Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Když stojím např. na křižovatce a mám vyřazeno, jen volnoběh, palubní počítač ukazuje spotřebu tak, že problikává 0-2,2 litrů apod. Takže spotřeba průměrná roste.

moj palubak ukazuje spotrebu 5,1l/100km ale skutocnost merana od 26,3,2008 po odjazdni 43 334km je 5,45l/100km takze palubak ukazuje podla mna stale menej ako je skutocnost... tu je link mojej spotreby http://www.spritmonitor.de/en/detail/258144.html

Když stojím např. na křižovatce a mám vyřazeno, jen volnoběh, palubní počítač ukazuje spotřebu tak, že problikává 0-2,2 litrů apod. Takže spotřeba průměrná roste.

tak jsem to myslel presne !!!

• 3 týdny později...
Tak já mám OI tdi 66kw a PP mi +/- ukazuje dlouhodobou spotřebu 3.6-3.8l/100km už asi 4 roky.Jelikož si píšu každé natankování tak jsem vypočetl průměrnou spotřebu po najetých 68000km 4.36l/100km.PP kecá dost,ale spotřeba skvělá ne? lol

Spotreba pekna, ale chudak to auto. To musis porad jen lechtat v nizkych otackach, chudák to turbo, to musi teda vypadat

jezdim normálně podle PP 5,0 skutečná 5,6

edit O1 1,9TDI 81kW

Upraveno od notobi

Spotreba pekna, ale chudak to auto. To musis porad jen lechtat v nizkych otackach, chudák to turbo, to musi teda vypadat

Auto má najeto 220000km a vše funguje bez jakékoli opravy.

Je normální, že mi PP ukazuje aktuální spotřebu při dojíždění na volnoběh na semafor třeba 3,9l/100km (kolísá to mezi 1 až 4,2 l/100km) jakmile zastavím aktuální spadne na 0,4 až 0,6 (podle teploty motoru)? Při dojíždění na zařazenou rychlost bez plynu ukazuje PP 0l/100km (ale to by mělo být OK - jak jsem se na foru dočet).

Aha tak jsem náhodou zabrousil na stránky spotreby.cz a ejhle mi byla objasněna situace s ukazatelem spotřeby...http://www.spotreby.cz/forum/neutral-vs-bez-plynu-o7/ . lol Njn jsem zatím se s oktávkou učím jezdit :palec2:

Upraveno od lucky.jack

• 1 rok později...

Ahoj, mám Octavii I SLX TDI 81kW rv. 99, počítač mi ukazuje průměrnou spotřebu kolem 4,5l a méně ale spotřeba kterou jsem spočítal je někde okolo 6l. Neví někdo jestli se to dá nějak řešit ?

da se korigovat v rozsahu +- 15%

v prizpusobeni kanal 3

Koukám do VIS-u a od 01 to už nejde? Nebo špatně koukám?

šli jen staré

3.g (od 2001) nešla

• 3 týdny později...

Zdravím hoši. Zajímalo by mě, jestli se to dá nějak upravit na mojí octavii? Rok 2001, ale benzín... PP na maxidotu ukazuje asi o litr a půl možná o 2 litry míň, než je pravda.

Co je na odpovědi Vaši před Tvým dotazem nesrozumitelné?

Je srozumitelná, jenže nikdo nikde nepíše, jestli to plátí jenom pro TDI nebo i pro benziňáky. Radši se zaptám tady, než abych zakládal nový téma...

plati to pro oboje, jen rok 2001 je prelomovy, takze ti to jit muze i nemusi, zalezi podle verze komfortu

pozna se to napr. podle popisu u teploty a palivomeru, s cisly je 3.g (ta uz korigovat nejde)

Upraveno od zdesim

• 3 měsíce později...

Dobrý den.PP mi lže o spotřebě.Proti počítané mi ukazuje o jeden litr méně.Jde to nějak kalibrovat?Octavia I 81kw r.v.2004.Vím že ustarších modelů to šlo upravit o + - 25%.Děkuji.

Tak ho zažaluj pro poskytování nepravdivých/lživých informací :smich: .

Teď vážně.

Ne, na "nových", od 01, budikách to nejde :feve: .

Děkuji i když to není dobrá zpráva.Nejde to ani úpravou mapy řídící jednotky?

I tak bys to nezkorigoval, páč mně se zdá, že to šlo max +- 15%.

Ale ten litr rozdíl je teda dost.

Já mám počítanou spotřebu za 10 měsíců 5,56 l/100km a PP mi teď těsně před cyklickým nulováním dlouhodobé spotřeby (99:13 hod a 4.210 km) ukazuje 5,3.

Takže chyba 0,26 l/100km, čili pod 5%.

Upraveno od Wojnar

Letošní dovolená Slovensko Nízke a Vysoké Tatry 2192km spotřeba 5,45l.PP ukazuje 4,4l a to mě dost štve.Budu si muset zvyknout.Děkuji.

• 7 měsíců později...

Už jste to nějak vyřešili? u mé octavie 98 81kW mi ukazuje průměr 2,8

když měnim procenta ve vagu tak to nic neudělá

• 2 týdny později...

ahojte.

mam taku "ulohu" : co by ste robili, keby ste mali Octaviu 2 a potrebovali prejst niekolko km, tak aby sa to nezapocitalo do "odo" teda vlastne nikam.

nieco jednoduche... co nezapise chybu do pamati a da sa lahko vratit naspat.

na niektorych autach sa da vybrat poistka budikov, neukazuje to potom rychlost ale km nezarata.\

dik

U OI jde odpojit kabel z čidla ujetých km na převodovce, funguje pak jen otáčkoměr.

Upraveno od Luďa
Necituj poslední příspěvky!!

Gebula proč se ptáš na OII u OI.

Jinak sou firmy co stáčí km.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.