Přejít na obsah

AutoBild TUV report 2010


Sranki

Doporučené příspěvky

http://news.auto.cz/aktuality/auto-bild-tu...i-2-3-roky.html

Po prestudovani aktualnych vysledkov spolahlivosti podla TUV sa pytam, kam sa chce Skoda za chvilu prepracovat. Je to z roka na rok horsie. A kde je ta povestna kvalita a spolahlivost Octavie. Je to takmer najhorsie auto v triede na urovni tych zatracovanych francuzov (307, C4, Megane) a talianov (Stilo).

:help:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

4-5 ročné autá

octavia 68.miesto 10%

307 99.miesto 14,3%

Stilo 113.miesto 18,5%

C4 tam tuším nie je čiže je na tom asi ešte horšie

6-7 ročné autá

octavia 61. miesto 15,4%

307 73.miesto 17,5%

Stilo 96.miesto 24,8%

no a podľa prehľadu porúch DEKRA 2010

0-50 000 Toyota Prius Seat Leon Mazda 3

50 001-100 tis. Mercedes B VW Golf Škoda Octavia

100 001-150 tis. Škoda Octavia VW Golf Ford Focus

mne sa tiež nezdá, že sú na rovnakej úrovni... a myslim že škodovka je na tom celkom dobre....

Editováno: , autor: barlang
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Necakam od fanusikov a majitelov Skodoviek, ze spustia kritiku na svoju vlastnu znacku. Ale vy vazne ten prepad nevidite? Fabia bola kedysi v prvej tretine, to iste Octavia. Kde je dnes? Ledva v strede. A vy sa idete utesovat, ze este nie je najhorsia.

A co chceš slyšet? Já považuju současný trend z mojeho pohledu za pozitivní. Dneska ti nesrovnatelně vybavenější auto s lepším motorem stojí v případě Octavie třeba o 150k míň než v době její první generace. Kupci nových aut si udělají radost častěji za nižší cenu. Leštiči ojetin budou nová auta proklínat a nadávat na poměry - jak se někomu rozjede eletrika nebo turbo, můžou hledat vysokou skálu. Ony totiž i autorizovaný servisy mají často problém orientovat se v záplavě nových modelů a jednu a tu samou věc často dělají jenom párkrát za celou praxi. Jak je to u garážníků, ani nedomejšlim..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Cele to "zlacnenie" ide na vrub posilnenia ceskej a slovenskej koruny v poslednych rokoch. Pozri si kurz czk/€ z pred piatich rokov a dnes. Snad len naivka si moze mysliet, ze vyrobca bude zlacnovat pre nase modre oci.

Ale ak ste ochotny vzdat sa kvality na ukor ceny, tak nech sa paci. Clovek si dnes moze nastastie vyberat. Kto chce kam.....

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ceny aut stagnujou nebo klesaji i jinde. Navic o posilovani koruny v posledni dobe nemuze byt ani rec. V rodine jsme meli postupne v porevolucni historii Favorita, Formana, Feliciu 1995 , Feliciu Combi 2000, Octaviu 1999, Octaviu Combi 2003, Fabiu Combi 2001, Fabiu Combi 2005, Superba 2008 a dva Roomstery 2008 a 2009. Kdyz porovnam konkretne prvni generaci Fabie jako zastupkyni naivniho obdobi a Roomstera s jasnym rozkazem setreni, o nejakem poklesu kvality muze byt tezko rec. Pripominam, ze FIC z roku 2005 mame v rodine..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...