Přejít na obsah

BLAUPUNKT THC 652 kondík/výhybka?


Doporučené příspěvky

Ahoj všem,

jelikož začínám být nespokojený se svým audiem ve FabiiCombi, rozhodl jsem se pro výměnu nejdřív předku vč. rádia, pak zadní části a nakonec přidání i subwooferu.

Rádio ještě nemám úplně vybrané, ale pohybuji se rozhoduji se mezi značkami Alpine, Clarion a Kenwood. Jde teď spíš o fce a podsvícení atd... Ale co se technického hlediska týká, tak

jejich max. výstupní výkon se pohybuje kolem 50-60W. Rozhodl jsem se k nim pořídit nějaké lepší a kvalitnější repra s výkonem kolem 50-60W/RMS. Řídím se poučkou na 100W/RMS repro potřebuji 40-80W/RMS zesilovač v rádiu. Mám vybrané dvoje komponentní reproduktory:

1)

http://www.ahifi.cz/reproduktory/blaupunkt-gtc-652.html

2)

http://www.ahifi.cz/reproduktory/blaupunkt-thc-652.html

Přijdou mi cenově přijatelné vzhledem ke značce, kvalitě a výkonu.

A teď mi zde vyvstává problém. Ty GTC652 mají nižší RMS Výkon (50W) a také nižší citlivost (91dB) než THC652 RMS výkon 60W a citlivost 92dB.

1) GTC652 mají u výhybky uvedený kondenzátor a to je první věc, která mě trochu znervózňuje, protože ze své domácí HiFi praxe mám zkušenost, že rozložení zvuku je mnohem dynamičtější, při použití plnohodnotné výhybky. Uvažuji správně nebo je to zvukově jedno, jestli tam bude výhybka nebo kondík?

2) Co si o tom myslíte v poměru výkon zesíku v rádiu a výkon reproduktorů? Které vybrat? Co byste doporučili?

3) Má smysl tahat novou kabeláž k reproduktorům? Doslechl jsem se, že to rapidne ovlivňuje zvuk, že seriová výbava je na tom tak tak...

O zatlumení dveří atd nemluvím, beru to jako samozřejmost, jde mi čistě jen o volbu repro. Chci, aby nebyly kompromisem, ale opravdu kvalitní zvuk i provedení. Jasné, že v průměru 16cm se těžo hledá obecně kvalita, ale rozhodně musí být špica.

Díky předem,

Venca.

Editováno: , autor: Lanparties
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

...jakým způsobem jsi přišel zrovna na BP... :o

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz...-Kicker-DS650-2

...zvuk nedělají dB, ale hlavně materiály použité při výrobě tzn. membrána, závěs a magnet.To jsou hlavní ukzatele jak bude reproduktor hrát.Použití kondenzátoru a nebo vyhybky nese rozdíl v dělení frekvencí pro ten určitý reproduktor (výškový - středobas) Tuto otázku bych ale řešil u drašších komponentů u kterých jsou i na osazení výhybky použité kvalitní součástky.

V tvém případě bych kladl také důraz na tlumení dveří...

http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz...a-tlumeni-dveri

Pokud vybereš dobré rádio budeš s reprodukcí určitě spokojený... ;) tady jde hlavně o výši investice...

Editováno: , autor: fancarhifi
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj,

díky za odpověď. S tlumením počítám, to už jsem psal nahoře, návod dokone beru od tebe:-). Já jsem se nebavil jen o dB, ale tak obecně jsem řešil jejich výkon.

Každopádně mam nějaké ty otázky, protože se v tom rozhodně vyznáš líp než já.

1) Co je špatného na Balupunktu? Není to dobrá značka?

2) Myslíš, že moje volba je výkonově a i materiálově atd. špatná?

3) Co bys doporučil jako špičku komp. repro v této kategorii?

Díky předem,

Venca.

Editováno: , autor: cartmanko
necituj prispevky nad sebou, porusujes tym pravidla fora na ktorom si.
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

podla mna kategorizacia repro nie je jasna a vzdy najdes repro o litrik drahsie a nikto ti nepovie ci je to ina kategoria. kazdy vyrobca moze mat inu kategorizaciu.

naozaj zalezi povedat svoj financny strop, odcitat tlmenie, radio, kabelaz, pracu, drobny material a vsetko ostatne investovat do reprakov.

Editováno: , autor: cartmanko
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Díky za odpovědi.

Jasné.

No, to všechno jsem udělal a zbylo mi něco kolem 2000 na repra. Co jsem se dočetl v recenzích, tak si myslím, že ty Blaupunkty jsou docela dost dobrá volba - myslím ty THC652: mají výhybku, nejen kondík jako většina zbývajících BPček, co jsem viděl v této kategorii... Navíc výkonově to docela ujde oproti ostatním, co jsem viděl. Kdyžtak bych byl rád, kdyby se někdo v této kategorii cenové vyjádřil přímo na ty THC a výrobce obecně.

Venca:)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 týdny později...

Alpine CDE-9880 je určite výborné rádio. Spočiatku som vyberal medzi Alpine, Kenwood a Pioneer. Tak som asi mesiac hľadal a porovnával a nakoniec som sa rozhodol pre Kenwood. Stál v akcii necelých 174 Eur (bežne sa predáva cez 230 Eur) čo bolo suverénne najmenej spomedzi ostatných porovnávaných. A čo sa týka budúceho upgradu, tak tiež žiaden problém. 3xRCA(2.5V), pásmové priepuste, zvukový procesor s kopou prednastavení aj manuálnych nastavení, .... atď . Vstavené Bluetooth je tiež celkom príjemné a ako som písal so zvukom som maximálne spokojný.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...