Luďa Vloženo 21. leden 2011 Sdílet Vloženo 21. leden 2011 Proboha kdes to nafotil? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 21. leden 2011 Sdílet Vloženo 21. leden 2011 No jestli je to "performed by Jerevan", tak asi někde na Kavkaze... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amogh Vloženo 24. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 24. leden 2011 jezis ja nikde, to je stazeny z ruských stránek :-) vsimli jste si dumyslneho drzacku na mince vyrobeneho z myci houby? :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 24. leden 2011 Sdílet Vloženo 24. leden 2011 Tak jsem jel dneska kolem Ostrova a bohužel, na dvoře u Arnolda jsem žádnou Karosu nezahlídnul.... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amogh Vloženo 25. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 25. leden 2011 škoda, škoda a ještě jedna echt škoda :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amogh Vloženo 31. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 31. leden 2011 sakryš to je nádherný foto http://www.sx11.ic.cz/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 31. leden 2011 Sdílet Vloženo 31. leden 2011 Tak to máš pravdu opravdu nadherná fotečka. :palec2: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 31. leden 2011 Sdílet Vloženo 31. leden 2011 Ale v sobotu jsem frčel po I/35 směr Hradec - Praha a mezi Litomyšlí a Vysokým Mýtem je dědinka jménem Hrušová - a hned u silnice jsem tam zblejsknull u jinak zavřené dílny stát krásně na švestkově modro stříknutou Karosu sedmičkové řady a za ní ještě jednu - bohužel, bylo to na straně spolujezdce a 50m přede mnou uprostřed obce před obchodem s nějakými armádními přebytky se Pomáhalo a Chránilo (to tam je téměř na denním pořádku), tak jsem si radši hleděl provozu a moc se nerozhlížel, takže detaily mi unikly. Ale pravděpodobně se tam někdo opravami těchto strojů zabývá. No a po příjezdu do Staré Boleslavi jsem si na místním autobusáku mohl omrknout několik kloubáků řady 938 ve společnosti krátkého "delfínka" Irisbus a dalšího s emblémem "CS" nebo "CD" (viděl a přečetl jsem to dobře?) na čumáku - SOR to nebyl, ten má jiné logo. Zase - jen jsem projel okolo, na fotky nebo velké rozhlížení nebyla příležitost. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 31. leden 2011 Sdílet Vloženo 31. leden 2011 Fakt luxus. Toho kloubáčka bych bral. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amogh Vloženo 1. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 1. Únor 2011 @ekkar - kloubáka řady 938? tak to nevim co myslíš, kloubáky 9tkové řady jsou buď 941 (městskej), 943 (linkáč) nebo 961 (městskej) u 96x už se linkáč nedělal, vzhledem k tomu že to bylo ve starý boleslavi tak 941 škrtám, 943 čsad střední čechy mají, http://www.autobusy.org/foto/foto/2934.jpg 961 taky http://www.autobusy.org/foto/foto/609.jpg a pak mají ještě několik starejch 744 s čumákem a prdelí z řady 9 generálkovaný ve zlineru http://www.autobusy.org/foto/foto/2882.jpg CS, CD???? nemyslíš ležatý S a tudíž polskýho Solarise? http://www.citybus.cz/fotodatabaze/upload/Praha/Solaris_1544_01.jpg @luda treba nekdo udela repliku jako RTO :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 1. Únor 2011 Sdílet Vloženo 1. Únor 2011 (editace) Vojenskej autobus teda spíš přepravnik Editováno: 1. Únor 2011, autor: Vlasta Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amogh Vloženo 1. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 1. Únor 2011 ty voe to vubec neznam :-) to je zajimavy :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 1. Únor 2011 Sdílet Vloženo 1. Únor 2011 @amogh: ano, ten Solaris sedí - tomu jsem viděl jen čumák a u nás na Východě Čech je to neznámý zjev. A naopak tou 938 na řiti kloubáku jsem si dosti jistej, protože vyjížděl z autobusáku pomalu kolem mne když vyjížděl směrem k R10 a dál na Prahu (dával jsem mu přednost) a na tom zadku jsem ty číslice dost zřetelně viděl. Bohužel, seděl jsem za volantem a sáhnout do tašky v kufru po foťáku nebyl čas. Ale jestli si vzpomenu příští měsíc, zkusím to tam trochu pofotit. U nás jezdily kloubáky jen 744, ale co je ČSAD pod Jihlavou, postupně šly pryč a jezdí tady jen "sólo" Mercedesy minimálně 2 typů - nezkoumal jsem je, liší se výškou. Zato si ale pamatuju, jak jsem jako študent brigádující na poště potkal někdy v listopadu koncem 80.let jeden z prototypů 744 v serpentinách nad Kerharticemi u Ústí nad Orlicí (směr Hrádek - Svatý Jiří - Choceň) - zašprajcovanej ve vracečce, zlomenej jak vzduchovka, čelo do kopce, "břicho" na hraně cesty, prdel s motorem nad srázem a nemohl ani tam, ani zpátky - bylo "posmrknuto", on ještě tenkrát neměl blokování točny nebo jak se tomu říká, prostě zařízení proti "zlomení se" v zatáčce - hnané "céčko" ho postrčilo, "béčko" podklouzlo, kloub se ohnul a už to viselo... Bohužel byla tma a foťáky tenkrát nikdo trvale u sebe nevozil... Na cestáře s posypem jsme čekali skoro hodinu - než ho zahákli lanem, stáhli mu zadek zpátky do silnice a podhozením pár lopat škváry pod kola umožnili ten krpál alias "hrádovák" vyjet... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amogh Vloženo 2. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 2. Únor 2011 čeče leda, že by to byla aktivita řidiče a hrál si s čísílkama, což není nic neobvyklýho :-) nejen že se žádná 938 nikdy nevyráběla, ale ještě číslice 3 na druhém místě znamená vždy autobus standardní délky jihlava, to je ICOM, takze skoro samý intoura :-) moje bývala domovina sokolov je mají taky já si s kloubákama taky podobne uzival když jsem jezdil na průmku denně sokolov-vary, bud ikarusem a pozdeji jedinou 744 co vary měli :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amogh Vloženo 2. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 2. Únor 2011 tohle taky není LC735 ale atmosek C734 ze jo :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ekkar_z_Bastlírny Vloženo 2. Únor 2011 Sdílet Vloženo 2. Únor 2011 Jenže ten kloubák "fake-938" to neměl na pásku (obtisku?), ale reliéfní číslice nalepené (našroubované?) navrch na plech zadního čela. Nevím, i když bydlím kousek od Mýta, o systém označování řad/typů jsem se nikdy nezajímal. Ale o čadících Ikarusech vulgo "čabajkách" mi radši nemluv - samozřejmě že tady u nás jezdily taky, a dojet čabajku například v kopci mezi Českou Třebovou a Litomyšlí na II/358 bylo na zastavení a na cigáro - zhruba tak dlouho čabajce našlapané ve špičce k prasknutí trvalo, nez se vyškrábala na vršek nad Zhoří - a i s tím vyšlukovaným hřebíkem do rakve to bylo zdravější než se plazit za ní a čuchat ten smrad plus saze - nevím, jak měli seřízené vstřikovače, ale do toho kopce to vždycky jelo jak plazící se kamna naložený plastovým odpadem - dýmu jak když se rozjíždí lokomotiva. A na fichtlu jsem ji tenkrát do toho kopce nebyl schopný předjet - nebylo místo na rozjetí se... Přitom když jsme jezdívali do Budapešti nebo do Miškolce, případně k Balatonu, tak tam Uhříci s čabajkama lítali jako hasačerti - plnej neplnej, vždycky vystřelil ze zastávky jako by jim hořela prdel. A bez dýmový clony, která bývala tak charakteristická pro ikarusy u nás... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amogh Vloženo 2. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 2. Únor 2011 to neva i to jde prelepit :-) tady třeba zajímavost, na boku C955 (jestli dobře čtu), při tom ten bus je překopaná LC936, zadní dveře má zaslepený a naopak má dodělaný dveře doprostřed nojo Ikar není delanej na český kopce :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 4. Únor 2011 Sdílet Vloženo 4. Únor 2011 Vojenskej autobus teda spíš přepravnik ty voe to vubec neznam :-) to je zajimavy :-) Autobus ne klucí. Štábní velitelský vozidlo. Prostě komu nestačila ventra (šarží) měl tohle. To bylo tuším od stupně velení brigády - pluku. Velitelé praporu - útvarů měli PV3S ŠA. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amogh Vloženo 4. Únor 2011 Autor Sdílet Vloženo 4. Únor 2011 ja tem vojenskejm vecem nikdy nerozumel :-) to jde přeze mě :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 1. Březen 2011 Sdílet Vloženo 1. Březen 2011 Tak co nepujdem na pivečko pánové. Foceno dnes Ostrov u Stříbra cca 2km od dálnice na Rozvadov. http://www.autobusovenoviny.cz/photogalleries/bus_restaurant_ostrov_u_stribra/target0.html Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amogh Vloženo 2. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 2. Březen 2011 jj znám :-) ale nikdy jsem tam nebyl :-( jinak koukám že má novej lak :-) mel jsem nekde fotky jak ten bus rezou a instalujou, ale herdek kde :-/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amogh Vloženo 8. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 8. Březen 2011 co ludo? :-) http://www.starehracky.cz/inzerce_detail.php?&inzerat=19895&srt=1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 8. Březen 2011 Sdílet Vloženo 8. Březen 2011 Pěknej kousek já mám skápěčku a tu fakt nedám,pěkne uložená,nakonzervovaná a v garage jako na vojně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 9. Březen 2011 Sdílet Vloženo 9. Březen 2011 co ludo? :-) Tohle nezbírám bo už bych se nevešel. :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 22. Březen 2011 Sdílet Vloženo 22. Březen 2011 Jedna zajímavá knížka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.