadá, jakoby teklo odněkud zvrchu. Je to solanka, proto ty mapy. Fleky jsou i na přední hraně tapecu a docela vysoko, podle mě by ten tapec tak nasáknout... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Fosgen Vloženo 7. Duben 2017 Sdílet Vloženo 7. Duben 2017 Ono se to zdá. Když se to vypařuje tak to leze nahoru. Na botách, nebo kalhotách je to to samé. Nikdy to není dole, ale o hodně výš a zůstanou fleky od soli i 10 cm od spodu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lipan-pan Vloženo 31. Březen 2022 Sdílet Vloženo 31. Březen 2022 Zdravím všechny ,a oživuji toto téma.prosím, kteří můžou poradit. I mě teče do Fabky,rok 2005, a jako většině budu přetěsňovat.Jen bych se chtěl dovědět,které nýty budou lepší. Ty s válcovou hlavou,nebo se zapuštěnou?Dík za info Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.